Acunga написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременна война
Collapse
X
-
Колкото и да си спорите с Elemag,той е прав с това че иска да ви отвори очите за страховитостта на войните които предстоят.
Comment
-
Acunga написаКолкото и да си спорите с Elemag,той е прав с това че иска да ви отвори очите за страховитостта на войните които предстоят.И ако не си осигорим силна власт,отстояваща независимостта на България и боеспособна армия за всеки случай,ни очаква нова нац. катастрофа!
Абе момче, говориш за войната така сякаш е нещо толкова хубаво, че просто трябва всеки да го опита... Айде млад си, ще ти дойде акъла. Ама е тъжно мъже да се тържът като деца и да повтарят като развален грамофон - България без 300 самолета, 3000 танка и 200 000 кашици е за никъде.
:unitednatIn My Humble Opinion.
Comment
-
Проблема е, че се оставя да виси във въздуха "националната катастрофа" без нито да се поясни откъде ще дойде, нито за какво точно е тази грамадна армия и тн. Елемаг наистина обясни, макар че неговите бяха такива крайни безумия (Турция щяла да завладява родопите заради водата там.... абе това да не е 10в, като нямаш нещо си го вземаш от съседа Да не говорим изобщо как се завладява планински масив :mhehe: )albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Imperial Friedrich написакато нямаш нещо си го вземаш от съседа Да не говорим изобщо как се завладява планински масив :mhehe: )
Точно това имам в предвид. Всъщност аз посочих няколко възможни войни а има и доста други сценарии.
Да не говорим изобщо как се завладява планински масивНА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
Елемаг написа
Нека се върнем на темата че се поотклонихме.
Ето как би трябвало да изглежда войника в съвременната тежка пехота. Това е американския вариант но като намалим степента на електронизация и по този начин броя на захранващите батерии ще получим и българския модерен пехотинец. По отношение на комуникациите съм напълно съгласен с автора на рисунката:
.....
Естествено, най-много се надявам изобщо да не се стига дотам тези технологии да се изпробват в реална обстановка, но за съжаление това май ще си остане поредната неизпълнима мечта.
Comment
-
Само да поясня,че cool НЕ Е АМЕРИКАНСКИ ИЗРАЗ.Използва се и в Британия(и май там се е зародил):. 1. (про) хладен, свеж, хладничък
2. който държи хладно, лек (за облекло)
3. спокоен, хладнокръвен, невъзмутим, хладен, равнодушен, безучастен, надут, надменен, блазиран
4.пр.sl.-култово,яко
Вярно и на Запад като цяло,но аз пък не издребнявам,все едно германските войници не са обичали руската песен "Катюша"(и оттам руснаците нарочно са кръстили подвижни артил. оръдия,но както и дае)?
"Приятелите си дръж близо,враговете-още по-близо!"-не помня кой. .Хитлер е загубил войната,защото е презирал американците и не е желаел дори да използва технологията им,марките им пушкала.(а американските автомати са били по-добри)
__________________________________________________ ______________
"Като направим държава за циганите, да отделим малко място и за "военните", може и заедно да ги пуснем"-а това го приемам като лична обида.Що така бе lzl? :weird: :stupid: :p
__________________________________________________ _______________
"Проблема е, че се оставя да виси във въздуха "националната катастрофа" без нито да се поясни откъде ще дойде, нито за какво точно е тази грамадна армия и тн"-ще стигнем и до там-нали не разбирате/обичате дълги постове? :twisted:Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:
Comment
-
Хитлер е загубил войната,защото е презирал американците и не е желаел дори да използва технологията им,марките им пушкала.(а американските автомати са били по-добри)
Вярно и на Запад като цяло,но аз пък не издребнявам,все едно германските войници не са обичали руската песен "Катюша"(и оттам руснаците нарочно са кръстили подвижни артил. оръдия,но както и дае)?
Comment
-
bsb написаТочно по отношение на комуникациите намирам един съществен недостатък в изказваната напоследък концепция за развитие на американските въоръжени сили. Като голям плюс се сочи възможността за предаване на картина в реално време от всеки войник към командния пункт, където ще може тя да се анализира и към войника да се връщат ценни (по подразбиране) указания. Според мен това ще доведе до т. нар. micromanagement, където генералът казва на редника по какво да стреля, и до пълен хаос. Надявам се да се избегне тази болест - а технологично няма почти никакви пречки пред постигането на подобна степен на информационна обвързаност.
Естествено, най-много се надявам изобщо да не се стига дотам тези технологии да се изпробват в реална обстановка, но за съжаление това май ще си остане поредната неизпълнима мечта.
Нямах в предвид буквално копиране а само възприемането на същата структура. Иначе съм съгласен със теб че оперативното командване трябва да се намира на бойното поле.НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
Иначе съм съгласен със теб че оперативното командване трябва да се намира на бойното поле.
Comment
-
Загубата на комуникации между централния щаб и полевото командване при война между съвременни армии е почти 100% сигурна. Вероятно връзката ще се възобновява за кратък период от време когато подразделенията за РЕБ успеят да пробият смущенията и през този период трябва да си предаде максимално количество информация. Продължителноста и честотата на времето през което ще има чист канал зависи от опитноста на подразделенията за РЕБ и техниката с която разполагат.НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
Comment