***Да знаете, че тук ще модерирам строго. По принцип не ми харесва идеята за "обсъждане в реално време", но предвид интереса ще оставя темата. Започнах с поста на Кало - призиви за унищожаване на държави няма да има.***
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Война между Грузия, Южна Осетия, Абхазия и Русия
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Dinain написа Виж мнениеАми да, ето, както казах - грузинците правят каквото правеха руснаците преди дузина години
Торн, какъв е този странен аргумент - на Басаев му била рижа брадата? Говоря за принципа - една област иска да се цепи, централната власт идва "да въдвори ред". Каква е разликата? Спомни си първата, а не втората война.
Динайн, не е едно и също. Радикалните ислямистки режими олицетворяват злото в чист вид. Така, че просто не сравнявай едното с другото.
Както и да е, аз преставам с този тип коментари, хубаво би било и останалите ако е възможно да оставят политическата оценка на събитията и да пишат за военната /която още не е военноисторическа/.
Comment
-
Защо да не сравнявам?! Торн, казах ти - първата, а не втората война. Какви радикални ислямистки режими? Сравних действията на Грузия сега с действията на Русия тогава. Интересен паралел се получава."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Он не видит разницы.
Паралелей нет. Когда Россия уничтожала детоубийц в Западной прессе стоял вой до потолка. А когда Грузия бомбит Осетинские села - это нормально, сразу паралели.
Давай паралели с Косово проведем и с Палестиной?
У тебя паралели только где тебе выгодно.
Басаев - детоубийца - пора тебе это запомнить, так-же как ты запомнил, что СС убивали Еврейских детей.
А Осетины не убивают детей Грузин."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
Русия опровергава информациите за участие на нейни военни или авиация в конфликта. Има обаче убити руски военни от състава на миротворческия батальон, а в момента грузинските части се придвижват към центъра на Цхинвали, който обстрелван от артилерия и Су-25, вероятно има стотици цивилни жертви.
***кало няма да е с нас в близкия месец, заради обиди към модератор.***Last edited by Dinain; 08-08-2008, 12:59.
Comment
-
Аз не знам кой кого е нападнал, новините са явно противоречиви, но е показателно, че именно грузински части са в Цхинвали ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеАз не знам кой кого е нападнал, новините са явно противоречиви, но е показателно, че именно грузински части са в Цхинвали ...
Comment
-
Казва ли ти някой ... но ми се струва, че ако беше паднал, щяха да съобщят веднага, така че предполагам, че не.
Но по принцип ми се струва, че такава тема ще е извор на спорове, така че аз лично бих я заключил при следващия такъв. Има твърде много противоречиви емоции около региона и т.н.
За мен лично това, целият спор между Грузия и Русия, има някакви смътни паралели с (вече май съвсем) затихналия конфликт около Северна Ирландия.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Хайде да се наблегне на военната част от нещата, не толкова на политическата? Когато пуснах темата исках да се проследи конфликта в реално време, а не да се обиждат взаимно хората и да се стига до негативни емоции.
За да се върнем поне малко към темата - откъде е информацията за руската авиация и някой знае ли броят/разположението на руския миротворчески контингент там?
Моля всякакви новини да се пускат тук с текст, за да може да се направи качествена хроника.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Информацията първо се появи в израелските медии и не можах да дам линк. Източникът е Грузия. Намерих и това:
Russian planes 'bombed Georgia'
From correspondents in Tbilisi | August 08, 2008
THREE Russian aircraft on Friday bombed a position in Georgia, a spokesman for the Georgian interior ministry says.
"Three Russian Sukhoi-24 aircrafts intruded into Georgian airspace on Friday. One of them dropped two bombs close to the police station in Kareli," Georgian Interior Ministry spokesman Shota Utiashvili said, referring to a Georgian village near South Ossetia."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеГрузинците твърдят, че са го превзели, но май само са го обградили и обстрелват. А кой е започнал, както обикновенно, двете страни се обвиняват взаимно.
Да не говорим, че малко преди нападението, Саакашвили каза, че да договорили примирие и двете страни ще преговарят. Типична дезинформация преди запланувано нападение...Трол по списък.
Comment
-
МОСКВА, 8 авг - РИА Новости. Среди миротворцев в Южной Осетии есть убитые и раненые, сообщило командование миротворцев.
"Грузинские войска ведут прицельный огонь по постоянному месту дислокации российских миротворцев в Цхинвали", - сообщило командование.
Есть прямые попадания в казармы артиллерийских снарядов или ракет.
В результате грузинских обстрелов среди миротворцев есть убитые и раненые, сообщило командование.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
Comment