Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия и демографията

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз имам само 2 деца.
    За себе знам само за - 10 000 евро.
    Но съседите - 3 деца.
    Знам, че те имат много ползи. Какво е сигурно - не знам.

То линк - 3 деца.
    http://8ya.org/lgoty-mnogodetnym-sem...2012-godu.html (Мисля, че това е фантастично.)
    или
    http://8ya.org/kakie-lgoty-imejut-mn...2012-godu.html (То е по-реалистично.)

+ 10000 евро за всяко следващо деца.
    + безплатно земя за строеж на къща.
    Last edited by Eguo; 07-12-2012, 20:10.
    http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Благодаря! Това е истинска демогравска политика. За съжаление България за сега не би могла да си я позволи, поне не в такъв мащаб.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Ако се анализира откъде идва положителния естествен прираст на населението в Русия за последните 10 месеца, за които има официални данни, се вижда, че сумарно за Дагестан, Чечения, Ингушетия, Кабардино-Балкария, Северна Осетия-Алания, Карачаево-Черкесия (тоест всичките от Северно-Кавказкия федерален окръг) естествения прираст на населението там за посочения период е 71 393 човека, а за останалата част от Русия за този период броят на регистрираните смъртни случаи (умирания) е по-голям от ражданията с 70 603, а всички знаем какво е мнозинството от населението в посочените по-горе републики.
        За да има устойчив естествен прираст, дългосрочно е необходимо средно една жена в детеродна възраст да ражда малко повече от 2 деца и основния показател за раждаемоста на жените в детеродна възраст е TFR - Total fertility rate. За тази година за Русия очаквам този показател да е около или малко над 1,72 (този показател за 2011 г. е около 1,606) а през 1990г. този показател за Русия е бил около 1,89 тоест показател по-нисък от 2 не може дългосрочно да осигури възпроизводство на населението в същия брой (размер).
        Last edited by ; 08-12-2012, 12:40.

Comment

Steelman написа Виж мнение
          Ако се анализира откъде идва положителния естествен прираст на населението в Русия за последните 10 месеца, за които има официални данни, се вижда, че сумарно за Дагестан, Чечения, Ингушетия, Кабардино-Балкария, Северна Осетия-Алания, Карачаево-Черкесия (тоест всичките от Северно-Кавказкия федерален окръг) естествения прираст на населението там за посочения период е 71 393 човека, а за останалата част от Русия за този период броят на регистрираните смъртни случаи (умирания) е по-голям от ражданията с 70 603, а всички знаем какво е мнозинството от населението в посочените по-горе републики.
          The total number of births.
          (North Caucasus. The Central Russia)

Тази тема бе вече обсъдена.
          Населението на Северен Кавказ - незначително.
          Тя не засяга общата статистика.
          90% - са русите, финска-угри, татари и украинци.
          Attached Files

Comment

Steelman написа Виж мнение
            За да има устойчив естествен прираст, дългосрочно е необходимо средно една жена в детеродна възраст да ражда малко повече от 2 деца и основния показател за раждаемоста на жените в детеродна възраст е TFR - Total fertility rate. За тази година за Русия очаквам този показател да е около или малко над 1,72 а през 1990г. този показател за Русия е бил около 1,89 тоест показател по-нисък от 2 не може дългосрочно да осигури възпроизводство на населението в същия брой (размер).
            Всичко е относително.

2001 - 1,16
            2005 - 1,29
            2012 - 1,72

Важно - една положителна тенденция.
            Ако тази тенденция продължава... и 3.1 може да бъде

П.С.
            "...през 1990г. този показател за Русия е бил около 1,89..."
            1990 - 1,73
            Attached Files

Comment

За периода от началото на тази година до края на ноември, според руски официални данни в Русия са родени с 4600 души повече, отколкото са умрели (статистиката се отнася за броя родени и броя умрели, които са регистрирани като родени или умрели). Това е повод за краткотраен оптимизъм за братушките, които се вълнуват от демографски проблеми. Възможно е още през 2013г. броя на умрелите да надвиши броя на родените за 2013г. Ако не догодина, то може би след 2 до 5 години в Русия отново ще има години, в които ще има повече умрели отколкото родени. Няма да се учудя, ако след примерно 10-15 години броя на умрелите за период от 1 г. за някоя от годините да надвиши броя на родените с около или над 1 000 000 души. Голям демографски проблем за Русия е високата смъртност. За тази година в Русия е имало и ще има около 29 700 умрели заради самоубийства, което сметнато на човек от населението е с около 70% повече отколкото в САЩ. Тази година в Русия са умрели или ще умрат около 17 500 души от туберколоза (това е около 71 пъти по-голяма смъртност на човек от населението от туберколоза в Русия сравнено със САЩ), а в САЩ при повече от два пъти по-многобройно население през 2011г. са починали 536 души от туберколоза. Тази година в Русия са убити или ще бъдат убити около 15 100 души ( доколкото знам тук се отчитат основно умишлени убийства или случаи при които целта е била да се причини тежка телесна повреда, но в крайна сметка е имало налице смъртен случай). По брой убити за 1г. на човек от населението в Русия се падат около 110% повече убити при горепосочените случаи отколкото в САЩ. В Русия тази година заради транспортни нещастни случаи са загинали или ще загинат около 29 600 души, което смятано на човек от населението е около 2 пъти повече отколкото в САЩ. По брой на живородените деца, които умират ненавършили 1г., смятано като процент от ражданията, този показател в Русия е с около 40% по-голям отколкото в САЩ. Според някои данни през 2011г. в Русия са загинали 12 028 души от пожари, а според други данни загиналите от пожари тогава са около 16 400, докато в САЩ при повече от два пъти по-голямо население годишно при пожари загиват около 3 000 души. Тази година поради случайно отравяне с алкохол в Русия ще умрат около или над 10 000 души. Това е оценка базирана на официални данни, а иначе съм чел и следните данни, които не са официални и за които не гарантирам дали са достоверни или не: Та според тези данни, за които не е ясно колко са достоверни, преди няколко години ежегодно около 180 000-190 000 души в Русия са умирали заради това, че са работили при опасни или вредни условия на труд, около 40 000 души ежегодно са умирали заради отравяния със спиртосъдържащи течности, около 27 000 души ежегодно са умирали от алкохолна интоксикация, около 70 000 души ежегодно са умирали заради производствени травми и осакатявания, ежегодно 50 000 души са изчезвали безследно, а от тези които изчезват безследно вероятно една част са убити. Причини за високата смъртност в Русия са и по-лошите, отколкото в САЩ условия на живот, по-ниско ниво на здравеопазване и по-лоши условия на труд в Русия в сравнение със САЩ.
              Last edited by ; 28-12-2012, 17:36.

Comment

"Причини за високата смъртност в Русия са и по-лошите, отколкото в САЩ условия на живот"
                Аз съм сигурен 100%, че аз живеят по-добре от среден негр в Детройт.
                "по-ниско ниво на здравеопазване и по-лоши условия на труд в Русия в сравнение със САЩ"
                Не съм сигурен.
                Всичко е относително.
                За съжаление, аз ще напиша - на руски език.
                Никто не спорит, что в России умирают люди.
                Умирают люди во всех странах.
                Причины смерти в разных странах - разные. Одни умирают от алкоголя. Другие от ожирения. Третий от онкологии или сердечных болезней. Четвертые убивают друг друга из оружия в школах...
                Проблема не в причинах смерти.
                проблема - когда количество смертей на душу населения - увеличивается.
                В России сейчас - обратная тенденция.
                Смертность снижается. Рождаемость увеличивается. Продолжительность и качество жизни растет.
                Я не хочу превращать эту тему в политическую дискуссию.
                Но большие деньги - которые Кремль тратит на своих граждан начинают приносить реальные результаты.
                И я, как гражданин России вижу, что ситуация улучшается.
                Я понимаю, что в западной прессе о России пишут только плохое или ничего.
                Сообщаю - вс¸ не так плохо.

Бесспорный факт - улучшение демографической ситуации в России лично для меня прекрасная новость.
                если для некоторых русофобов это не так - то это проблема русофобов.

П.С.
                "Ако не догодина, то може би след 2 до 5 години в Русия отново ще има години, в които ще има повече умрели отколкото родени."
                Если (ако) бы у бабушки был бы х..й, она была бы дедушкой.
                Поживем - увидем.

П.П.С.
                График на смъртността.
                Преди 2009 г.
                2012 - аз не съм намерил.
                Attached Files
                Last edited by Eguo; 29-12-2012, 20:32.

Comment

Я понимаю, что в западной прессе о России пишут только плохое или ничего.
                  Да не ти пука. Същото дори и в по-голяма степен важи и за България. Особено в медиите и форумите на Обединеното Кралство(мразят ни в червата). Някаква инерция от студената война прдполагам, ама те са си традиционалисти. Освен това "западната преса" като термин е грубо обобщение и като такова не отговаря на истината. Много е вредно и непродуктивно да се слага всичко под един знаменател. Немската, френската, италианската, австралийската ако щеш и т.н. са също "западни медии", но там тенденциозен негативизмът към вас, или пък към нас почти не съществува. По-скоро обосновани критики.
                  В САЩ донякъде ви уважават, но в момента общо-взето не ги интересувате особено. Имат си по-сериозни проблеми. Така че дори САЩ не влизат в твоето определение за "западна преса".
                  Колкото до крайните прояви на русофилия, или русофобия те дори в wikipedia вече ги има като термини и са си мека форма на психиатрична девиация. Едва ли има смисъл да се обсъждат.
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                    ".
                    Колкото до крайните прояви на русофилия, или русофобия те дори в wikipedia вече ги има като термини и са си мека форма на психиатрична девиация.
                    Според мен не мека, а направо тежка девиация, особено русофилията, която е може би единственото психично заболяване с възможен летален край (ако съдим по съдбата на българските политемигранти в СССР през 30 - г. на20 в.).

ПС. Ако руснаците живееха по-добре от негрите в Детройт, щеше да има наплив за емиграция на негри от САЩ в Русия, обаче, ако не се лъжа такава емиграция за момента няма.

Comment

"ако не се лъжа такава емиграция за момента няма"
                      Русия - вторият място в света, за сума чужденците в търсене на работа и по-добър живот.

" САЩ донякъде ви уважават, но в момента общо-взето не ги интересувате особено."
                      Слава богу!

Comment

за емиграция на негри и бели (ОНД + други)

...- По приезжающим на постоянное место жительства никакой стабильности нет. В 2010 году к нам приехало жить навсегда с надеждой постоянно трудоустроиться и найти свое место в социальной иерархии 191,7 тысяч человек. В 2011 году мы имели уже 356,5 тысяч переселенцев. В этом году эти тенденции только усилились ...

...трудовая миграция -1,8-2,3 млн.

Comment

Демоскоп Weekly - еженедельная демографическая газета. Электронная версия бюллетеня

Last edited by ; 31-12-2012, 02:06.

Comment

Раждаемост (относителна) Една от най-добрите в западната част на Евразия.

Коефициент на плодовитост.
                            Един от най-добрите в западната част на Евразия.
                            Тази тенденция е много положителна.

Демографията - не е точна наука.
                            Много зависи от настроението на страната и ситуацията в света.
                            Жени (в 90 години от 20 век) не искали би да имат деца.
                            Сега, много млади жени имат две деца и искат да имат три.
                            Какво ще се случи през след 10 години - не е известно.
                            Може би жени ще раждат катастрофално малъко брой деца.
                            Или ще мода за четири деца. (Ако би жени има повече държавна подкрепа.)
                            Във всеки случай повишаване на раждаемостта в Русия - страхотна новина за мен.
                            Можете да създадете много лоши прогнози. В автори за тези прогнози - няма недостиг. Те виждат само всичко негативно.
                            Но може да се изгради и добра прогноза. Аз предпочитам да види добри прогноза.

Важен компонент - коефициент на плодовитост - малко да се прогнозира.
                            Увеличаването на плодовитост - може да се бори с демографските ями.
                            Основното нещо - една положителна тенденция.

П.С.
                            natural population change per 1.000 population в Русия и Германия.
                            Attached Files
                            Last edited by Eguo; 31-12-2012, 11:13.

Comment

Следва да ревизирам някои оценки, които съм дал в постовете ми от 08.12.2012 г. и от 28.12.2012 г. Например оценката, която съм дал за броя на умрели от туберколоза в Русия за 2012 г. от 17 500 души, според новата ми оценка са 17 886 души(още няма официални данни), оценката която съм дал за убити вследствие на умишлени действия през 2012 г. в Русия от 15 100 души, според новата ми оценка са 15 347 души(няма още официални данни), оценката която съм дал за TFR в Русия за 2012 г. от 1,72 според новата ми оценка е около 1,70 за 2012 г.( старата оценка дадох в поста ми от 08.12.2012 г. а още няма официални данни). В демографията се използва и теорията на вероятностите и се говори за вероятности, затова съм използвал термина може би, когато казах, че ако не догодина то може би след 2 до 5 години в Русия отново ще има години в които броя на умрелите ще бъде по-голям от броя на родените. Тази вероятност е трудно да се изчисли точно, но за да бъда по ясен ще кажа, че според мен тя е над 90 %, въпреки че е много трудно да се изчисли точен процент.
                              Last edited by ; 07-01-2013, 02:27.

Comment

Поживем - увидим.

Comment

Working...
                                X