Kakvo o4akvate ot religiya koyato e s 6 veka po mlada ot hristiyanstvoto ne zabravyate krastonosnite pohodi ,moje bi sled 6 veka i mysolmanite da stanat malko po zivilizovani!!!!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Истерията с карикатурите на пророка Мохаммед
Collapse
X
-
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
-
Без да сам особенно компетентен ама си спомням че в училище учех история на религията или нещо подобно та от там се сещам че корана забранява изобразяването на хора .
та мисълта ми е от каде на каде мисулманите приемат карикатуратата на някакав образ с чалма и бомба за карикатура на мохамед ???(след като никои не знае как е изглеждал самия мохамед )
бтв някаде пък четох че йорданския крал бил потомък на мохамед (незнам дали е вярно ) ама ако е така не трябваше ли в йордания реакцията да е най остра ?
та искам да кажа че че според мен всичко се раздухва изкуствено от определени хора с определена целNo job
No money
No girl
No problem
Comment
-
Да, бе, само дето ние сме го измислили преди векове, а те сега.
та от там се сещам че корана забранява изобразяването на хора .
та мисълта ми е от каде на каде мисулманите приемат карикатуратата на някакав образ с чалма и бомба за карикатура на мохамед ???(след като никои не знае как е изглеждал самия мохамед )
бтв някаде пък четох че йорданския крал бил потомък на мохамед (незнам дали е вярно ) ама ако е така не трябваше ли в йордания реакцията да е най остра ?
та искам да кажа че че според мен всичко се раздухва изкуствено от определени хора с определена цел"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Гост
-
Тук грешиш. Корана забранява изобразяването на всякакви живи същества. Поради това украсата на арабските и турските оръжия се състои от линеарни и растителни мотиви. Това, разбира се се отнася за изкуството на миналия век, но принципа не е променен."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Гост
-
Нали точно те протестират и точно тях обсъждаме в тази тема...."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Гост
-
karikaturite na Mohamed
Dinain , prosto si mislya 4e i hristiyanstvoto e imalo momenti ot svoyata istoriya kogato posledovatelite mu sa bili taka fanati4no nastroeni kam drugoverzite kakto sega sa mysyolmanite!!! Ne e li taka? Da ne zabravyame Konkvistadorite v po novata istorya kakvo pravyat v Amerika!!! A misalta mi e 4e sled 6 veka myoslmanite shte priemat takiva karikaturi normalno!!!!!
Comment
-
Добре, няма да споря, въпреки че за мен всички протестиращи по този начин са крайни ислямисти
Трампи, спокойно
Не отричам това което казваш, просто от предния ти пост изглеждаше че твърдиш нещо друго. Ако пишеш на кирилица ще е по-разбираемо."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Преди години, когато ирланската певица Шинър О конър ( мисля, че така се произнасяше името, ако ли не моля за извинение ) скъса публично снимката на папата, това скандализира Западна Европа, но никой не е палил чужди знамена или да е искал нейната смърт. Скандала премина .Старите хора казват всяко чудо за три дни. Няколко години по-късно писателя Рушди пебликува своята книга " Сатанински строфи " и веднага в Иран му издадоха смъртна присъда само защото усмива исляма като религия. Мисля, че свободата на словото в мюсюлманския свят е табу, който дръзне да се изправи срещу него го заплашва смърт.
Наскоро пак по медиите показаха кадър от арабския свят. Тълпа мюсюлмани искат смърт на свой човек, защото приел християнството. Мисля, че новопокръстения християнин е или авганистанец, или пакистаниц. Не обърнах голямо внимание на националността. Факта, че свободата сам да избереш религията си също е табу, което се наказва със смърт.
Още 10 века да минат техния манталитет няма да се промени.
Comment
-
Факта, че свободата сам да избереш религията си също е табу, което се наказва със смърт.
Мисля, че свободата на словото в мюсюлманския свят е табу, който дръзне да се изправи срещу него го заплашва смърт.
Наскоро пак по медиите показаха кадър от арабския свят.
Още 10 века да минат техния манталитет няма да се промени.
Преди години, когато ирланската певица Шинър О конър ( мисля, че така се произнасяше името, ако ли не моля за извинение ) скъса публично снимката на папата, това скандализира Западна Европа, но никой не е палил чужди знамена или да е искал нейната смърт."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Гост
Dinain написаАми може би проблема е че Шанийд О'Конър няма знаме, нито посолство в чужбнина Майтапа настрана, но да видим какво би станало ако беше скъсала снимка на папата преди 50 или повече години - обръсване на главата (кхъм ) и марш в манастира. Ако беше преди 400 год. пък можеше и да я запекат на скарата, кладата де.
Преди 50 години - в манастира? Най-много нещо за хулиганство и пр., ако въобще щеше нещо да й се случи преди 50 години.
Comment
-
Тук съм напълно съгалсен с теб, Динаин. И впрочем, нещо което се забравя - в много арабсик държави съжителстват представители на кажи-речи всички религии. И както бе отбалязано, християнстовто също не е кой зане колко толерантно, особено ако се погледне по-назад в историческото му развитие.
Впрочем, за скъсване на снимката на папата в началото на миналия век вероятно въпросната персона би попаднала в затвора в не малко еворепйски дъражви (в Италия без вяскакво съмнение), да не говорим, че ще бъде напълно остракирана от обществото. А и е много възможон да се намери някой религиозен фанатик, който да я раздели с живота й.
Впрочем, няма какво да гледаме миналото - и сега в западния свят се случва хирстиянски фундаменталисти да убиват лекари, които зивръшват аборти (т.е., да убиват дурги хора по религиозни причини).
Comment
Comment