STROSS написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обама обяви Венецуела за заплаха за националната сигурност
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
STROSS написа Виж мнениеИ като ги е имало защо дойде Чавес, къде сгрешиха?
Comment
-
Там кризата беше неизбежна, отказаха се от АЕЦ и ся като дойде сухия сезон и нема ток, язовирите пресъхнали. Супер нисък таван на цените, които не могат да блокират безразборното изкопуване на стоки и рафтовете да седят пълни. И при тия цени на петрола, значи и петрола не може да ги спаси, добивът му е по-нерентабилен от американските шистаци.
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеНе съм много запознат с политиката на венецуела, но там проблемите не започнаха ли след като на власт дойде шофьора на Чавес?
Но да, естествено че електоратът на комунистите са бедните и прости хора и когато минат критичната маса, на власт може да дойде някои популист като "Ало, президенте" (Чавес към края прекарваше около 30% от времето си, говорейки от телевизора по анцуг).
Същите са в съседна Боливия, с тамошния индианец-комунист Ево Моралес."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеС тези темпове много скоро ще стигнат до имплозия и тълпите ще изнесат комунистите с краката напред, след което ще се върнат чуждестранните капитали и ще се оправят много бързо. Така ми се струва.
Щото стоки ще имат, но на десетилетия недостъпни цени; А съм сигурен, че и сега имат стоки на черната борса, но пак са недостъпни. Просто черната борса ще се смени от магазините на американски монополи - и печалбата в чужбина.
А иначе лечението е просто - вдигат се цените от правителството (или се премахва контрола им - по-радикалното) и стоките се завръщат в магазините. Чуждестранните капитали в случая нямат никаква роля.
Comment
Comment