Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква би била най-добрата структура на междудържавното пространство?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Последно отклонение:
    Том_Калм написа
    Човек се изгражда като личност благодарение на два ОСНОВНИ фактора -външна среда и наследственост.
    Том, ако под "наследственост" разбираш влиянието на родителите и роднините, бих се съгласил с теб. Ако имаш предвид обаче генен материал, не. Доколкото разбирам аз от гени (т.е. почти нищо), ДНК пренася съвсем ограничена база данни като цвят на очи, коса, донякъде ръст, дебелина на костите и други подобни външни белези... манталитетът зависи изцяло от околната среда, възпитанието и контактите с други хора.

Давайте по същество сега.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Под друго исках да кажа, че трябва да има няколко организации, които да изразяват волята на държавите, влезли в тях - например ЕС, ОПЕК и други.

Comment

Dinain написа
        Е, хайде де, манталитетът - въпрос на гени?
        Хм, не на гени, не и на географска ширина, както каза Грей - а на ВЪЗПИАТНИЕ, вервайте ми.
        Динайне, ДНК кодира много повече от това което си изброил, обаче за съжаление не кодира желание за обединение. Човек по принцип е хишник, а като такъв е способен на обединение само в малки групи, които имат общ интерес. Всъщност това май клони към анималистичната представа за човека, на която не съм привърженик. Обаче вижте децата - по правило те са индивидуалисти и се развиваткато социални същества под въздействието на своите родители и социалните заведения, които посещават. (мразя запетайките като пунктуален знак! ) Та по темата - според мен, за да има шанс някакво над държавно обединение то не трябва да става по етнически принцип, а по принципа на интересите на групи хора от обединените държави. Именно интересите на тези групи хора - икономически, морални, цивилизационни, дявол знае още какви, могат да тушират неизменното делене на хората вътре в едно такова обединение. давам малък пример - емигрантите в една страна се обединяват в суб-общество първо по религиозен признак (за тези, за които религията е водещ императив) или по национална принадлежност. След това в тази група са възможни деления по пол, да речем - мъжете може да искат да се съберат да пийнат, нещо което жените не споделят като интерес и т.н и т.н. В резултат се получават социални групи, които живеят свой живот в иначе монолитното общество на една многонационална държава.
        И ако една бъдеща световна държава иска да бъде стабилна тя трябва да тушира на първо място центрубежните процеси в нея възникващи именно на основата на делене на "наши и ваши". А това според мен ще е възможно ако има множество групи със сходдни интереси, чиито представители ще са от различните расови/икономически/религиозни групи на новото общество. Грубо казано противоположностите ще се уравновесят.
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
        X