Tая сапунка с оръжията за масово унищожение започва да се превръща в една удобно причина САЩ да реинвестират в собствената си оръжейна промишленост, като опит за излизане от рецесията. И за "стягане" на редиците в страната на фона на растящите цени на бензина и ширещия се антиамериканизъм по света. Все едно на реднексовете са виновни за молоумниците от Вашингтон.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли право Иран да развива ядрени технологии?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ммм
Самото притежание на ядреното оръжие си е вид заплаха - нещо, което всяка страна, която го има използва ... в този смисъл, хайде ние поне да не мислим с двойни стандарти.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Това мнение е прекалено политизирано дори и за открито политиразирана (и кръчмарска) тема като тази. Скандиранията моля на площада.
Същевременно молим всички потребители да гледат на темата подчертано "бирено" (май трябва съответна иконка да и се сложи ).
модератор
******Last edited by модератор; 08-09-2006, 18:46.Трол по списък.
Comment
-
Odzava написа... В сащ всеки способен да се дотътри до оръжейния магазин и да покаже шофьорска книжка може да размени съответното количесво зелени банкноти срещу желаното от него оръжие. И това се нарича в САЩ "свобода на гражданите", май нещо такова...Last edited by Nick; 08-09-2006, 19:18.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Odzava написа... всеки преминал съответната институция в САЩ може да носи оръжие...
В това отношение тукашните закони са по-строги от българските. Когато си бях в България с изумление видях в ресторантите разни пичове да си изваждат и прибират пистолетите, да ги слагат "за удобство" по масите и други селски изпълнения. Това е недопустимо тук и гарантира федерална присъда на този, който си позволява такива неща. В България е като в Африка - всеки с оръжие на показ...Last edited by Nick; 08-09-2006, 20:49.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Одзава написаЗа разлика от някои страни - където никой не може.
В повечето страни хората работещи като охранители, частни детективи, хора пренасящи големи суми пари в ежедневието си или чиято работа е свързана с риск по други причини, доброволци в полицията и т.н. могат да получат оръжие."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Айде сега - думата ми беше за Иран. В Русия можеш да си купиш какво ли не на черно, но е незаконно. В САЩ можеш да си купиш свободно каквото искаш, без никакви провеки, но на части. Това го знам от първа ръка.
Въпросът е трябва ли за това да се преследва САЩ като държава, например. Или за разстрелите по училищата. Тезата ми е, че не може да се преследва една държава, само защото порядките в нея не са като в други.
А селски изпълнения - има ги на всякаде. И бай Ганьовци и други личности станали нарицателни.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
След като призна, че не си прав за носенето на оръжие, признай и за рецесията в САЩ .
US, Russia, UK, France, China, India, Pakistan, Israel, North Korea
Ето държавите с ядрено оръжие. Имат такова по различни причини и най-близък е случая на С. Корея...
Абе, откровено и направо казано режимът в Иран е безумен и не искам да изнудва нормалния свят по какъвто и да е начин. Аз не искам да имат ядрени оръжия, пък ако искат да си имат право. Другите технологии - разбира се, че не трябва да им се пречи, току виж станали смислена държава.
Камерер написаМмм
Самото притежание на ядреното оръжие си е вид заплаха - нещо, което всяка страна, която го има използва ... в този смисъл, хайде ние поне да не мислим с двойни стандарти.По моя преценка съм обективен.
Comment
-
lzl написаСлед като призна, че не си прав за носенето на оръжие, признай и за рецесията в САЩ .
И защо последните 4 държави не са заплашени от санкции на ОНН или поне от заплаха за американска агресия. Поне КНДР да речем - нали и тя е "зла страна".Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Интересно е, че колкото и хора да гласуват, резултатите от анкетата се запазват - 67-70% са за това, че Иран има право, а останалите - че няма право да развива ядрената си програма. Пак казвам, че не би трябвало да има двойни стандарти и щом едни могат, за другите не би трябвало да бъде забранено същото действие. Разбира се и на мен ми е много неприятна мисълта един краен режим, като онзи там да има ЯО, но ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Аз не съм гласувал и няма да го направя. И на мен ми е неприятно съседа да кара кола, пък аз да трамбовам, ама като не мога да сия купя....Все едно ако си купя нова, съседа да иска да ми я вземат, защото не си пием ракията с него.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Одзава, що за глупаво сравнение?! По-добре си представи че съседът ти е психично болен, нервак или просто агресивен тип и си чул че миналата седмица си е докарал един 122мм снаряд от полигона, за да си го окачи над камината. Спокойно ли ще спиш?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Ами защо да е глупаво - ако аз съм си окачил снаряд, защо и съседа да не го направи. Хем фоерверка ще е по-красив. Шегичка е!
Разбира се ясно ми е твоята теза, но според мен не е коректна. Ако искаш да забраниш нещо на някого не бива да го правиш сам. По въпроса за нормата и нормалността това е нещо тлкова относително, че може да отворим отделна тема за него.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment