Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да бъдеш войник, това въпрос на чест ли е или глупост?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Какво мислите за това. може би някои са били вече в родната казарма, а може би не, но въпросът ми се свежда най-вече до това...абе, ходи ли ви се в казармата???????????? защото на мен откровено казано въобще не ми се ходи там. да, може би това е дълг, който всеки гражданин (очевидно в случая мъж ) трябва да плати към държавата, защото тя примерно му е дала образование, обаче аз въобще не ставам за войник, никога не бих могъл да бъда полезен като такъв, ще съм потенциално опасен некадърник с Калашников и освен това ИСКАМ АРМИЯТА ДА Е ПРОФЕСИОНАЛНА....не искам въобще да ме занивамат с военни глупости още повече, че съм адски против войната...
    Има един норвежки учен, голям пич, казва се Йохан Галтунг, препоръчвам на всички да прочетат нещо негово...той е искал да бъде на алтернативна служба, защото е заклет пацифист. тя обаче е била с 6 месеца по-дълга от другата (тя и тук е по-дълга) и след като му изтекла 1 година от службата, той просто отказал да продължи и оставащите му 6 месеца, защото решил, че не може пацифизма му да бъде наказван...в резултат на това го вкарали в затвора за тези 6 месеца.....Е, аз питам защо???
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Аз също нямам намерение да ходя в казармата, даже изобщо не я включвам никъде в плановете си. Просто армията не е това което е била някога, когато офицерското съсловие е било на най-висока почит и пр. и пр....
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ами аз съм бил в казармата. Не е най-приятното място. Обаче стискаш зъби и го правиш. Който може, нека се отърве, но да не си крие страха зад пацифизъм, морални оправдания и други.

Comment

От моя страна никви пацифизъм, морални подбуди и прочие няма и заявявам, че ако мога ще се чупя от казармата Ма тва с пацифизма е глупаво бе, то нашта армия да представляваше някаква опасност за мира да има смисъл от такива протести, а то.....
        XV mile the sea brode is
        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Напълно се присъединявам към изказването на Sir_Gray. Лошото е, че вече бях там - не успях да се оттърва. Но на всеки препоръчвам да не се прави на герой - ако можете да се измъкнете, направете го! (иначе просто е загуба на време и излишен жизнен опит по общуване с кретени, който е по-добре да не се придобива).

Comment

Аз нямам никакво намерение да отивам да служа, защото знам горе-долу какво сега е армията. :evil:
            Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Абе да бъдеш в казармата не означава че си войник, просто означава че си преебан. Аз не съм ходил в казармата обаче само при мъсълта за времето което ще загубя там без абсолютно никаква полза нещо не се настройвам особено позитивно. А тея пацифистични глупости не искам да ги чувам - кво значи като си пацифист и трябва примерно да защитиш страната и семейството си ще кажеш "Сори момчета ма аз такова съм пацифист и съм против насилието" пълни глупости. Тва пацифизма си е само оправдание откъдето и да го погледнеш а и освен това не познавам много хора които да са "за" войната при положение че съществува друго решение...
              <<..........>>

Comment

Не съм съгласен с теб, Деймос.
                Пацифизмът (когато наистина става въпрос за поведение, а не за оправдание) е начин за действие алтернативен на войната. С него също могат да се постигнат много неща, понякога повече, отколкото с война. Ще ти дам и пример - Ганди. Така че пацифизмът не е глупост, просто различен начин на действие (когато е истински). И изисква не по-малък кураж и смелост (може би даже повече), отколкото участието във война (което често се свежда до подчиняване на личността ти на независещи от теб обстоятелства).
                (и един по-шеговит - един от видните английски интелектуалци (вече не си спомням как се казваше, но беше гей), когато го изправят пред съд, защото не иска да се бие в ПСВ, обвинителят му дава пример - представи се, че немски войник изнасилва сестра ти - ти няма ли да се намесиш и да го убиеш/нападнеш, а нашият тип му отвръща - Не, само ще се опитам да се наместя между двамата).

Comment

Геят е Литън Стрейчи, виден представител на кръжеца Блумсбъри - всички гейове и "пацифисти"- , с голямо влияние в университетите между двете войни
                  "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Вижте и аз също не съм преминал през това високо "интелекетуално" и "забележително" място , но моята позиция малко се различава от вашата . Според мен трябва да има военна служба , защото при един ( не дай си боже ) военне конфликт , може и от запасняците винаги да има да има нужда ! Ако те не са посетили споменатото "школо" няма да знаят дет се вика Кашланика да държат ! Мисля че трябва да има служба , ама да е нещо от порядъка на 1 месец , месец и половина , а някакви 6 или цяла година ( ехехех) ! Просто научава на основни неща като строй , как се държи пушка и т.н.
                    А иначе и мене не ми се ходи ( за някакви безбожни месеци ) и както вървят нещата може би ще ми се размине !
                    "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

Comment

Аз бях на това място и нито съм разочарован нито пък съжалявам че бях там,според мен приказките че казармата прави момчето мъж са глупости,но помага да свикнеш с педерастиите в реалния живот.Аз бях в Национална служба жандармерия-снайперист.
                      Състраданието е слабост...

Comment

Севастократора познава някои хора които записаха Национална Сигурност
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Az bqh tam i sega kato se zamislq si spomnqm samo emociite i priatelite. Lo6oto se zabravq lesno. Moqt suvet e ako moje6 da se izmakne6 ,napravi go ,ako ne , stiska6 zabi i dava6 napred.

Comment

Gollum-е, мисля че не ме рзбра.
                            Това което имах предвид е не че непременно трябва да се прибягва до насилие, а че просто хората които са истински пацифисти, а не просто такива които се опитват да избягат от проблемите си като се прикриват зад пацифизма са рядкост. Пацифизмът както ти каза е различен начин на действие, а не начин на бездействие както го приемат някои хора, затова се изказах толкова остро. Винаги е по-добре да се опиташ да решиш проблемите си по мирен начин, но понякога просто мирен начин няма и тогава и да се наместиш между двамата, резултатът ще е че просто ще те наебът и тебе :lol: /извинявам се за израза/
                            <<..........>>

Comment

Деймос аз по принцип съм против всякакво насилие,но приеми че когато нещата опрат до война пацифизма става мръсна дума...Не може докато твоите приятели и сънародници гинат с разпрани коремеи по окопите ти да береш цветя,да пафкаш като за европейско и да играеш хорце пред ...президентството да кажем :twisted:
                              Състраданието е слабост...

Comment

Working...
                              X