Добре де функция на армията е " защитата на населението от природни бедствия, промишлени аварии, катастрофи и опасни замърсявания в страната и в чужбина", обаче това могат да го вършат и професионалните войници, за който отделяме пари под формата на данъци. Защо тогава трябва да се събират хора от кол и въже, да им се губи по една година от живота БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА КАКТО ЗА ТЯХ, ТАКА И ЗА ДЪРЖАВАТА?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да бъдеш войник, това въпрос на чест ли е или глупост?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гасил съм пожари... с пръчка... Войска трябва да има, но не такава.
Изкушавам се да спомена за камиона с експлозив в Ирак... оказа се, че нищо в поделението не е било направено по устав (съдейки по коментари на военни във вестник "ВО"). Имало автоматични гранатомети, които стояли в склада, окопът бил плитък и т.н. Като закъсал камионът, нашите отишли да видят... кво има вътре? Да те хване страх...
" защитата на населението от природни бедствия, промишлени аварии, катастрофи и опасни замърсявания в страната и в чужбина" се върши по-ефективно от други органи, ама понеже ги няма или ги мързи, или не могат да смогнат с нищожните си ресурси - айде армията, че е без пари.
И все пак времето не беше загубено - видях неща, дето ако ми ги бяха обяснявали, нямаше да повярвам.
"Само по най тъпите екшани има такива армии които се занимават само с подготовката на войници за една бъдеща война.."
Ако трябва да сме точни:"Само по най тъпите екшани има такива армии които се занимават с подготовката на войници за една бъдеща война..", ние сме по-така... дай тухли
Comment
-
Радвам се, че благодарение на мен си прочел Закона за въоръжените силиПолиткомиссар написаНе съм гледал по закон как са подрдрни нещата.
...Та незнам каде си се зачела но тук го има споменато 3 члена по-напред и по-точно Чл. 3. (3)
И не знам кАде съм се зачела, но дали е на 3-то място от 3 възможни в целите на отбраната, или на 15-то от 18 в основните дейности на армията, ясно е, че ОСНОВНОТО предназначение на армията е да "защитава и запазва на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната" (цитат от същия закон), а това, за което говориш ти, е странично, не основно, което между другото е присъщо и на всеки нормален човек: ако видя да се дави дете в придошлата река и аз, без да съм в казармата, ще се опитам да го извадя.
Comment
-
Hans Delbruck написаЗащо тогава трябва да се събират хора от кол и въже, да им се губи по една година от живота БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА КАКТО ЗА ТЯХ, ТАКА И ЗА ДЪРЖАВАТА?
Не мога да ви разбера :sm186: каква ПОЛЗА искате да имате от това, че си плащате дълга към собствената държава.
Това е така ще се опиташ да помогнеш но ако се дават 500 деца и двойно повече възрасни на площ от десетки километри какво ще правиш, като дори не можеш да стигнеш до тях.Да не говорим за пожарищата и разните там обгазявания покрй тях където без противогаз да трръгнеш да помагаш е невъзможно.Какво ще правим?Хана написаРадвам се, че благодарение на мен си прочел Закона за въоръжените сили
И не знам кАде съм се зачела, но дали е на 3-то място от 3 възможни в целите на отбраната, или на 15-то от 18 в основните дейности на армията, ясно е, че ОСНОВНОТО предназначение на армията е да "защитава и запазва на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната" (цитат от същия закон), а това, за което говориш ти, е странично, не основно, което между другото е присъщо и на всеки нормален човек: ако видя да се дави дете в придошлата река и аз, без да съм в казармата, ще се опитам да го извадя.А да се използват професионални войници за такива спасителни дейности естествено може но само ако те са наблизо и няма достатачно хора или друг който да дойде.Но при положение, че има донаборници които освен да се чудят как да си вземат 20 с контролен от лекаря и да си бият чекии по цял ден друго не правят и като ги накараш да поработат се жалват до бога ще си е жива разсипиа на средства и ценни кадри да използваме кадроваци.Доста по ефтино е за държавата да изпозва донаборника.Стававъпрос ЗА ТВОЙТА ДЪРЖАВА НЕ ЗА Сърбия Румъния или която се сетиш.Става въпрос за бедната, без ресурси(а какт ще дойде и без народ) БЪЛГАРИЯ на която ако собствения и нация дето се наричат Българи не ще да побачка за без пари някави си 6-9 месеца няма кой да дойде.Наистина ще дойде че сме мързелива нация и единствено под нечии меч можем да бачкаме както хората.Hans Delbruck написаобаче това могат да го вършат и професионалните войници, за който отделяме пари под формата на данъци.
Ти каво ебаваш сеСиталк написаГасил съм пожари... с пръчка... Войска трябва да има, но не такава.
Изкушавам се да спомена за камиона с експлозив в Ирак... оказа се, че нищо в поделението не е било направено по устав (съдейки по коментари на военни във вестник "ВО"). Имало автоматични гранатомети, които стояли в склада, окопът бил плитък и т.н. Като закъсал камионът, нашите отишли да видят... кво има вътре? Да те хване страх...
" защитата на населението от природни бедствия, промишлени аварии, катастрофи и опасни замърсявания в страната и в чужбина" се върши по-ефективно от други органи, ама понеже ги няма или ги мързи, или не могат да смогнат с нищожните си ресурси - айде армията, че е без пари.
И все пак времето не беше загубено - видях неща, дето ако ми ги бяха обяснявали, нямаше да повярвам.
"Само по най тъпите екшани има такива армии които се занимават само с подготовката на войници за една бъдеща война.."
Ако трябва да сме точни:"Само по най тъпите екшани има такива армии които се занимават с подготовката на войници за една бъдеща война..", ние сме по-така... дай тухли
Лошо няма.Но я ни виж на какъв хал сме.15-20 години се краде и руши в последните от тях доста организирано.То хубавото май, е че има още тухли.
Comment
-
Гост
Ами в момента си е глупост да бъдеш войник. Практиката показа, че Георги Пирински за малко не стана главнокомандващ, без въобще да е ходил в казармата. Да припомня ли, че Александър Томов, по-известен като Лупи пък издигна идеята да се ходело в казармата по жребей - а е ясно кого ще посочи жребея. Ясно е и че синковците на политиците седят зад граница само за да могат да отърват казармата. Но утре ще се върнат да станат министри или депутати.
За честта трябва някакво признание. У нас няма такова. Къде има някакво значение кой е ходил войник и кой не? В някои държава да речем тези дето не са ходили имат ограничен достъп до държавни служби. Или поне са трябва да се откупят, за да не ходят войници. У нас просто едни минават метъра, а други не. Значи не е чест, а глупост. Не звучи патриотично, но това е положението. И на който не му харесва това, по-скоро би трябвало да натиска да се променят някои обективни положения, а не да прави другите на бунаци.
Comment
Comment