Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Израел влезе в Ливан (²²)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ама, Лонганлоне, що мене разпитваш Отде да я знам журналистката ква е, иначе ясно за какво иде реч

Грей, не знам откъде си си създал тази илюзия, но Израел е последната страна, преструваща се на слабичка.
    Не съм и казвал такова нещо. Имах предвид позицията (или оправданието) на Израел за сегашната атака като опитваща се да осигури сигурността на израелските граждани и войници в граничния район от атаките на Хизбула. Така че един отказ за настаняване на умиротворителни сили, чиято задача ще е уж именно това, някак си не се връзва с това оправдание - ем искаме умиротворяване и сигурност, ем не пущаме тия дето трябва да помогнат за установяването им. Ептем лицемерно става

А международният контингент ще е в южен Ливан, никой не е говорил за израелската територия.
    Е, аз пък въобще не съм чул да се говори сериозно за какъвто и да е контингент. Мераците на европейците никой ги не чуе, израелчетата си бомбят наред и хич не смятат и да спират. Предполагам като се накефят едно хубаво изведнъж ще кажат айде, идвайте, тамън да ни спестите цената на откровената окупация
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Израел не иска да "обезопаси границата", а да унищожи Хезбола, те са си го казали това. Къде е лицемерието?
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

пък и както казах в предната страница, да се говори за 'лицемерие' в международната политика е смешно - все едно да обвиняваш автомонтьор, че има масло по ръцете

прочетох няколко изказвания на арабски политици по въпроса за кризата, както и коментарите във в . Капитал. отвратен съм - за сирия и иран изличаването на една държава и народа й от картата на света си е съвсем реална, жива и настояща идея.

Comment

Е, аз пък въобще не съм чул да се говори сериозно за какъвто и да е контингент.
          Ами, Грей, може би трябва да слушаш по добре Говори се и то съвсем сериозно. Не за контингент на ООН. ООН се намира там от 28 години и мироопазва единствено себе си. Израел не само "позволява", ами настоява в Южен Ливан да се настани международен контингент - само че на НАТО, от сериозни държави, с тежко въоръжение и адекватни юридически правомощия. Този контингент ще помага на ливанската армия да се загнезди там. В северен Израел няма нужда от контингент - израелската армия си е загнездена там и не и трябва чужда помощ за да си контролира територията.
          След това пояснение вярвам че няма нужда да адресирам останалите ти въпроси, отговорите са очевидни.

ПП За страни-участнички в контингента се спрягат Франция, Германия, Британия, Русия, както и нещо новаторско - Египет и Саудитска Арабия.
          Last edited by Dinain; 24-07-2006, 22:56. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

искам и аз да кажа, искам и аз да кажа!

предлагам да се пратят в Южен Ливан умиротворители от Йордания. в по-големшки количества. да изиграят на х-ла един черен септември като на палестинците преди около 30 години ама тоя път не през сухопътна граница а в морето да ги изтикат, до един. и да ги издавят. с кубинките върху главите. а после да ги изгорят или да ги направят на лепило и да ги насипят в необозначени туби, за да не може никой да им се кланя и поне за едно нещо да са полезни в живота си.

х-ла били освободили Ливан - приказки, сигурно са държали семейството на президента за заложници за да приказва такива глупости. според мен ако искаха да оставят войски на ливанска територия със сигурност израелците биха го направили. х-ла просто ме връща в първата част на Матрицата, където агент Смит се възмущаваше от човешкия вид и го сравни с вирус: плъзва там, където е благоприятно за него и почва да се разпространява докато не изсмуче живителните сили на донора си, после се мести на ново място. ако х-ла бяха спасители щяха да са част от армията на Ливан, от полицията, пожарната и гражданската отбрана и сега изобщо нямаше да я има тази война. да има как да ги отделят от останалите, да ги натикат в морето и да ги издавят ще е най-добре. само дано не е заразен тероризма, че ще се предаде по водата.

Comment

Еее, какво ме направихте
              Имп, елиминирането на Хизбула е предпоставка за "обезопасяването на границата" и служи на тази цел. Миротворческите сили на теория обезсмислят това унищожаване

Лонганлон, аз не казвам, че лицемерието е лошо или че го няма, напротив даже (и това е ясно). Но все пак в днешно време народа се опитва да си подвие на гъза, дори амитата измислиха някакви там оръжия за масово поразяване за да нападнат Ирак

Динайн, именно. ЕС обаче иска под егидата на ООН. Същевременно това за НАТО е резултат на разговорите с немския външен министър и уж е компромис, а всъщност е протакане. Абе с две думи само се намират на приказки, а същевременно военните си вършат работата.

Но както и да е де, ако знаех, че лафа на оная журналистка така ще разбуни духовете ич нямаше да го пускам
              XV mile the sea brode is

Comment

елиминирането на Хизбула е предпоставка за "обезопасяването на границата" и служи на тази цел. Миротворческите сили на теория обезсмислят това унищожаване
                Грей, тази логика не ми е ясна. Може ли пояснение?

Comment

Израел иска никой да не ги пуца оттам границата, нали така? И понеже Хизбула не ще да спре да пуца, нито пък правителството на Ливан може (или иска) да ги накара да спрат, те решиха собственоръчно да изметат Хизбула (и да избомбят Ливан 20 години назад пътьом).
                  Миротворческите сили обаче нали отиват да установят ред и мир, един вид да не дават на Хизбула да пуца. Което ще рече, че и израелците не се нуждаят собственоръчно да ги метат .
                  XV mile the sea brode is

Comment

Мне, бомбенето на Ливан е само 2 години назад, допреди кедровата революция.
                    Относно контингента - не си разбрал целта му. Тя не е "да не дава на Хизбула да пуца" (то и не може, Израел бяха там 18 години и пак си пуцаха), а да измете Хизбула от южен Ливан и да не и дава да се върне. Тоест Израел вече върши първия етап. Технически ливанската армия трябва да заеме южен Ливан и да го контролира, но не може сама. Затова международните ще и помагат. А и те си предпочитат да дойдат на "изметено".

Comment

zeta,
                      би ли споделил спомените си от гражданската война? А също ако знаеш сайтове за войната да ги пуснеш.

Comment

DЗВЕР написа
                        Учудвам се, че няма и един от т.нар.(сами себе си) аналитично мислещи в този форум, който да осъжда войната. Осъждате само тези, които я осъждат. Отде такова чувство за "справедливост" и такава агресия, не знам.
                        DЗВЕР, мисля че се заблуждаваш - моето мнение по този въпрос (не че това променя нещо, но по такива теми не можем да направим повече от това да изпишем какво е личното ни менние) съм го писал ясно или не в постовете си в тази тема и то очевидно е отрицателно за тази война и за действията на Израел, които за мен лично не могат да бъдат оправдани от никаква гледан точка, дори и от гледна точка на чисто военната ефективност, камо ли пък от морална (съгласен съм с Лонганлон, че тази гледна точка няма място в мислите на хората, действащи на политическо или военно ниво, но това не пречи аз да преценявам за себе си техните десйтвия изхождайки от нея). За мен цялата тази работа е достатъчно гнусна и неприятна и неоправдаема (в друга тема бе направено сравение с дейстивята на руската федерация в Чечня в "навечерието" и по време на първата Чеченска война, сравнение, което намирам за доста точно), така че в това отношение явно мненията ни се припокриват достатъчно, та затова цитираното от мен твое заключение, DЗВЕР, ми се вижда неверно.

Comment

Съзнавам, че е трудно да се ограничат политико-икономико-стратегическите анализи, но хайде доброволно да се ограничим върху военните аспекти, става ли. Това ще направи темата по-жизнена и интересна, което е най-важното, като аргументация.

Бойци на шиитската групировка Хизбула водят интензивни престрелки с израелски войници тази сутрин, след като израелската армия разшири още повече сухопътната си операция в Южен Ливан и навлезе в още три села, съобщи военен говорител. Най-малко 7 бойци на Хизбула са били убити в село Махбиб, съобщил говорителят. Израелски войници са навлезли също в селата Мееш ал Джабел и Блейде. В момента армията извършва операции в района на 9 села във вътрешността на Ливан на север от централния и източния сектор на границата в изпълнение на решението на кабинета да установи буферна зона, "прочистена" от позиции на Хизбула.

Comment

Стремежът на Израел да установи буферна зона е издържан военно-стратегически. По този начин ще реши (или най-малкото ще сведе до минимум) проблема с ракетния обстрел на своя територия. Тази зона обаче, трябва да остане под израелски контрол доста дълго време за да се усигури спокойствие на юг.
                            http://mamkamu.blog.bg/
                            http://gledam.blogspot.bg/

Comment

Достатъчно дълго време, за да свършат парите на Сирия и Иран, за да спрат те да подкрепят всичко, което води до нестабилност в Ливан?

Comment

А коя буферна зона ще защитава "буферната зона"?
                                XV mile the sea brode is

Comment

Working...
                                X