Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Югославия

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Абе знаеш ли Виталии проблема е че нито Русия нито НАТО в момента
    реагират адекватно на световната ситуация....Защото хората които вземат решения там са ...с извинение-с глави у гъзовете.Видя какво стана в Испания,при вас в Кавказ хич не е спокоино,в Ирак се засира ситуацията,у наше Косово пак почнаха да палат църкви и джамии...
    Новия враг не е Русия или САЩ или ......Севрна Кореа а ТЕРОРИЗМА...
    И малоумните политици ама хич не го осъзнават маи....Колкото до отношението на българите към Сърбия-има много причини то да е такова...След ВСВ,в днешна Македония бая българи са били бити убивани и изселвани от сърбите понеже не са искали да се пишат македонци или сърби,ма както и да е.Проблема на сърбите е бил и си остава воинтващия шовинизъм-ВЕЛИКА СЪРБИЯ.Е да ама не,защото ако Милошевияч не бе подпалил таа куца воина там са щяхме да им
    дишаме прахта на сърбите....Ма човек като е малоумен за сажаление му е за цял живот...

    :twisted:
    Състраданието е слабост...

    Comment


      #17
      Все ты правильно говоришь, только ТЕРРОРИЗМ не причина всех нынешних проблем, а следствие недальновидной политики некоторых западных лидеров, которые думают, что теперь им море по колено. Я даже слегка рад, что Россия, на нынешнем моменте истории слаба и бедна ( знали мы и худшие времена), она не вызывает столько злобы у определенного круга людей как зажравшиеся страны запада, а на самом деле запад очень уязвим, и в случаи серьезных неприятностей противодействовать «черным» не сможет.
      Но это уже не тема Югославии.
      "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

      Comment


        #18
        Виталий, защо все се опитваш да изкараш виновни "западните лидери", като и вашите лидери и вашата политика съвсем не са чисти и почтени, което е толкова очевидно, че няма какво да го повтаряме. за ТЕРОРИЗМА си прав, че е следствие от политиката, а не причина, но следствие от политиката на ВСИЧКИ така наречени велики сили, сред които до неотдавна бяхте и вие. Да не говорим, че за чеченския тероризъм сами сте си виновни, не ти ли се струва, че вместо да сипем обвинения е по-добре да обсъдим какво би могло да се направи срещу тероризма?/ Аз лично съм за крайни мерки, но за съжаление съм сигурен, че почти никой не би ме подкрепил, което е плод на криворазбран хуманизъм /
        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

        Comment


          #19
          Краините мерки са нещо хубаво но като всички хубави неща са трудно приложими.А и срещу тези краини мерки какъв би бил отговора?Още по неубоздан терор и насилие...Докато има бедни страни с нисък жизнен стандарт и велики сили/ВИЗИРАМ ВСИЧКИ А НЕ САМО РУСИЯ САщ ИЛИ ДРУГИ?водещи неадекватна външна политика
          нещата няма да се променят :evil:
          Състраданието е слабост...

          Comment


            #20
            Интересно, по «черным» ты не возмутился, а по «западным»…
            Я имел в виду не тех, которые живут на западе Европы и в Америке, а тех, которые считают себя близкими к ценностям «общества потребления». Ельцин, безусловно виноват в Чеченской проблеме, как в прочим и во множестве других. Путин тоже не идеален.
            У меня есть мнение, что некоторые мировые «олигархи», которые дергают за ниточки правительства многих стран, кровно заинтересованы в создании периодических проблем
            в мире. Нет «империи зла», значит надо придумать другие проблемы, вот терроризм и появился. В мутной воде легче рыбу ловить. Вот сколько реально в всем мире погибло за последний год людей от терроризма – не больше 10-15 тысяч. А знаешь сколько в одной России каждый год летом тонет людей, примерно – 10 тысяч. А сколько детей в не развитых странах умирает от недостатка лекарств и мед.помощи!!! Плевали все на них. Представь, 400.000.000.000 долларов!!! Столько США тратит на военные цели каждый год. Да за половину этих денег Иракцы или Албанцы сами себя в присядку выеб@ли бы. Однако нет. Не дали.
            У меня есть один знакомый, он говорит: « Я за то, чтобы в президенты (примьеры) выбрали любого олигарха, он мол наворовал, ему теперь ничего не надо, будет о людях заботится» А, я ему: « А давай к тебе соседа по лестничной площадке маньяка - убийцу подселим, он тоже убивал, ему больше не надо». Так мой знакомый находит это сравнение не корректным.
            Я думаю, что капитализм ( только не смейся, Карл Маркс был не совсем глупым мужиком) по своей природе такой, ( эксплуатация человека человеком) и иного быть не может. А это вызывает озлобление у эксплуатируемого, если он понимает, что хуже него не кто не живет. (Я например с удовольствием позволяю себя эксплуатировать, потому, что моя зарплата намного выше среднего уровня) Сама форма взаимоотношений, как внутри страны, так и в международных делах подразумевает определенные правила поведения.
            Обогащение. «Золотой телец»- вот кумир который преподносится везде и в прессе и в рекламе. Болгары, если честно, что ожидают от вступления в Евросоюз и в НАТО?-
            Улучшение материального положения. Ну а, применяя известные законы (Закон сохранения энергии) можно понять, что все одинаково богаты быть не могут (иначе, это тогда уже будет коммунизм). Значит это улучшение может быть только за счет других стран и народов.
            Не будет ТЕРРОРИЗМА, будут другие проблемы, может быть еще хуже.
            "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

            Comment


              #21
              Крайните мерки с нищо не биха помогнали, според мен, Рамблер. Очевидно с насилие могат единствено да бъдат спрени конкретни терористи, но не и да бъдат унищожени самите движения, които използват тероризъм. Защото той е следствие на определени условия и те са причинителите - съответно, тези "условия на съществуване" трябва да бъдат променени, за да бъде преборено конкретно явление (защото, тероризмът е метод на действие, а не определено движение - всяко движение си има определени цели исе подхранва от определени условия на съществуване).

              Comment


                #22
                Не изпитвам реваншистки стремежи към вече загиналите Югославия и СССР или Османска империя... Времената са различни, но хората все повече и повече си приличат. Например ние и сърбите, ето ние сме си толкоз близки, те пазаруват в Илиянци, ние ги посещаваме като туристи... И проблемите ни са близки (с изключение на Гражданската война, за което можем да сме благодарни богу), като за решението им в голяма степен би допринесло не остарялата идея за СР Балканска (например), а общото членство и на нас, и на сърбите в засега (в близко бъдеще) икономически и стопански единна Европа, а след това може и културно. За членстото ни към Нато и ЕС мнението на позанатите ми руси е че трябва да сме там... макар че сигурно го казват, не само защото е правилно, а и защото се надяват по този начин Обединена Европа, с огромния си потенциал да зашлеви самодоволните САЩ.
                "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

                И други затворници
                нека четат пред вратите
                нашата памет остъклена
                с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"


                Comment


                  #23
                  Да бе, знам , че крайните мерки няма да донесат дълготраен ефект....само си мечтаех
                  Що се отнася до капитализма и експлоатацията - струва ми се, че "развитите", както ги наричаме, страни са преминали този етап преди доста години и едва ли процесите, протичащи там, могат да бъдат обяснени с Карл Маркс / нямам нищо против него, той какво е виновен, човекът, че някакви олигофрени са решили да се пробват с икономическо и социално инженерство/. За съжаление, обаче, нещата в страните от бившия Източен блок са тъкмо в периода, описван от Маркс, поради забавянето на естествения процес на развитие от страна на хора, които се назовават социалисти или комунисти, а всъщност са просто кретени. Една държава като Гърция - много по-бедна и опустошена след ВСВ от България, сега е дом за хиляди българи, които работят нелегално.
                  "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

                  Comment


                    #24
                    Не съм много сигурен, но Маркс май е искал да стане точно това което се случи...
                    "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

                    И други затворници
                    нека четат пред вратите
                    нашата памет остъклена
                    с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"


                    Comment


                      #25
                      Ами,едва ли е искал - доклкото знам е просто един кабинетен учен, не си спомням да има явни призиви към насилие. Сигурен съм, че ако е предполагал какво ще стане и колко милиони ще загинат в негово име,сигурно е щял собственоръчно да изгори "Капитала"
                      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

                      Comment


                        #26
                        Може и да си прав, тъй като не в вярвал на "плещенето" си за класова борба, защото не е спирал да "смуче" паричките на фабриканта Енгелс.
                        "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

                        И други затворници
                        нека четат пред вратите
                        нашата памет остъклена
                        с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"


                        Comment


                          #27
                          Това ли е темата за "Съюзна сила" 1999?
                          "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
                          И. В. Сталин

                          Comment


                            #28
                            Не е задължително. Ако имаш нещо самостоятелно си направи тема, иначе, става и тук.

                            Comment

                            Working...
                            X