Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да бъдеш войник, това въпрос на чест ли е или глупост?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Добре де функция на армията е " защитата на населението от природни бедствия, промишлени аварии, катастрофи и опасни замърсявания в страната и в чужбина", обаче това могат да го вършат и професионалните войници, за който отделяме пари под формата на данъци. Защо тогава трябва да се събират хора от кол и въже, да им се губи по една година от живота БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА КАКТО ЗА ТЯХ, ТАКА И ЗА ДЪРЖАВАТА?
    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Гасил съм пожари... с пръчка... Войска трябва да има, но не такава.
      Изкушавам се да спомена за камиона с експлозив в Ирак... оказа се, че нищо в поделението не е било направено по устав (съдейки по коментари на военни във вестник "ВО"). Имало автоматични гранатомети, които стояли в склада, окопът бил плитък и т.н. Като закъсал камионът, нашите отишли да видят... кво има вътре? Да те хване страх...
      " защитата на населението от природни бедствия, промишлени аварии, катастрофи и опасни замърсявания в страната и в чужбина" се върши по-ефективно от други органи, ама понеже ги няма или ги мързи, или не могат да смогнат с нищожните си ресурси - айде армията, че е без пари.
      И все пак времето не беше загубено - видях неща, дето ако ми ги бяха обяснявали, нямаше да повярвам.

"Само по най тъпите екшани има такива армии които се занимават само с подготовката на войници за една бъдеща война.."
      Ако трябва да сме точни:"Само по най тъпите екшани има такива армии които се занимават с подготовката на войници за една бъдеща война..", ние сме по-така... дай тухли

Comment

Политкомиссар написа
        Не съм гледал по закон как са подрдрни нещата.
        ...Та незнам каде си се зачела но тук го има споменато 3 члена по-напред и по-точно Чл. 3. (3)
        Радвам се, че благодарение на мен си прочел Закона за въоръжените сили
        И не знам кАде съм се зачела, но дали е на 3-то място от 3 възможни в целите на отбраната, или на 15-то от 18 в основните дейности на армията, ясно е, че ОСНОВНОТО предназначение на армията е да "защитава и запазва на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната" (цитат от същия закон), а това, за което говориш ти, е странично, не основно, което между другото е присъщо и на всеки нормален човек: ако видя да се дави дете в придошлата река и аз, без да съм в казармата, ще се опитам да го извадя.

Comment

Hans Delbruck написа
          Защо тогава трябва да се събират хора от кол и въже, да им се губи по една година от живота БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА КАКТО ЗА ТЯХ, ТАКА И ЗА ДЪРЖАВАТА?

Не мога да ви разбера :sm186: каква ПОЛЗА искате да имате от това, че си плащате дълга към собствената държава.

Хана написа
          Радвам се, че благодарение на мен си прочел Закона за въоръжените сили
          И не знам кАде съм се зачела, но дали е на 3-то място от 3 възможни в целите на отбраната, или на 15-то от 18 в основните дейности на армията, ясно е, че ОСНОВНОТО предназначение на армията е да "защитава и запазва на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната" (цитат от същия закон), а това, за което говориш ти, е странично, не основно, което между другото е присъщо и на всеки нормален човек: ако видя да се дави дете в придошлата река и аз, без да съм в казармата, ще се опитам да го извадя.
          Това е така ще се опиташ да помогнеш но ако се дават 500 деца и двойно повече възрасни на площ от десетки километри какво ще правиш, като дори не можеш да стигнеш до тях.Да не говорим за пожарищата и разните там обгазявания покрй тях където без противогаз да трръгнеш да помагаш е невъзможно.Какво ще правим?
          Hans Delbruck написа
          обаче това могат да го вършат и професионалните войници, за който отделяме пари под формата на данъци.
          А да се използват професионални войници за такива спасителни дейности естествено може но само ако те са наблизо и няма достатачно хора или друг който да дойде.Но при положение, че има донаборници които освен да се чудят как да си вземат 20 с контролен от лекаря и да си бият чекии по цял ден друго не правят и като ги накараш да поработат се жалват до бога ще си е жива разсипиа на средства и ценни кадри да използваме кадроваци.Доста по ефтино е за държавата да изпозва донаборника.Стававъпрос ЗА ТВОЙТА ДЪРЖАВА НЕ ЗА Сърбия Румъния или която се сетиш.Става въпрос за бедната, без ресурси(а какт ще дойде и без народ) БЪЛГАРИЯ на която ако собствения и нация дето се наричат Българи не ще да побачка за без пари някави си 6-9 месеца няма кой да дойде.Наистина ще дойде че сме мързелива нация и единствено под нечии меч можем да бачкаме както хората.

Ситалк написа
          Гасил съм пожари... с пръчка... Войска трябва да има, но не такава.
          Изкушавам се да спомена за камиона с експлозив в Ирак... оказа се, че нищо в поделението не е било направено по устав (съдейки по коментари на военни във вестник "ВО"). Имало автоматични гранатомети, които стояли в склада, окопът бил плитък и т.н. Като закъсал камионът, нашите отишли да видят... кво има вътре? Да те хване страх...
          " защитата на населението от природни бедствия, промишлени аварии, катастрофи и опасни замърсявания в страната и в чужбина" се върши по-ефективно от други органи, ама понеже ги няма или ги мързи, или не могат да смогнат с нищожните си ресурси - айде армията, че е без пари.
          И все пак времето не беше загубено - видях неща, дето ако ми ги бяха обяснявали, нямаше да повярвам.

"Само по най тъпите екшани има такива армии които се занимават само с подготовката на войници за една бъдеща война.."
          Ако трябва да сме точни:"Само по най тъпите екшани има такива армии които се занимават с подготовката на войници за една бъдеща война..", ние сме по-така... дай тухли
          Ти каво ебаваш се Лошо няма.Но я ни виж на какъв хал сме.15-20 години се краде и руши в последните от тях доста организирано.То хубавото май, е че има още тухли.
          Last edited by Политкомиссар; 04-09-2005, 18:07. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Ето го фанатизиранания почитател на годините преди тия 15...
            Сега ще каже - "Ехх а как беше при бай Тошо нито имаше пожари, нито земетресения, нищичко...

Comment

Ами в момента си е глупост да бъдеш войник. Практиката показа, че Георги Пирински за малко не стана главнокомандващ, без въобще да е ходил в казармата. Да припомня ли, че Александър Томов, по-известен като Лупи пък издигна идеята да се ходело в казармата по жребей - а е ясно кого ще посочи жребея. Ясно е и че синковците на политиците седят зад граница само за да могат да отърват казармата. Но утре ще се върнат да станат министри или депутати.
              За честта трябва някакво признание. У нас няма такова. Къде има някакво значение кой е ходил войник и кой не? В някои държава да речем тези дето не са ходили имат ограничен достъп до държавни служби. Или поне са трябва да се откупят, за да не ходят войници. У нас просто едни минават метъра, а други не. Значи не е чест, а глупост. Не звучи патриотично, но това е положението. И на който не му харесва това, по-скоро би трябвало да натиска да се променят някои обективни положения, а не да прави другите на бунаци.

Comment

Заключвам тази тема - бяха минати границите на смисленото дискутиране по въпроса.
                Форумен Правилник

Comment

Working...
                X