Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опппаааа! Буум

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Опппаааа! Буум

Северна Корея потвърди днес, че е извършила успешно подземен ядрен опит, съобщиха информационните агенции.Няма изтичане на радиация от обекта. В Южна Корея е усетен земен трус с магнитуд 3,58, съобщиговорител на външното министерство, цитиран от Франс прес. Южнокорейският президент Но Му Хен е свикал среща на
    съветниците си по сигурността. Опитът е бил извършен в 10,36 ч. местно време в Хвадери, близо до град Килджу, съобщи агенция Йонхап.

*** тая част беше реплика на предишните емоционални изказвания, та беше в повече . Останалото се отнася към Dinain и макар и там да се зачудих, все пак предлага един аспект за дискусия - Sir Gray ***
    А ако омаловажаваш това, че в клуба на притежателите на ядрено оръжие освен САЩ, Русия, Великобритания, Франция, Китай, Израел, Индия и Пакистан се е появила още една страна - напразно омаловажаваш и напразно иронизираш ракетите им. Най-малкото защото ги продават наляво и надясно. Без значение ли ще е, ако лудите аятоласи освен със бомба се снабдят и с носител. Може и да са несъвършени и неточни ракети, но Ахмадинеджад казва, че Израел трябва да се унищожи, а за целта не е от особено значение дали ракетата ще уцели Хайфа или Тел Авив, ако е с ядрен заряд.
    Last edited by модератор; 09-10-2006, 13:03.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Айде коментирайте постинга на Даниц, не се заяждайте на дребно.
      КНДР отправи поредния отчаян вопъл към света да я забележи и да изпрати поредната порция храни. Има обаче нещо на втори план - РК обяви повишаване на бойната готовност на своите войски, но в страната май се готвят да празнуват. Там бомбата се възприема като корейска, без да я делят на северна или южна.
      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
      Неизвестен руски адмирал

Comment

Въздържайте се наистина от политически пристрастия.
        Форумен Правилник

Comment

Аз никак не разбрах кое за кого се отнася и кой какво омаловажава, но както и да е. Ясно беше че поста ще се изтрие, целта беше да парира Виталий. Такива хора раздаваха оръжие на куцо и сакато по време на СВ, за да не "падне в лапите на комунистите/империалистите" (много подобно на неговото изказване) и резултатът в Южна Америка, Африка, Близкия Изток и Азия го знаем.
          Иначе не знам какво има да се коментира новината "без политически пристрастия" - освен от технична гледна точка.
          Доколкото разбрах бомбата е с мощност около 20 КТ (колкото тази над Нагасаки?), обаче тежи цели 4 тона, т.е. е бая примитивна, заради което не могат да я качат на ракета. Тоест нищо не могат да направят с нея.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Обаче е причинила трус от около 4 по Рихтер. Едва ли още има данни колко е мощна, всичко което се знае за момента е от официалното севернокорейско комюнике и от сеизмолозите в съседните страни. Китай е бил предупреден 20 минути преди взрива, това е.

Оценките на спецовете и спътниковите разбирачи много варираха. Наистина се смята, че е тежка за ракетите носител на КНДР

Comment

Dinain написа
              Доколкото разбрах бомбата е с мощност около 20 КТ (колкото тази над Нагасаки?), обаче тежи цели 4 тона, т.е. е бая примитивна, заради което не могат да я качат на ракета. Тоест нищо не могат да направят с нея.
              Аз пък четох че била 0.5КТ. Ти къде го чете твоето?
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

първоначално беше за 20 кт, сега се твърди че е под 1 кт...

Comment

Самата Корея е съобщила за 20 кт, но мисля, че там са заинтересовани да надуват цифрите с цел собсвена облага.
                  Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Ако е четири тона това не е твърде много - един обикновен натоварен камион... а и Северна Корея си има и Ил-28 - остарял отвсякъде, ама на бръснещ полет винаги може да извади късмет.
                    Интересно дали имат втора бомба въобще и ако имат, то колко общо могат да направят? 2-3?
                    „Аз, Драгомир, писах.
                    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Последно, теста подземен ли е бил или надземен? Защото ми се струва че КНДР няма как да отдели достатъчно земя за ядрени опити. Освен това надземните ядрени опити не бяха ли забранени с международно споразумение някъде в края на 50-те?
                      (Та щом е подземен, естествено че ще се забележи на сеизмографите, плътността многократно усилва силата на взрива и т.н.)
                      Империал, засега информацията е от типа ЕЖК. Това за 20 кт беше от някакъв анализ на руски експерти. Ама в същия анализ се прогнозираше ядрен опит чак догодина
                      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Според мен ситуацията е общо-взето "пеперудата, дето тропнала с крак". Колокото да станат вестниците по-интересни за четене и няколко велики политолози, да си начешат езиците. Мисля си какво точно означава "ядрена сила". Всичко друго, но не и Северна Корея. Ядрена сила е тази, която може да произведе и да стовари върху противника, достатъчно ядрени удари, за да го срази. В тази връзка, дори Франция и Англия, трудно се вписват в това определение. Апропо с какво разполагат корейците? Една най-много две бомби от по 10 килотона, които ако искат да доставят до врага, трябва да ги добутат на ръчни колички. И врага да е достатъчно услужлив да се приближи на километър-два от бомбата. Колко още бомби ще произведат преди ептен да умрат от глад? Още две? Три? Десет? Една единствена подводница клас Тайфун, Акула или Лос Анджелис превозва средно 20 ракети, всяка с по 10 незаисими бойни глави. Или 200 бойни глави от по 100 килотона всяка/конкретните данни са за Акула/.
                        Това прави 2000/две хиляди/ Корейски бомби. Така че постижението на Корея, няма никаква стойност от военна гледна точка. Още повече, че освен да си я гръмнат на собствена територия, друго не могат да направят. Така че за мен, това си е чисто терористично оръжие. Сега нищо чудно корейците да бъдат нападнати и смлени от САЩ. Идеален вариант за сплашване на Иран, който е доста по-сериозен противник.
                        А ИЛ-28 ще успее да вдигне 4 тона бомба, ама докъде ще успее да я дотъркаля, "на бръснещ полет" е съвсем друг въпрос.
                        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

На бръснещ полет мисията ще му се наложи да бъде еднопосочна и гориво за връщане не се предвижда...
                          „Аз, Драгомир, писах.
                          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Бе колко да нагрее Сеул до 2000 градуса, той е на 80 км от демаркационната линия.

Comment

von Danitz написа
                              Бе колко да нагрее Сеул до 2000 градуса, той е на 80 км от демаркационната линия.
                              И аз точно това имах в предвид. Освен да избият хора от тяхната кръв, друго не могат да направят...за щастие...
                              Все си мисля, че ще ги използват за назидание. Корейците ще плащат с кръв, за амбициите на Ким. До сега плащаха с глад.
                              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Working...
                              X