Предполагам че тази тема е обсъждана но аз не я виждам..мисля че милата родина нито е за НАТО, нито пък за ЕС..всъщност до "влизането ни е Евро съюза" има доста време а пък и ако влезем в НАТО може би ще можем да се пооправим ама не ми се вярва много. Също така в момента не сме на ниво за да влезем и в НАТО...Рателбанд си беше прав човека..ние тука в Белград където имаме само 2 партии за никаде не сме :lol:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България в ЕС и НАТО
Collapse
X
-
България в ЕС и НАТО
Не , Кмете ( опа ) , Влахов , виж : че сме далече от приемането , ама според мен както става с последните събития , трябва да си изберем къде да ни приемат . В това нова разделение на Света , за което според мен вече можем да говорим трябва да изберем кои да подкрепим и това ще реши , ако ни приемат , къде ще е !"Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "
-
Мен ако питате, можем и никъде да не сме - т.е., най-после веднъж да опитаме да сме независими, пък да видим какво ще стане.
Защото ми писна да слушам наляво и надясно как тези ни били подтискали, ония искали да ни поробят и други подобни неща, а когато имаме право на избор веднага бързаме да се откажем от него и да си намерим покровител. А после, след поредната смяна на посоката на вятъра, сигурно нашите потомци ще псуват САЩ как са ни подтискали (като сега псуват Русия/СССР).
Comment
-
Като цяло съм съгласен с тебе Голъм, само че на България нищо не и пречи да членува в тези две организации и по този начин да има т.нар. международно признание. Глупаво е да се мисли, че едва ли не България ще загуби своя национален суверенитет като влезне в ЕС или НАТО. Това са някакви невероятни простотии, в които за съжаление вярва цяла България. Дори и да влезне България в тези две международни организации, тя пак ще може да води самостоятелна политика, стига да има кой да се нагърби с тази задача/ сегашните ни избранници явнои не са способни / и да следва, когато се наложи европейските или евроатлантически ценности. Така че за момента е абсолютно задължителноБългария да бъде приета и в НАТО и в ЕС, за да може да получим международно признание и в един момент вече, след като се утвърдим като държава, която заема позицията на разума, а не накъдето вейне вятъра, ще може инашият глас да се чуе в Света.Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!
Comment
-
Европейския съюз има изисквания (които нашите политици нито имат желанието да изпълняват, нито да спазват), които ние не можем да изпълним. А като така, не могат и да ни приемат вътре. Просто и логично.
А за НАТО - мисля, че САЩ имат изгода от съюзници-сателити, такива малки държави като нашата - без собствена воля, склонни към отстъпки, но с територия на подходящи места из света. Така че - в НАТО и да искаме и да не искаме - вътре сме.
Бог да пази хората от политици като нашите.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
да, Воланд, това е другата страна на медала. Едните сме им необходими и поради поведението на нашите политици искаме или не искаме сме в НАТО, точно както ти казваш. Колкото до ЕС, нечата може да поемат един много по-различен курс след няколко месеца. Тогава ниое може да им станем нужни и те да смекчат позицията си спрямо България и най-вече изискванията си към нас :twisted: :twisted: :twisted:
Лично аз се надявам така да стане...Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!
Comment
-
Хей, е стига с този песимизъм, политиците ни били скапани...политиците ни били застанали на погрешната страна отново и подкрепяли САЩ, а не ЕС...а, ние какво направихме срещу това, имаше ли някакви масови демонстрации срещу войната в Ирак...ами не, просто тук такова нещо като гражданско общество почти не съществува и то точно заради този песимизъм - "няма смисъл, нищо не се променя, всички са маскари" :evil:
А БГ да води самостоятелна политика, това ми изглежда почти невъзможно и то не само защото живеем в глобално село, а и може би защото страдаме от нещо като "сателитен синдром"...но от друга страна, ако сме независими, то от нас нищо няма да зависи :twisted: а като част от по-голямо цяло, тогава гласът ни може да бъде чут - вижте как ни ухажват в СС на ООН, напримерТи си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
Mahadeva, хем съм съгласен с теб, хем не съм .
От една страна, в сегашното ни положение (страдайки от "сателитния синдром" ) никой не ни цени особено, защото веднага сами тичаме като кученце (преди даже да са ни подсвирнали) и сме съвсем послушни. Независимите (но истински независими, или по-точно неутрални) държави ги ценят много повече, защото мнението им има известна чисто морална тежест в подходящи случаи (дори и да са съвсем малки като територия). Да не говорим, че "ухажвани" са само тези държави, чиято позиция трябва да бъде променена (или "спечелена") - аа това не е случаят с България.
От друга страна, съм съгласен, че в България няма никакво гражданско общество. Но то няма и от къде да се вземе - все пак то не се появява автоматично в момента, в който дадена държава реши, че ще бъде "демокрация" от сега нататък. То е културен/цивилизационен артефакт, който се изгражда бавно и в много случай се унищожава много бързо (т.е. - въпрос на създаване на Традиции и подходящият механизъм за променянето им, така че да бъдат актуални на промените в социума).
Comment
-
Да, за това, че тичаме и предлагаме преди да са ни искали, съм съгласен...но това до голяма степен е за да не испуснем влака и възможността да станем любимци на Америка...мисля, че Нюзуик скоро ни нарече "големи приятели на Америка" :twisted: добре, само, че коя страна е наистина независима??? Индия ли? или може би Швейцария? вече няма полза от това да си независим, защото "студената война" свърши и "приятелството" ни със Запада е без алтернатива...това, че Запада не е съвсем единен според мен е временна криза, тъй че, защо да сме независими, още повече, че за да бъде една страна независима, тя трябва да има ресурсите за това.Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
Comment
-
Ти май не ме разбра. Естествено, че няма държава, която да бъде икономически или културно независима, не и в днешния свят. Става въпрос за много по-ограничена независимост - морална. Това е собствената политическа позиция (каквато в съвременната система на международни отношения може да има дори и една незначиелна като територия или икономическа сила държава), която изхожда от собствени критерии и преценки (а не в отговор на нечие смигване, подсвиркване или подкуп).
Comment
-
С интересни категории си служиш, Безценни морал, а има ли такъв в политиката. според мен истината е проста - "Няма приятели, има интереси..." :twisted:Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
Comment
-
Скъпи ми Махадева! Де да бяхх толкова млад и наивен като вас... Но вече песимизма започва да надделява...
Какво ние, човеците, можем да променим в създалата се ситуация? Америка няма да се спре пред нищо за да заграби ресурсите на света под дебелия си задник и да сиди в/у тях докато не умре от инфаркт. Не знам обаче дали ще го доживеем този инфаркт на Pax Americana...
Но сега съм малко на дъното, не ме слушай. Имам един девиз. Това си е цитат от Ерих Мария Ремарк: докато човек не ес предаде, той е по-силен от съдбата си
Светът не ще се предаде. Сигурен съм в това. Убеден съм дори.Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
-
Хммм....Отговор на Уханов по - дълъг от един ред ??? ЛАУЛЛЛ !!!
Добре казано , Ухански ....яко си го формулирал
( ето това се казва отговор в стил Уханов :tup: :tup: ))"Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "
Comment
Comment