Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Беларусь

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ще ме извиниш, ама пак не разбрах, не е скандално, но не е прилично американците да знаят, ще българите са русофили, така ли или това, че го подозират не бива да стане публично достояние. В такъв случай, ние ли не го знаем?!? :vb_sad: или може би американците не се чувстват прилично, че ние сме русофили...което в края на краищата може и да не е така??? Не хващам пуантата!

Comment

виталий написа
      Николай, твой оптимизм по поводу Амеров и пессимизм по поводу их противников ясен, но позволь узнать от тебя - чем для тебя хороши США?
      Просто нравится их образ жизни? Или считаешь что он единственно правильный на третьей планете Солнечной системы?
      Ти или не разбираш добре български или не четеш въобще какво пишат хората, с които се опитваш да спориш. Някъде да съм писал, че съм голям почитател на американската политика или, че американците са безгрешни? Това, че ненавиждам комунизма и се отнасям към Путинландия със смесица от съжаление и неприязън не означава, че боготворя безпрекословно ония от другата страна на барикадата. Живота е доста по-сложен. Не приписвай на другите собствената си едностранчивост...

Между другото към страната Русия (имам предвид страната на Пушкин, а не Сталинландия или Путинландия) имам само положително отношение. Имам може би повече приятели руснаци и от теб, тъй, че не ми приписвай русофобство. Русия, която обичам аз и онзи имперски мастодонт, който носеше името СССР, а сега Путинландия - за мен винаги ще са две различни планети.

С най-добри пожелания

Елемаг написа

Бе не е военна тайна но все пак там бях по покана на един член на неговата делегация и не искам да го резиля човека. Пък и не е коректно. Живот и здраве след време ако вятъра задуха в друга посока ще разкажа и други доста признания на западни военни за България и българите, някои от които доста показателни.
      Е, аз така си и знаех. Те американските генерали, като дойдат в някоя страна, предварително изпращат "хората от делегацията си" (?!) нарочно да канят хора с изявени антиамерикански възгледи.. И после едни лафове през кофибрейка, едно чудо...
      Ако знаете на големите маневри на германската армия през 1903 г. граф фон Шлифен какво ми каза, докато си пиехме шнапса... Страхотия!
      Last edited by Николай; 22-04-2005, 20:29. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

von Danitz написа
        Ще ме извиниш, ама пак не разбрах, не е скандално, но не е прилично американците да знаят, ще българите са русофили, така ли или това, че го подозират не бива да стане публично достояние. В такъв случай, ние ли не го знаем?!? :vb_sad: или може би американците не се чувстват прилично, че ние сме русофили...което в края на краищата може и да не е така??? Не хващам пуантата!
        Значи силно опростена казано американците смятат за нетактично да правят публично подобни изявления при положение българското правителство начело с министър паси на висок глас твърдят че няма вече руско влияние сред българите.
        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Ако знаете на големите маневри на германската армия през 1903 г. граф фон Шлифен какво ми каза, докато си пиехме шнапса... Страхотия!
          Ех, къде е месир Воланд да сподели с нас какво му е обяснявал Кант оная утрин... Съжалявам, че се изказвам така малко вън от темата, ама не се сдържах .

Вообще противно просто становится от такой политики США (теперь немного понятна ваше раздражение от действий СССР :vsad: ) везде указывают, командуют, грозят.
          Да, Виталий, общо взето често именно затова ставаше въпрос. Инак и мен ме дразнят САЩ с това (както и всяка друга имеприя, която прави подобни работи), обаче човек трябва, според мен, да държи на многопластовото си мислене и мирогледа с всички нюанси (а подобни схващания винаги ни дърпат към черно-чялото гледище). Та за това не забравям, че империята САЩ, която се опитва да направлява съдбините на далечни държави е едно; държавата САЩ е друго; хората, които живеят в нея съвсем отделно множество. И се опитвам да не уеднаквявам всичко .

Елемаг, "руско влияние" е едно нещо, "русофилство" - съвсем друго. Аз, да речем, съм русофил, любимите ми писатели, поети, че и не малка част от художниците, са руснаци (и съответно пишат на руски език). Това обаче не означава, че съм под руско влияние ако под това разбираме Империята. Сред българите тардиционно си битува русофилството, но то съвсем не е идентично с възхищение от империята СССР (и не е идентично, още повече, със съветофилство).
          Инак ме изненада с тая радост от възстановяване на имеприята. Все си мисля, че по повод на България чак такава радост не проявяваш, каквато по повод на Сталин или СССР. Е, сигурно греша .

Comment

Те американските генерали, като дойдат в някоя страна, предварително изпращат "хората от делегацията си" (?!) нарочно да канят хора с изявени антиамерикански възгледи.. И после едни лафове през кофибрейка, едно чудо...
            Не искам да те разочаровам но ако не 100% то поне 90 процента от българските военни с такива възгледи. И аз бях поканен по друга линия. Въобще са опитваш да тълкуваш обсъждане за което не знаеш нищо. Ако можеше да се публикуват поне 10% от откровенията на западните офицери за нас казани в личен разговор то сигурно американофилите биха се застреляли Именно и затова уверено твърдя че ние сме само формален член на НАТО. Вероятно даже по-формален от колкото сме били членове на Оста.
            НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Вероятно даже по-формален от колкото сме били членове на Оста.
              Хъм, България въобще не е била "формален член" на Оста. Съвсем дейстивтелен член сме си. Същото важи и за НАТО.
              Инак ако имаш нещо конкретон за споделяне, Елемаг, давай, напиши го. То инак така малко мъгливи намеци се получават .

Comment

виталий написа
                Например-Беларусь да¸т 30 процентов мирового выпуска большегрузных автомобилей, 6 процентов тракторов, значительную долю микропроцессоров..
                Вот ето да, а я в общем-то не знал, что в Белорусии микропроцессоров производят, тем более "значительную долю" мирового выпуска :o

виталий написа
                Данные Мирового банка свидетельствуют: по паритету покупательной способности на душу населения Беларусь — впереди всех стран СНГ и опережает страны–кандидаты в Евросоюз.
                We don't see things as they are, we see them as we are
                ---Anais Nin----

Comment

Значи силно опростена казано американците смятат за нетактично да правят публично подобни изявления при положение българското правителство начело с министър паси на висок глас твърдят че няма вече руско влияние сред българите.
                  Така ли твърдят от правителството, аз пък мислех, че договарят Бургас-Александруполис, (пардон Гюморджина) и че празнуват в присъствието на руския държавен глава 125 години от Шипка???

Comment

Инак ме изненада с тая радост от възстановяване на имеприята. Все си мисля, че по повод на България чак такава радост не проявяваш, каквато по повод на Сталин или СССР. Е, сигурно греша Инак ме изненада с тая радост от възстановяване на имеприята. Все си мисля, че по повод на България чак такава радост не проявяваш, каквато по повод на Сталин или СССР. Е, сигурно греша
                    Грешиш. И това защото не следиш накъде бия постоянно. Но това май не възможно тъй като май не е имало тема за разговор по въпроса.
                    За мен СССР (или подобна на нея държава) е единствената държава да способна осъществи пълномащабно нахлуване в Космоса. За целта обаче трябва да се въстанови икономически и военно. Сега по ясен ли съм?
                    НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Елемаг написа
                      И аз бях поканен по друга линия. Въобще са опитваш да тълкуваш обсъждане за което не знаеш нищо.
                      Ти по коя точно "линия" си бил поканен в крайна сметка?
                      Е, как да знам "нещо" за някакво "обсъждане", за което имам всички основания да мисля, че чисто и просто не се е състояло.
                      ......................................
                      А Шлифен ми каза, че ще изтегли 2 корпус по на юг и ще усили 8 армия в Източна Прусия... После ги пратих тия сведения на Жофр, а той не повярва, наивника му с наивник..
                      Last edited by Николай; 22-04-2005, 19:40.

Comment

Елемаг написа
                        Грешиш. И това защото не следиш накъде бия постоянно. Но това май не възможно тъй като май не е имало тема за разговор по въпроса.
                        За мен СССР (или подобна на нея държава) е единствената държава да способна осъществи пълномащабно нахлуване в Космоса. За целта обаче трябва да се въстанови икономически и военно. Сега по ясен ли съм?
                        Толкова е ясно накъде биеш, че няма накъде.

"Пълномащабно нахлуване в Космоса" - ййееесссс....

виталий написа
                        Данные Мирового банка свидетельствуют: по паритету покупательной способности на душу населения Беларусь — впереди всех стран СНГ и опережает страны–кандидаты в Евросоюз.
                        Да, да. И прасетата могат да летят, както казват в добрата стара Англия...

Що не вземеш да цитираш точно откъде си взел данните си?
                        Чакай-познах! Взел си ги от Министерство на икономиката на Беларус, нали?!

Елемаг написа
                        Не искам да те разочаровам но ако не 100% то поне 90 процента от българските военни с такива възгледи. Именно и затова уверено твърдя че ние сме само формален член на НАТО. Вероятно даже по-формален от колкото сме били членове на Оста.
                        90 %, 100 % ?! а защо не 1000 %?! Пак приказваш едно към гьотере... Аз познавам толкова офицери, колкото ти не си и сънувал. А, и защо не вземеш да ни светнеш офицер ли си наистина или си от така наречените "фазани"... Защото от нещата, които пишеш, си личи, че изобщо не си наясно с много неща около армията.
                        На тия, които са служили, няма да обяснявам какво е "фазан".
                        .......................
                        Фон Шлифен ми разправяше, че за командир на 1 армия щял да назначи генерал фон Клуг, а двата саксонски корпуса - 12-ти и 19-ти щели да влязат в трета армия...
                        Last edited by Николай; 22-04-2005, 20:08. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Виталий, Беларус са зад нас по БВП/човек, а това, че произвеждат еди каква си част от тракторите в света ми звучи от един друг времеви период . Чили пък произвежда 1/3 от метала мед в света, Турция е втория износител на злато в света...
                          По моя преценка съм обективен.

Comment

Ок, ясен си . Обаче щом това е твоята причина, то за мен е странно, че не поддържаш САЩ и въобще тенденциите към голбализация на света. Защото ако наистина най-съкровенното ти желание е да видиш "космическата експанзия" на човечеството, то за целта титрябва световна империя. Най-близо до осъществяването на подобно нещо е не Русия (и хипотетичния нов СССР), а именно САЩ. Да не говорим, че те в момента са "подобна на него държава" .

Comment

Ареееееееее пак се почна.
                              Елемаг то военните са про-руски настроени, защото все още не се е изкореннил начинът на приемане на курсанти.Само тройкаджии влизат във Висшето учебно училище Васил Левски. Не визирам другите училища, защото за тях трябват познания, но докато доминират кашиците в нашата армия лицето ни пред света ще са кашоните офицери.
                              Ще го отречеш ли?
                              И аз съм служил в БА и ти си служил там.Аз служих през 94-та-96-та-нямаше пансиони за девици по мое време.Учебните центрове ги направиха през есента на 95-та-така че аз съм си изкарал службата както трябва.
                              Та за какво ми беше мисълтта-а да-всички устави бяха отпечатани през 80-те години-никакво развитие на нещата.Предполагам, че е така и до ден днешен.90% от офицерите са некъдърници-не могат да пишат на български език-а отречи го де.Напоследък се забелязва нещо като подобряване-започнаха да учат чужди езици.
                              Кажи ми като си такъв русофил , защо в интеренет 95% от инфото е на английски?Защо авиодиспечерите говорят със самолетите на английски?Защо Китай произвежда по-качествени руски самолети от самите Руснаци? Имам още въпроси , но няма да ги задам, защото пак ще възникнат бунтове.
                              Ти не разбра ли че с Русия в близките 50 години е свършено-Светът й видя сметката.Като са толкова велики руснаците, защо още кретат с боклуците от 70-те години и не ги модернизират?Виж само гнилият Запад какво прави-Пентиум 4,Сони - плазмен телевизор.Защо великите руснаци се спукват да карат Западни автомобили?
                              Българите били русофили-аз мога да ти посоча 1000 души, които ненавиждат Русия.
                              Айде да заровим томахавките и да продължим с мърморенето около историята.
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

ма що бе? Толкова забавни работи беше почнал да пишеш...
                                По моя преценка съм обективен.

Comment

Working...
                                X