Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Беларусь

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Без съмнение Русия е бита карта. Тя едва държи федеративните си републики, пък камо ли да завладява света и космоса. Начинът по който западните лидери се мазнят на Парвенюто и неговото изражение на студено хладнокръвие създават у някои хора впечатление, сякаш Мечката е на върха на своята мощ. А те просто го предразполагат да не им досажда докато те развиват външнополитическите си дейности по света. Когато той се опита да помогне на своя човек в Украйна, например, Запада веднага разби надеждите му, че има някаква възможност да задържи влиянието си в този регион.
    Last edited by ndragostinov; 23-04-2005, 13:43.
    Truth will save the world

Comment

Едно кратко резюме на моята позиция: цялата тема е "буря в чаша вода". В действителност, макар и да има нещо такова на думи, Путин отхвърли проекта за общ бюджет на двете страни. Дори и тази малка в сравнение с едно обединение стъпка не се състоя. А по отношение на икономиката - тук Лзл е съвсем прав. Тоест, каквото и да се случи е почти все едно - тази страна не е Полша да речем, нито даже и Белгия ...
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Да, и аз бях останал с впечатлението, че Путин не е толкова ентусиазиран за такова обединение. Пък и то май няма от какво, доколкото съм чел, Беларус е много назад с икономическите реформи, много по-ограничени свободи...
        По моя преценка съм обективен.

Comment

Николай написа
          Ти по коя точно "линия" си бил поканен в крайна сметка?
          Е, как да знам "нещо" за някакво "обсъждане", за което имам всички основания да мисля, че чисто и просто не се е състояло.
          ......................................
          А Шлифен ми каза, че ще изтегли 2 корпус по на юг и ще усили 8 армия в Източна Прусия... После ги пратих тия сведения на Жофр, а той не повярва, наивника му с наивник..
          Е така е най-лесно. Най-добре да преположиш че не се е състояло нещо за да не ти обърква представите. Но това си е твой проблем както искаш така си представяй нещата. А за линията по която бях поканен е имаше в една тема "Кой кой е" но модераторите я скриха.
          НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

dibo я например не знаю не одного работающего москвича, который получал бы менее 500 баксов, однако по статистике зарплата в Москве гораздо ниже.

Николай «Русия, която обичам аз и онзи имперски мастодонт, който носеше името СССР, а сега Путинландия - за мен винаги ще са две различни планети.» Я думаю, что одна из этих планет –фантастика, е¸ никогда не было (по крайней мере 400 лет) и вряд тли будет. Россия без имперских амбиций за жизнь одного поколения окажется просто Московской областью, в крайней случаи в союзе с Рязанской. Все бы ничего, Английская империя распалась и ничего страшного, но они на острове, а лично мне с бандами голодных бывших соплеменников воевать не охота. А когда Пушкин был жив, Россия тоже была «имперски мастодонт», и Поляков Пушкин кстати не любил побольше меня .

«Това, че ненавиждам комунизма и се отнасям към Путинландия със смесица от съжаление и неприязън не означава, че боготворя безпрекословно ония от другата страна на барикадата», извини, я может быть не достаточно хорошо знаю Болгарский, но то, что ты пишешь в своих постах на этом форуме вполне прилично понимаю. Просто я в сво¸м вопросе спросил в соответствии со своими соображениями. Хорошо. Тогда ответь, (если сможешь) – какой образ жизни тебе нравиться. Мне например
            не очень нравится социализм , но вообщем я его приемлю, без Сталинских «чисток», а с Брежневским «застоем», а тебе смотрю вс¸ не нравится, и Сталинский социализм, и дикий Путинский капитализм и цивилизованный Американский… Да ты какойто нигилист. Твоя цитата «Не тая злоба в сърцето си, а радост и веселие. Айде със здраве!» мне так и видится в тво¸м посте в случае смещения Амерами Лукашенко, как ты написал по поводу смещения Акаева.
            Хотя , если тебе не кто не нравится я не понимаю твоих радостей по поводу свержения пусть хоть проПутинских, но вс¸ равно слегка проРоссийских режимов на пост советском пространстве. Ведь даже ежу понятно, что если они будут не с Россией, то они будут с Америкой, значит твоя радость связана с переходом этих стран в другой лагерь. Ведь только очень наивный реб¸нок или оголтелый пропагандист может думать иначе. Скажу честно, мне наряду с Брежневским застоем нравится и Американский (Западный) образ жизни. Мне только не нравится безудержная наглость и цинизм, двойные стандарты и обманы
            которые применяют нынешние Американские правители. Таких действий во времена противостояния не могла позволить себе ни одна страна. И Болгария в Варшавском договоре была на самом деле гораздо независимей чем в НАТО, а Белоруссия не хочет быть сточной ямой чужаков и негров .
            Вс¸ компьютерами Пентиум 4 и бюджетом Бельгии не измеришь
            "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

виталий написа
              Николай «Русия, която обичам аз и онзи имперски мастодонт, който носеше името СССР, а сега Путинландия - за мен винаги ще са две различни планети.» Я думаю, что одна из этих планет –фантастика, е¸ никогда не было (по крайней мере 400 лет) и вряд тли будет. Россия без имперских амбиций за жизнь одного поколения окажется просто Московской областью, в крайней случаи в союзе с Рязанской. Все бы ничего, Английская империя распалась и ничего страшного, но они на острове, а лично мне с бандами голодных бывших соплеменников воевать не охота. А когда Пушкин был жив, Россия тоже была «имперски мастодонт», и Поляков Пушкин кстати не любил побольше меня .

«Това, че ненавиждам комунизма и се отнасям към Путинландия със смесица от съжаление и неприязън не означава, че боготворя безпрекословно ония от другата страна на барикадата», извини, я может быть не достаточно хорошо знаю Болгарский, но то, что ты пишешь в своих постах на этом форуме вполне прилично понимаю. Просто я в сво¸м вопросе спросил в соответствии со своими соображениями. Хорошо. Тогда ответь, (если сможешь) – какой образ жизни тебе нравиться. Мне например
              не очень нравится социализм , но вообщем я его приемлю, без Сталинских «чисток», а с Брежневским «застоем», а тебе смотрю вс¸ не нравится, и Сталинский социализм, и дикий Путинский капитализм и цивилизованный Американский… Да ты какойто нигилист. Твоя цитата «Не тая злоба в сърцето си, а радост и веселие. Айде със здраве!» мне так и видится в тво¸м посте в случае смещения Амерами Лукашенко, как ты написал по поводу смещения Акаева.
              Хотя , если тебе не кто не нравится я не понимаю твоих радостей по поводу свержения пусть хоть проПутинских, но вс¸ равно слегка проРоссийских режимов на пост советском пространстве. Ведь даже ежу понятно, что если они будут не с Россией, то они будут с Америкой, значит твоя радость связана с переходом этих стран в другой лагерь. Ведь только очень наивный реб¸нок или оголтелый пропагандист может думать иначе. Скажу честно, мне наряду с Брежневским застоем нравится и Американский (Западный) образ жизни. Мне только не нравится безудержная наглость и цинизм, двойные стандарты и обманы
              которые применяют нынешние Американские правители. Таких действий во времена противостояния не могла позволить себе ни одна страна. И Болгария в Варшавском договоре была на самом деле гораздо независимей чем в НАТО, а Белоруссия не хочет быть сточной ямой чужаков и негров .
              Вс¸ компьютерами Пентиум 4 и бюджетом Бельгии не измеришь
              Не, определено проблема не е в степента ти на владеене на български език... Сега разбирам, че и на руски да го бях написал, пак нямаше да го разбереш.
              Да, Виталий, прав си, че и Пушкин живееше по времето на имперски мастодонт- но той поне се бореше по своему срещу самодържавието и "тъмницата на народите". Дружеше с декабристите (това, че е мразел поляците не знам откъде го измисли), изкара си както е положено дежурната силка в Одеса, че и другаде, и накрая нужно ли е да напомням по чие поръчение бе провокиран от Дантес на дуел и бе убит? А и нали помниш писмото на Лермонтов до майка му, когато разбрал за смъртта на Пушкин ("Поздравете негодниците в Петербург")... Когато казвах Русия на Пушкин, имах предвид идеалите, която носеха в сърцата си хора като Лермонтов и Пушкин, пък и много други, а и които идеали и днес носят в сърцата си много руснаци, които познавам и обичам - но за хора като теб и някои други, на които само диктатури и разстрели им дай, не могат това да го схванат.. Я погледни какво си писал за бившите си "съплеменници"- нима с онези извън Московска област или с украинците само с куршуми трябва да разговаряш? И още нещо -ти никога ли не правиш разлика между хората, които живеят в една страна и държавната организация, която има тази страна? На български, а доколкото знам и на руски, си има разлика между понятията "страна" и "държава". Аз например съм доста критичен към българската държава, в която живея ( и според мен така и трябва да бъде, за да го има онова, което наричаме гражданско общество), но обичам до мозъка на костите си България като страна- нейни са традициите, идеалите, духовните ценности, които нося в себе си.
              А по нелепите ти доводи за "застойните времена" и "американския начин на живот" какво да кажа- според теб това ли е единствения избор пред човека? Защото ако ти лично се чувстваш задължен да избираш само между културата на хамбургера (и Буш) и брежневската простотия (и сталинските зверства) значи наистина си достоен за съжаление. Нима през толкова тесни рамки гледаш света?..
              И не ме наричай нихилист. Ти изобщо знаеш ли какво означава тази дума?! Аз имам страна и я обичам - България. Не съм нито американец, нито руснак и не се считам обвързан с никоя от тези империи. Затова и не ми набърквай собствените си разсъждения и пристрастия. Пак повтарям-аз имам собствена страна, а не съм поданик на разпаднала се империя, за която трябва да подсмърчам постоянно... Пък и органически ненавиждам диктатурите -леви, десни, центристки- защото те отучават хората да мислят- превръщат гражданите в стадо. А там където гражданите са стадо, няма мисъл -там където няма мисъл - има омраза - там, където има омраза има Павлик Морозов, Гьобелс, Менгеле, Ежов, тонтонмакутите, аржентинския ангел на смъртта, салвадорските ескадрони и прочие.
              Това за България и Варшавския договор дори няма смисъл да го коментирам - ти не си живял тук, а в Метрополията- а пък от Метрополията винаги колониите изглеждат щастливи- не си българин, не знаеш как е било и нямаш право да съдиш за това. Като си спомниш за съветските танкове в Будапеща през 1956, Прага през 1968 (а замалко да бъдат и във Варшава през 1981)- за каква независимост можеше да става въпрос, а? А и комунистите в България през 1944-49 унищожиха и прогониха всеки, който би могъл да изказва недоволство - и дори и после репресиите не спряха... Колко независим от вас е бил комунистическия режим на Живков можеш да съдиш по това колко бързо падна той, след като СССР оттегли подкрепата си към него - буквално за два дни! Да не говорим за това, че Правешкия селяндур никой не го е избирал с всенародни свободни избори на власт през 1956. Егати независимите!
              Това за негрите в Беларус е интересно- а къде отиде пролетарския интернационализъм и солидарност с негрите от Алабама по времето на Хрущов и Брежнев, къде отиде симпатията към Пол Робсън? Въобще винаги ми е била интересна лекотата, с която комунягите от интернационалисти ставате националисти и (както личи от думите ти) расисти - никаква разлика няма между вас и гаулайтерите, ама никаква...
              Last edited by Николай; 25-04-2005, 20:28.

Comment

Елемаг написа
                А за линията по която бях поканен е имаше в една тема "Кой кой е" но модераторите я скриха.
                За което за жалост си има причини И те никак не са лицеприятни
                И докато сме в тази тема моля за повече толерантност в дискусията Няма нужда от лични нападки.
                We don't see things as they are, we see them as we are
                ---Anais Nin----

Comment

Не се занимавам с лични нападки. И не се обиждам. Просто такъв си е светът-враждебен
                  НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Господа Модераторы, не сочтите пожалуйста этот пост за разжигание межнациональной вражды, он носит другой характер.
                    Я не имею возможности ответить Николаю в личном сообщении и вот приходится на форуме.

че е мразел поляците не знам откъде го измисли
                    Меня конечно можно обвинять в не знании Болгарского языка, но у некоторых создалось мнение, что я здесь какой-то реакционер и тоталитарист, а вот Россия не такая, Россия – это Пушкин и Достоевский, Булгаков и др.
                    Пушкин:Уже в 1822 году он писал: «Униженная Швеция и уничтоженная Польша, вот великие права Екатерины на благодарность русского народа»
                    В поляках он видел исконных врагов России, независимость Польши противоречила, по его мнению, интересам русской государственности См.: М.Беляев, Польское восстание по письмам Пушкина к Е. М. Хитрово
                    Одного этого было достаточно, чтоб Пушкин встретил ноябрьское восстание в Варшаве с тревогой и негодованием: «Известие о польском восстании меня совершенно потрясло. Итак, наши исконные враги будут окончательно истреблены... Начинающаяся война будет войной до истребления - или по крайней мере должна быть таковой» - так кончает поэт другое письмо.

Отношение Достоевского к Польше вообще стоит особо, он изощреннее других Российских писателей мягко говоря враждебно относился к ней. Если кто желает- могу поподробней.

Булгаков тоже очень даже однозначно выражался по этому вопросу.

Врядли это кому интересно, но не мог удержаться.
                    "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

виталий написа
                      Господа Модераторы, не сочтите пожалуйста этот пост за разжигание межнациональной вражды, он носит другой характер.
                      Я не имею возможности ответить Николаю в личном сообщении и вот приходится на форуме.

че е мразел поляците не знам откъде го измисли
                      Меня конечно можно обвинять в не знании Болгарского языка, но у некоторых создалось мнение, что я здесь какой-то реакционер и тоталитарист, а вот Россия не такая, Россия – это Пушкин и Достоевский, Булгаков и др.
                      Пушкин:Уже в 1822 году он писал: «Униженная Швеция и уничтоженная Польша, вот великие права Екатерины на благодарность русского народа»
                      В поляках он видел исконных врагов России, независимость Польши противоречила, по его мнению, интересам русской государственности См.: М.Беляев, Польское восстание по письмам Пушкина к Е. М. Хитрово
                      Одного этого было достаточно, чтоб Пушкин встретил ноябрьское восстание в Варшаве с тревогой и негодованием: «Известие о польском восстании меня совершенно потрясло. Итак, наши исконные враги будут окончательно истреблены... Начинающаяся война будет войной до истребления - или по крайней мере должна быть таковой» - так кончает поэт другое письмо.

Отношение Достоевского к Польше вообще стоит особо, он изощреннее других Российских писателей мягко говоря враждебно относился к ней. Если кто желает- могу поподробней.

Булгаков тоже очень даже однозначно выражался по этому вопросу.

Врядли это кому интересно, но не мог удержаться.
                      Аз какво ти пиша, ти какво ми отговаряш...
                      :stupid:
                      Понеже виждам, че познанията ти по български език все пак не са достатъчни и с оглед на това, че взехме да омръзваме на другите със спор (който с теб, пътем казано, явно е изобщо безсмислен), предлагам да погледнеш наново това, което сам си писал на края на поста си :shrug:

Елемаг написа

Не се занимавам с лични нападки. И не се обиждам. Просто такъв си е светът-враждебен

Подписвам се под горното и с двете си ръце (даже и с лявата, с която принципно не мога да пиша)...

Pax totius orbi
                      Миру-мир
                      Мир на света :nworthy: :nworthy: :nworthy:
                      Last edited by Николай; 26-04-2005, 20:01. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Добре, Виталий, този твой последен пост ме хвърли в тъч. Ти стигна до там, че да очерняш паметта за културните величия на собствената си страна. Защо го правиш? Какво мислиш че ще постигнеш като излагаш тези позорни цитати. Надяваш се, че по този начин руската агресия срещу други държави ще бъде оправдавана? Напразно! Опитваш се да докажеш, че онази Русия за която говори Николай всъщност не съществува. В такъв случай, явно отново не си го разбрал.

Конкретно по темата бих искал да те попитам какво толкова си се засегнал от изявлението на Кондолиза Райс? Първо – реакцията ти е такава сякаш тя се бърка във вътрешните работи не на Беларус, а на Русия. И второ – ако тръгнем да пишем специални теми, в които да се възмущаваме от всяка безсрамно лъжлива дрънканица на всеки политик, форума ще се задръсти. Да не говорим, че поне половината от тези дрънканици се чуват от Кремъл. И във връзка с изявлението на Кондолиза, спокойно мога да твърдя, че то не е чак толкова лъжливо. Естествено не е хубаво някой да се бърка в чуждите работи, но това го върши и правителството на собствената ти страна. А ти май не си много критичен към тях, дори напротив – защитаваш ги. Което показва и колко пристрастни са “вижданията” ти, според които криворазбрания патриотизъм стои на първо място, а понятията като логика, истина, и справедливост, се губят.

Направи ми впечатление също и твърдението ти, според което Русия трябвало да бъде имперска, за да не се свиела в територията на Московската област. Ти да не би да намекваш, че само там живеят руснаци. И това, според което си се страхувал от омразата на чеченските терористи. Ами като ви е толкова страх от тях, защо не позволите на ООН да изпрати свои части в Кавказ, таман и те да поемат част от товара и на вашите момчета ще им олекне. Нали все пак това е тяхното призвание – да помагат когато двете страни в конфликта не могат да се разберат. Да бъдат нещо като арбитър, които пречи на противниците да се трепят взаимно.

Comment

ndragostinov «Надяваш се, че по този начин руската агресия срещу други държави ще бъде оправдавана?» Я не ищу оправданий, перед кем оправдываться? А суди кто? (Классика)

С остальной частью поста я согласен.

Хотелось бы определиться с моей позицией по поводу политики СССР и современной России. Я с этой политикой во многом не согласен. И вряд ли среди участников форума ещ¸ найдется человек который так бы ненавидел современный Кремль. Но это не да¸т мне основания воспринимать всю историю моей Родины (помимо писателей)
                          как цепь ошибок, варварства и беспричинной агрессии. Нужно сперва некоторым
                          разобраться со своими «двойными стандартами» потом навешивать на людей ярлыки

Comment

А суди кто? (Классика)”
                            Морално погледнато “съд” може да бъде всеки човек. Нали за това е утвърден израза аз осъждам, който може да бъде деклариран от всички хора – без значение дали са юристи или не са. Това са и “съдиите” – световната общественост.

И никой не “осъжда” лошите страни от историята на Русия повече, отколкото тези от историята на други държави като САЩ, Великобритания и т.н. Просто ти като руски гражданин си единствения чужденец, който е приобщен към нашия форум, което всъщност е и причината за по-мащабно дискутиране на твоята страна. Но ако към нас се присъедини например някой американец и започне да ни убеждава в моралните права на американците по отношение на едно и друго, и към него позицията ни няма да бъде особено толерантна спрямо нелепостите му. Може да се каже дори, че той ще срещне още по-сурови атаки от теб. Елемаг направо ще го разпъне на кръст :lol: . Освен това тук всички сме наясно и с добрите страни на руската история.

Comment

Вс¸ понятно.
                              Только меня возмутило ( скорее необосновано) что за несколько лет общения на форуме кроме писателей с вашей стороны не было названо ни одного достойного человека из России и ни одного внешнеполитического действия которое не удостоилось бы осуждения.
                              (Даже освобождение Болгарии преподносится только как попытка овладения проливами, а заодно освободили и вас).
                              Все мои попытки показать и не ч¸рную сторону действий России (не для эстонцев или японцев, а для Русских) сразу же бывают осмеяны, обозваны советской, имперской пропагандой, "хомо советикусами"
                              (хотя я ни кого и не пытался обозвать). Это на самом деле показывает, что нетерпимость к чужому взгляду с вашей стороны присутствует в гораздо большей степени. (Наверное это связано с тем, что Болгария не была империей и вы не общались на равных с большим количеством народов, а считаете только свою точку зрения по настоящему правильно).
                              При всей мо¸й недоброжелательности к нацистам или Амерам , я не раз на страницах форума говорил и показывал на мой взгляд хорощие моменты из их организации и истории, но никто (кроме Елемага) не назвал хорошие моменты из истории моей Родины, ( если кто назвал- то я готов принисти ему извинения). Одна чернуха и грязь. В крайнем случаи замалчивание. Я живу в этой стране много лет и не видел и 10 процетов того, что вы наговорили про внутренние проблемы России, хотя не слепой, довольно активно интересуюсь историей, не верю властям и учился в школе без троек .

Comment

Виталии, просто както неведнъж е ставало дума, голяма част от нас оценяват положително руската култура - не само писателите, както ти се изразяваш, а и учените, режисьорите, актьорите, художниците.....и т.н - аз лично мога да кажа, че в това отношение руснаците наистина имат ненадминати постижения, освен това, познавайки достатъчно руснаци, съм си изградил мнение, че общо взето са открити, сърдечни и интелигентни хора, но не можеш да ни виниш за това, че осъждаме често налудничавата политика на вашите управници. Сигурно си забелязал, че правим същото и с онзи нещастен имбецил зад Атлантика, както и с нашите политици -олигофрени, които изпитват силен недостиг на мозъчни клетки. Не приемай критиките към Кремъл като критики към страната ти. Двете неща нямат нищо общо, поне за мен.
                                "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Working...
                                X