http://vk.com/away.php?to=http%3A%2F...2450421_463550 - Карта с актуалната обстановка в Йемен.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обстановката в Йемен
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
http://warsonline.info/yemen/chusiti...ardirovki.html - Въпреки бомбардировките на ВВС на Саудитска Арабия,настъплението на хутите и армията на Йемен в Аден,продължава.Last edited by iasen ianakiev; 03-04-2015, 13:08.
Comment
-
Dinain написа Виж мнение
Кои са наш'те?
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеВпрочем, коя мюсюлманска страна би се отказала от унищожаване на Израел?
Comment
-
Какво значи официално? Официалната позиция е позицията на "контрольора" Към който, съгласен съм, биха могли да се зададат много въпроси, стига да се яви някой с достатъчно големи топки за целта Така или иначе, Израел и СА са принудени да си сътрудничат. Засега никой не е изявил желание да унищожава другия.
Докато Иран напротив, има достатъчно официални намерения към Израел. Лично аз съм убеден, за разлика от колегите съфорумци, че евреите ще ударят с всичко налично, ако на хоризонта се появи реална опасност от иранско ядрено оръжие. За сметка на това никой няма намерение да удря СА, въпреки че нейното ядрено оръжие при нужда е въпрос на дни (виа Пакистан).
Comment
-
Цялата работа с "податливостта на контрол" и "контрольора" е леко неясна, според мен. В подобни отношения (доколкото ги има) има взаимно-влияние и "проникване" и в един момент кой кого контролира става трудно за определяне. Особено когато има голяма разлика в устройството на властта (политическата система) и не чак толкова голяма разлика във финансовите възможности (особено с оглед на първото). Подобни "игри на контрол" ми се струват доста трудни за предвиждане (опасни) в дългосрочен план в сравнение с краткосрочните ползи. А и, да си призная, не бих отдавал чак такова голямо значение на Израел - особено когато ефектите могат да бъдат (са) доста по-обхватни. Иначе и на мен ми се виждат като два неприятни змея - трудно е да се каже кой е по-опасен.
Comment
-
Да, това го разбрах, но контекстът на "вменяем" е "опасен от наша гледна точка" (или "религиозно-фанатичен") или поне аз така го разбрах. Иначе вероятно колкото по-диктаторско е управлението (еднолично и доживотно), толкова по-малко вменяемо е (ако под "вменяемо" разбираме "подчиняващо се на някакъв външен стандарт"). Т.е. абсолютистките/теократични монархии са по-малко вменяеми от, да речем, президентските републики.
За това кой без кого какво е - аз по-скоро бих гледал кой от кого зависи и на кого влияе. Защото можеш да имаш много мощна държава, която поради характера си на управление се поддава значително на лобистки влияния и тогава наличието на много пари може да позволява добра обратна връзка. Иначе - да, без нефт СА няма да представлява нищо особено (като собствени ресурси и възможности е такава).
ама май се отклоняваме от темата, та млъквам.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеналичието на много пари може да позволява добра обратна връзка
Comment
-
Кухулин написаМогат да служат за лобиране, разбира се, но само докато лобирането е в унисон с ключовите американски интереси.
Comment
Comment