Определено интресен линк.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Памятник Waffen SS в Эстонии
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Ну тогда вот вам ещ¸ горячая фотография :twisted:
Кстати, в этой толпе есть два человека, у которых кроме прочего есть униформа русской пехоты 1877 года. Одна беда: если на 1812-й год в России пошито очень много людей - и на русскую и на французскую армии, то на 1877-й год никто не знает, где найти достоверно обмундированных турок или союзников-болгар.Занимаюсь изучением истории и обмундирования Русской Императорской армии в конце 19 - начале 20 веков. Основной интерес - уланские полки.
Comment
-
Русский улан ,
убедил съм се , че информационното въздействие върху хората в бившия СССР на тема Втора световна война е било толкова голямо , че и досега много малко хора там са в състояние да погледнат на тези събития от друг ъгъл ... И най - вече от гледна точка на държави като България. Например , ние в момента сме принудени да се подлагаме на унизителни ,,проверки" от страна на често несъстоятелни ,,европейски" чиновници , които си позволяват поучително да ни размахват пръст. Вие лично имате ли представа за територийте , загубени от България след Втората световна война ? И за последиците от това върху българите , които след войната остават на тези територий ?
Според мен една от основните разлики между СС и войските на НКВД е следната. Есесовците са взели мащабно участие собствено в бойните действия , за разлика от своите руски колеги , които са влизали в бой по необходимост (естесвено , понякога са участвали и в сериозни сражения , но това е било до идването на армейски подразделения).
А що се отнася до РОА , казаците , и другите най - разнообразни формирования , които по тяхна преценка са воювали ЗА Русия , а не против нея ... Вие отлично знаете , че в навечерието на войната цяла Русия вече е превърната в концагер. И какви са били очакванията на милиони руснаци от идването на германската армия. Разбира се , те след време са разбрали какви са намеренията на Хитлер .... Не отговорихте какво мислите за евентуалното отваряне на архивите от онези времена. В един руски документален филм се казваше , че информацията за убийството на полските офицери в Катин е била толкова секретна , че е съхранявана в ръкописен вид - не са се доверявали даже на машинописките на НКВД. Горбачов след идването си на власт е имал огромни колебания , да признае ли официално отговорността на СССР за събитията в Катин ...
Освен това , Русский улан , трябва да знаете нещо фундаментално , свързано с отношението на българите към Русия и руснаците. Ние правим огромна разлика между руския народ и ... ммм ... хората , които в различни времена са управлявали Русия
На откриването на паметника в Естония присъстваха ветерани в униформи на СС. В последният момент от каската и евентуално от униформата на естонският есесовец , изобразен на паметника бяха изтрити буквите ,,СС".Hannibal ante portas.
Comment
-
Човек,прав си.Нека уважаемият Руский улан разбере,че отношението на българите към русите,като народ и като хора по отделно е едно-мисля си че е много приятелско,а отношението към управляващите в Русия през различни периоди-съвсем друго.Опитвам се да вляза в положението на Руский улан -за него споменаването на СС му действа както на мен например би ми подействало споменаването на турското "присъствие" в Батак.Разликата между НКВД и СС е била в това,че НКВД е била доста по-ефективна.Не е логично СС-избраният цвят на Хитлеристка Германия да бъде хвърлен в месомелачката на Източния фронт,но Хитлер и Химлер го правят.Освен това много от зверствата на СС-са извършени пряко от естонци,украинци,татари,кавказци и други формирования от националностите в бившия СССР.В руското Интернет пространство попаднах на няколко сайта описващи точно такива "изпълнения"Не съм защитник на СС,НКВД или каквото и да е друго такова гадно формирование,но за съжаление те са част от историята и щем или не щем ще продължат да присъстват в нея.Що се отнася до обикновените руски хора поставени в безумието на ВСВ,то скоро прочетох една интересна мисъл,казана от руски офицер-Бяхме изправени пред това да избираме между двама тирани-избрахме този,който говореше руски."Прави каквото трябва,да става каквото ще!"
Comment
-
Човек написаОсвен това , Русский улан , трябва да знаете нещо фундаментално , свързано с отношението на българите към Русия и руснаците. Ние правим огромна разлика между руския народ и ... ммм ... хората , които в различни времена са управлявали РусияПо моя преценка съм обективен.
Comment
-
Русский улан написаНу тогда вот вам ещ¸ горячая фотография :twisted:
Кстати, в этой толпе есть два человека, у которых кроме прочего есть униформа русской пехоты 1877 года. Одна беда: если на 1812-й год в России пошито очень много людей - и на русскую и на французскую армии, то на 1877-й год никто не знает, где найти достоверно обмундированных турок или союзников-болгар.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Вопрос о памятнике СС, относится не только к личному делу эстонцев, необходимо признать, что фашизм – международно осужден, и признан преступным. А коммунизм не является преступным, не кто его не осудил на государственном уровне. Вот когда проведут процесс наподобие Нюренбергского, и признают, что Коммунизм – преступление против человечества, тогда и я буду вынужден стеснятся Дзержинского и Сталина. А до того момента вопрос ненависти или любви к НКВД личное дело каждого.
P.S. Пограничники кстати относились к НКВД, и только они смогли достойно встретить немцев в начале войны."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
Командосите на Хитлер
Това е голяма глупост, просто условията са съвсем различни в сравнение с 1945, няма как да се проведе подобен на Нюрнбелгския процес. Но и без подобен процес, "комунизм" си остава най-човеконенавистническата и ужасна система, съществувала някога, по-страшна дори от нацистката. Как се определя ли? Ами много лесно, по количествата отнети човешки животи...
...А иначе няма нищо лошо в това човек да не счита Дзержински или Сталин за изроди, престъпници, кръвопийци, а за мили чичковци - едно индуско племе смята живота за мъчение, а смъртта за спасение. Та от тази гледна точка тези двамата са просто едни уникални спасители...На нож!
Comment
-
Re: ---
Е, то си е една от основните линии на комунистическата пропаганда да смесва понятията така че няма значение кое как е в действителност.
А това, че "всеки сам решавал как да прецени Сталин", виталий, е недостойна реплика.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Човек написаIzl , аз съм на друго мнение. Според мен антируски настроените хора в България са малцинство. Мнозинството вярва в ,,Дядо Иван" (особено сред по - старото поколение) , и изобщо не се интересува от събитията в Русия ...
Капитане, дай малко по-обективно .По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Виталий, я прекрасно понимаю о чем ты говоришь но не в етом дело - "фашизм" как понятие относится лишь к политической дейстивтельности Италий 20-ых 40-вых годов, но не к Германий. И ето не какой-то формализм. Так что изволете говорить о преступления национал-социализма, когда имеете в виду Вермахт и Германский Рейх.
Comment
Comment