[QUOTE=gollum]
Напротив - точно на "преувеличените" спомени им липсва аргументация. дори човека не е сигурен дали си спомня всочко, така както са му разказвали.
Сравнявам това което чета, с това, което на мен са ми разказвали свидетели на описващите се събития. И затова не се съгласявам с втората част на мнението Т.е- знам от въпросните свидетели, че германците са се държали добре, а с руснаците също не е имало някакви проблеми, като се изключат честите напивания, за които обаче войниците носят отговорност и биват накавани. И не - нямам някакви пристрастия по въпроса.
Дотк отново нищо странно или нелогично. Но в следващия извод нещата не стоят така - той е, че "описанието на деянията на руските войници са преувеличени", при това направен без каквато и да е аргуменатция, а просто като декларация.
Т.е., една и същи източник на информация, според теб е благонадежден, когато говори добре за немците и неблагонадежден, когато говори зле за съветските войници. Подобен тип отношение аз бих нарекъл пристрастно и непоследователно във вида, в който си го изложил. Ако го допълниш с аргументация защо на този източни кан информация трябва да се вярва за едно, но да не се вярва за друго, то ще решиш донякъде споменатия от мен проблем.
Comment