Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия и демографията

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Kramer написа Виж мнение
    Тия не са ли временно пребиваващи?
    има една стара поговорка - "Няма нищо по-трайно от временното". И в Западна Европа са били първоначалто "временно пребиваващи".

Comment

Kramer написа Виж мнение
      Тия не са ли временно пребиваващи?
      Да, това е временни работниците. През зимата, те се връщат в своите страни.
      Един месец на работа като чистач в Москва = 10 месеца работа в Таджикистан.
      Но няма работа в Таджикистан...
      безработица.
      Аз съм много щастлив, че Русия освободи от "паразити". Таджикистан, Латвия, Украйна ...
      Те бях яде нашия хляб в Съветския съюз.
      П.С.
      От 2014 г. - за тях ще бъде ограничено на входа.
      Само на митническия съюз ще не има ограничено на входа.
      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Ако трябва да бъдем точни, при преброяването през 1897г. в губерниите на така наречената тогава Европейска Русия, са преброени 3 572 617 мюсюлмани, в губерниите на Сибир - 126 574 мюсюлмани, в Привислинските губернии ( Варшава е била в една от Привислинските губернии ) - 4 903 мюсюлмани, в губерниите на Кавказ - 3 206 224 мюсюлмани (част от тези губернии днес се намират в различни от Русия държави и от преброени тогава 3 206 224 мюсюлмани в Кавказките губернии, по мои груби сметки поне 1 172 043 мюсюлмани от тези губернии са живеели в губернии, които днес се намират в Азърбейджан (независима от Русия суверенна държава)), в губерниите на Средна Азия - 6 996 654 мюсюлмани. За да бъде коректно сравнението между броя на мюсюлманите днес в Русия и броя на мюсюлманите в Руската империя през 1897, трябва от броя на мюсюлманите в Руската империя през 1897г. (13 906 972 мюсюлмани) да извадим 6 996 654 мюсюлмани, които са живеели в губернии в Средна Азия, които губернии днес се намират в държави различни от Русия, а също и да извадим поне 1 172 043 мюсюлмани, които са живеели в тези Кавказки губернии, които днес се намират в различни от Русия държави (основно в Азърбейджан) и извадим 4 903 мюсюлмани от Привислинските губернии, които днес се намират в различни от Русия държави. Тогава изключвайки мюсюлманите от тези губернии, които днес се намират в други държави, то през 1897г. по моя груба оценка е имало не повече от 5 733 372 мюсюлмани, които са живеели в тези губернии на Русия, които и днес се намират в Русия, тъй като в тези губернии от така наричаната тогава (1897г.) Европейска Русия, които днес се намират в Украйна, Беларус, Естония, Латвия и Литва през 1897 г. също е имало мюсюлмани ( нямам точни данни за техния брой).
        Last edited by ; 06-04-2013, 15:51.

Comment

Кажи ми какво искате да чуете?
          Аз вярвам, че мюсюлманите, живеещи в Русия - пълноправни граждани на моята страна.
          Аз съм доволен, че имаме мюсюлманите в моята страна.
          Русити, Татари, Мордва, Ингуши, Якути, Казахи - мои сънародници.
          И аз съм горд с тях.
          П.С.
          Из всички мюсюлмани - най-добрите са казахите. (По мое мнение. )

Comment

Егуо, аз правя сметки и не коментирам, а само давам числа. Аз не съм мюсюлманин и не съм пристрастен по въпроса, а давам просто една безпристрастна статистика.

Comment

Steelman написа Виж мнение
              Егуо, аз правя сметки и не коментирам, а само давам числа. Аз не съм мюсюлманин, така че давам просто една безпристрастна статистика.
              Статистиката показва, че раждаемостта в Русия (и над всички славяни) започват да се увеличават.
              Мюсюлманин раждаемостта остава на същото ниво.
              Раждаемостта славяни (след катастрофалните на 90-х годин от 20 век ) нараства.
              А ти - се опитва да се покаже, че 10% от местните мюсюлмани са заплаха за Русия.
              П.С.
              Моля.
              Ти коментар график раждаемостта в Русия.
              Attached Files

Comment

За 2012 нямам още данни по области на Русия за TFR (коефициент, който простичко казано показва средно колко деца ражда една жена в детеродна възраст) и за повечето области той е по-висок от 2011г. Дългосрочно погледнато, за да се запази същия брой на населението на една страна при липса на имиграция, трябва TFR да е над 2. Ето някои данни за TFR в Русия през 2011г. Русия като цяло - 1,582; Ленинградска област - 1,155; град Санкт Петербург - 1,378; град Москва - 1,251; Централен федерален окръг (там се намира и Москва) - 1,376; Северозападен федерален окръг (там се намира Санкт Петербург) - 1,455; Южен федерален окръг(там се намира Волгоград) - 1,517; Чечения - 3,362; Ингушетия - 2,94; Чечения и Ингушетия се намират в Севернокавказки федерален окръг, който като цяло има показател от 2,006;
                Приволжски федерален окръг (Там се намира Саратов, а също и Татарстан) - 1,593; Уралски федерален окръг ( там се намира Свердловск, а също и Челябинск, а също и Тюмен) - 1,745; Тыва - 3,249 - тя се намира в Сибирски федерален окръг, който като цяло има показател от 1,721; Далекоизточен федерален окръг (там се намира Хабаровск, а също и Чукотка и Камчатка) - 1,657

Comment

Steelman написа Виж мнение
                  За 2012 нямам още данни по области на Русия за TFR (коефициент, който простичко казано показва средно колко деца ражда една жена в детеродна възраст) и за повечето области той е по-висок от 2011г. Дългосрочно погледнато, за да се запази същия брой на населението на една страна при липса на имиграция, трябва TFR да е над 2. Ето някои данни за TFR в Русия през 2011г. Русия като цяло - 1,582;
                  1,7 в 2012 г.
                  (...коэффициент рождаемости вырос в России с 1,3 ребенка на семью в 2006 году до 1,7 в 2012-м...)

Comment

За първите 3 месеца на тази година, в Русия са регистрирани 447 965 новородени през този период (за първите 3 месеца на миналата година са регистрирани 451 657 новородени) и 490 534 умрели през същия период ( за първите 3 месеца на миналата година регистрираните смъртни случаи са били 486 607).

Comment

Eguo написа Виж мнение
                      1,7 в 2012 г.
                      (...коэффициент рождаемости вырос в России с 1,3 ребенка на семью в 2006 году до 1,7 в 2012-м...)

Нещата са много прости и ако беше изчел внимателно данните (официални руски!), които дадох по-горе, щеше да разбереш колко са измамни общите числа които тук цитираш. Да, има увеличаване на раждаемостта, но това е следствие от промяна на етническата картина, т.е. постоянното увеличаване на населението с кавказки и средноазиатски произход. И тази тенденция ще продължи.

Comment

Гледам на някои хора им прави удоволствие да броят умрелите в Русия..
                        Патология бих казал...

Comment

Kramer написа Виж мнение
                          Гледам на някои хора им прави удоволствие да броят умрелите в Русия..
                          Патология бих казал...
                          Ами неправилно гледаш. Иначе трябваше да ти направи впечатление, че по-скоро тук се обсъждат не умрелите, а новородените. Пък и като се замисли човек, няма как в тема посветена на демографията да не се обсъждат и умрелите. Това е толкава просто и логично, както е казал поетът терорист. Колкото за патологията - патологична в случая е може би русофилията на част от българите, за които челобитничеството пред батушка Цар, товариш Сталин или Путин и за които Русия е родината на слона, а руската Луна е най-голямата Луна.

Comment

Stan написа Виж мнение
                            Колкото за патологията - патологична в случая е може би русофилията на част от българите, за които челобитничеството пред батушка Цар, товариш Сталин или Путин и за които Русия е родината на слона, а руската Луна е най-голямата Луна.
                            Май не връзваш нещата...Повечето от българите подлагат на критическа преценка както русофилите,така и русофобите.
                            Ма ти явно не си от тия...

Comment

Stan написа Виж мнение
                              Ами неправилно гледаш. Иначе трябваше да ти направи впечатление, че по-скоро тук се обсъждат не умрелите, а новородените. Пък и като се замисли човек, няма как в тема посветена на демографията да не се обсъждат и умрелите. Това е толкава просто и логично, както е казал поетът терорист. Колкото за патологията - патологична в случая е може би русофилията на част от българите, за които челобитничеството пред батушка Цар, товариш Сталин или Путин и за които Русия е родината на слона, а руската Луна е най-голямата Луна.

Stan написа Виж мнение
                              Да, има увеличаване на раждаемостта, но това е следствие от промяна на етническата картина, т.е. постоянното увеличаване на населението с кавказки и средноазиатски произход. И тази тенденция ще продължи.
                              Първо.
                              Какво не е наред при кавказци и азиатци?
                              Те са по-лоши от чернокожи и латиноамериканци?
                              Второ, виж диаграмата. пост ¹126
                              Last edited by Dinain; 01-05-2013, 12:04. Причина: Обида към друг член на форума

Comment

Working...
                              X