Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опппаааа! Буум

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Виталий, сравнително на скоро пишеше по вестниците, как им били намалили дажбата с ориз. Не мисля, че глада в Северна Корея е мит. И освен това можеш ли да ми дадеш идея, как 4 тона тежка, 10 килотонна ядрена бомба, може да бъде използвана, като фугас? Заравят я и чакат някой да мине върху нея? Челен опит от Хизбула нявярно Майапя се - не се заяждам.
    Данайн - дано си прав и нещата се развият по твоя сценарий.
    А колкото до тортила...това ЦРУ няма ли да го закрият най-после? Излиза че корейците вместо една ядрена бомба, са произвели 10 000 тона тринитротулол
    Поправете ме ако греша, но един сателит може да засече дори радиацията излъчвана от апаратурата на една болница. Струва ми се, че един ядрен взрив, дори подземен, излъчва доста повече и по-разнообразни лъчения. Как са решили че е тортил? Или просто им се иска?
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

***Не видях, че се е изписала още половин страница, визирам пост#25)***

Съгласен съм с Одзава. Севернокорейската бомба е най-вече за самозащита, но това е и най-страшното. Параноята, убеждението че все момент се готви нахлуване отвън, кроят се планове за сваляне на режима, с две думи - същия сценарий като 1959-1961 в Куба, който е известно как (почти) завърши.
      Та ако се стигне до използване на бомбата (без съмнение в момента тя е практически неизползваема; обаче според американски разузнавателни служби КНДР имали вече 10-12 бомби?), то ще е най-вероятно срещу Сеул или Япония, и това ще стане само в момента, в който севернокорейската управляваща клика реши че всичко е загубено и спасение така или иначе няма. Едва ли някой си прави илюзии там, че с атомното оръжие една война действително може да бъде спечелена.

ПП Виталий, наистина е забавно как си пееш песента, no matter what. Написах и пак те питам - какво спираше САЩ да "демократизират" КНДР в продължение на 53 години? За периода на СВ това може да е СССР, но след това? Щом не са я "демократизирали" за половин век, явно нещо друго пречи, а не бомбата, която съществува от вчера.
      Относно Куба може да се каже същото - и без атомна бомба, и както са на една плюнка от Флорида, комунизмът си царува вече 45 години. Защо САЩ не са ги "демократизирали"?
      Да, може да се изтъкнат дадените през 1961 г. гаранции, че никога няма да има американско нахлуване в Куба - но ако наистина искаха, такава дреболия няма да ги спре нали?

ПП 2 Относно средноазиатските, прибалтийските и източноевропейските републики - предлагам Русия да раздаде по една-две бойни глави на всяка, за всеки случай, срещу НАТО-вско нахлуване и загнездване на империализъм в тези страни.
      Last edited by Dinain; 11-10-2006, 01:13.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Да, наверное голод в С.Корее не миф... Но это смотря какой голод. Мороженного и черной икры наверное на всех нехватает. В Россию в 90 х годах тоже поставлялась гуманитарная продовольственная помощь, но я что-то в то время не видел ни одного голодающего...
        Ядерные фугасы - оружие против неожиданного наступления преобладающих сил противника. Очень полезная вещь... В странах Западной Европы - это был практически единственный аргумент против Советской армии, фугасный пояс был приблизительно на территории старой ФРГ.
        Я не вижу ничего плохого в демократизации стран. Мне тоже нравятся свобода, отсутствие корупции, прозрачность всех структур власти, честные выборы.... я даже был бы счастлив если бы в России это было. Но мне не нравятся марионетки, которые поставлены у власти в некоторых странах на этих хороших лозунгах и отрабатывающие деньги транснациональных корпораций. Кроме гамбургеров, свободного интернета в мире тоже есть некоторые понятия, которые не входят в противоречие с совестью нормального человека - любовь к родине, уважение к предкам, вера в собственные силы и стремление к настоящей независимости...если кто-то этого не понимает, то тем хуже для него.
        Я уважаю США, у них есть и гамбургеры и уверенность в собственные силы , а вот некоторые критики КНДР, которые там никогда не были и не будут, кроме вертуальных строк в интернете ничего не знают о КНДР и имеют удивительную уверенность истерически критиковать страну в которой живут миллионы людей а не баранов.
        Итог: Ядерное оружие в КНДР - это конечно плохо, но не так плохо, как в руках не очень умных людей из любой другой страны мира, даже самой неприкасаемой...
        "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Working...
        X