В общи линии Rambler каза всичко, което и аз щях да отбележа. Само ще допълня, че ние тук не сме някакви русофоби, както вероятно си помислил, Виталий, а просто гледаме на света като хора, застанали между два “гиганта” - Запада и Русия. Те винаги са ни забърквали в борбите им за влияние и власт, което ни е накарало да бъдем повече критични отколкото благосклонни и към двамата. Нормално ще бъде след цялата ни история да сме недоброжелателни към призива на един представител от "гигантите", апелиращ: "Проявете някакво уважение!". Но това не е някакъв вид омраза! Причините за това наше отношение са много и доста сложни. Дори аз ще се затрудня ако тръгна да ги изброявам. Вероятно една от тях е желанието да напомним, че през годините ние също не сме били уважавани.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Беларусь
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Спасибо.
Тоько Россия не гигант, гигантская у нас территория, которая приросла за сщет мудрых ( извеняюсь) политиков. В остальном Россия -просто обыкновенные люди и совсем не круче Болгар.
Ramblerу личное спасибо!"Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
Е, хъм, съвсем съгласен съм с Рамблер (ние с него тия неща си ги говорим от години ). проблемът, Виталий, е че все някак се стига до империята, което обиконвено притъпява русофилството (което поне у някои от нас си приссътва, подклаждано наистина най-вече от познанството с руската литература, поезия, кино и т.н.).
Comment
-
Общество скорее "перезрело" и по видимому надолго, Лукашенко как Фидель Кастро лет 40 ещ¸ будет главным.
На прошлых выборах у демократов был гораздо лучший результат, одних демонстрантов было более 50 тысяч, сейчас и 5 тысяч не набралось... Наверное остальные 45 тысяч растреляны, сидят в психбольницах или просто высланы в Сибирь, строить газопровод в Китай..."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
Вчера Президент России внес на ратификацию в Госдуму России законопроект о ратификации Соглашения между Россией и Белоруссией об обеспечении равных прав граждан двух стран на свободу передвижения, выбор места пребывания и жительства на территории государств - участников Союзного государства.
Это Соглашение, заключенное на неопределенный срок, было подписано в Петербурге 24 января 2006 года. И Белоруссия ратифицировала его в том же 2006 году. А вот России почему-то для этого потребовалось более двух лет...
В соответствии с документом «граждане одной страны независимо от места пребывания (проживания) имеют право свободно въезжать, выезжать, пребывать, следовать транзитом, передвигаться и выбирать место жительства на территории другой страны, за исключением мест, для посещения которых в соответствии с законодательством сторон требуется спецразрешение».
Гип гип Ура!
Это хорошо, главное, чтобы Белоруссия не вошла в состав России а был бы просто союз. А то мы их испортим"Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
Гост
После може да пробвате така и леекинко на север да разширите съюза-към трите прибалтийски републики...Там също ви чакат с огромно нетърпение
Само се чудя дали този човек няма да е един от първите последвали Политковская,Литвиненко другите...ама кво пък-боклуци и демократи дето само разрушиха вашата велика империя.Те и без това си го заслужават...
Comment
-
Хайде малко по-спокойно и без провокации към виталий, не е доказана връзка между централната руска власт и случаите Литвиненко и Политковская. Особено първият май всички са имали изгода да бъде убит.
Също така както някои обичат великата империя, така и други обичат нейният крах. Въпрос на вкус, не на натякване.
Що се отнася за Беларус, вместо да се говори за кой чия империя и как ще прецаква, много по-интересно би било някакво обобщение на политическата и икономическа ситуация. Мои роднини ходиха на командировка до Беларус преди няколко седмици и впечатленията бяха изключително добри. Поне пътищата им били доста по-добре уредени от нашите, като заплащане май са били по-добре от нас. Администрацията също била по-ефективна от нашата.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Ами в случая българска фирма работи по проект там, визите не са им били проблематични (искали са си - получили са си). Конфитюр не зная, ама шоколад е имало и то различен и вкусен (от първа ръка мога да кажа). Магазини си е имало всякакви, никакъв недостиг на едно или друго. Дори хора работещи в държавно предприятие си имат и частен бизнес, при това май с внос на продукти от Бразилия.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Гост
Пилоте,да ме прощаваш ама дали само изобилието или неналичието на дадена манджа по дюкяните са определящи за развитието на една страна...конфитюри,шоколади...опираме до лафа на Радой Ралин-"Сит тарбух-за наука глух".
Там все още си има една авторитарна диктатура скрита зад паравана на "фасадната демокрация"...той това и остана май последния такъв режим в Европа.Отделно да не забравяме че в Беларус все още има социализъм-макар и "пазарен социализъм"(както го нарича Лукашенко) и на площада в столицата им стои паметника на Ленин.
Държава в която в интернет клубовете се записва кой посетител в коя страница е влизал (без да говорим за хилядите блокирани сайтове,със "вредна информация").
Визите се издавали лесно да влезеш там-е голям праз...То понеже народа се е избил да ходи там.Виж да излезеш оттам май не е толкоз лесно.Щом след последните гонения Милинкевич се беше принудил да бяга нелегално че и в затвора полежа за тия работи-"за нелегално напускане на страната".Това много ни нампомня ония времена когато клечахме по границите и гледахме светлините на Гръцко и БНА ни защитаваше да не побегнем от бленовуния комунистически рай къмто прогнилия мизерен капитализъм.
Без да споменаваме че има опозиция в страната но тя си няма напрактика нито един представител в парламента...абе кааак така стана че на всички тия избори народа толкоз единодушно гласува и не напомня ли това едни други времена,в които изборите се печелеха със 99,9%?
А в страната беше всичко мирно и тихо,всички бяха радостни и доволни,само тук таме- църрр!Там на една муха изпили кръвта, тука на други светили маслото;там вързали 50-60 души за рогата и ги карат на място злачно и на място покойно,тука връзват други и им четат баснята за вълкът и агнето;там окачили едного на въже да се поизсуши.
Comment
-
Божилов, нали разбираш, че "демокрацията" или пък "абсолютната свобода на словото", са относителни ценности, а не абсолютни. Т.е. може да има държави, в които хората да предпочитат нещо друго пред тях . Да речем, наскоро четох една интересна лекция за Азия и Китай (икономическа), от която могат да се извадят интересни изводи по този въпрос (не само оттам, разбира се). Споменавам го само за да добавя перспектива към този разговор, иначе няма връзка с темата за Беларусия. Та мисълта ми е, че дискурса за "ползата от демокрацията" е политически и няма място в този форум в този му вид (като заклеймяване от типа на "това е последната диктатура в Европа" и прочее).
Comment
Comment