Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Сводка от штаба ополчения ДНР 29.07.2014 16:20 мск

После ожесточенных боев, ударная группа 1-го и 2-го Славянского батальонов, при поддержке специального подразделения «Кальмиус» и 4-го Славянского батальона разблокировала дорогу Шахт¸рск-Торез. Уничтожено 2 танка и 1 “Нона”.

В районе населенного пункта Червонная Заря противник потерпел крупное поражение, утратив большое количество техники и живой силы.
    На Саур-Могилу к ополчению прибыло подкрепление.

Таким образом, заявление Порошенко о взятие украинскими войсками стратегической высоты Саур-Могила, не соответствует действительности.
    В Степановке продолжаются бои. Населенный пункт поделен на две части.

Огневое поражение противнику сегодня нанесено северо-восточнее Амросиевки. Батальон “Азов” понес большие потери в живой силе и технике.
    В районе н.п. Еленовка ДРГ вступила в бой с разведкой противника. По итогам боя со стороны противника около 10 человек ранено.

Около 13 часов местного времени противник нанес удар из 152 мм гаубиц по центру Донецка, выпустив около 12 снарядов. Прямые попадания пришлись на дома по улице Розы Люксембург 73, 75 и 77. Есть жертвы среди мирного населения. Среди ополчения жертв нет.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

CNN били казали, че украинците са употребили балистични ракети. Точка?

Коментарът хич не е проукраински.

thorn

Comment

Украина готова прекратить огонь на Востоке

Керри Сегодня, 18:17 Мирный план Киева, отметил Керри, предусматривает диалог с ополченцами с участием международного сообщества

Власти Украины согласны перейти к прекращению огня на юго-востоке страны и готовы к диалогу с ополченцами, заявил во вторник госсекретарь США Джон Керри по итогам встречи с министром иностранных дел Украины Павлом Климкиным, пишет "ИТАР-ТАСС". "Президент Порошенко четко заявлял, и это повторил мне министр Климкин несколько минут назад. Украинцы готовы перейти к прекращению огня сейчас. Не в будущем. Сейчас", - сказал Керри. Мирный план Киева, отметил Керри, предусматривает диалог с ополченцами с участием международного сообщества.

Больше читайте здесь: http://112.ua/glavnye-novosti/ukrain...rri-94356.html

thorn

Comment

Тези хора от луната ли падат? Какви преговори? Единственото на което биха се съласили сепаратистите е пълна автономия. А това Порошенко и да иска не може да им го даде. Поне докато Украйна има някаква армия.
          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

1951 написа Виж мнение
            С две думи защо ни е да учим пет години военно училище, плюс две години военна академия, като можем да взаимстваме прийоми от Red Alert?

Иначе, Точка и Град имат висока ефективност срещу жива сила на открито или струпана техника.
            Жалко за военното училище.

CNN: Украинската армия използва балистични ракети

В сраженията в Източна Украйна изглежда сме свидетели на значителна ескалация, защото части на украинското правителство използват балистични ракети с малък обсег, съобщи Си Ен Ен.

Американското разузнаване също следи за това, което няколко източника на американския телевизионен канал са съобщили - изстрелване на ракети срещу територии, контролирани от сепаратистите.

Трима представители на американската администрация са потвърдили това, както и че изстрелванията са регистрирани през последните 48 часа.

Ракетите са с обсег до 80 км и бойна глава от половин тон. Ако се потвърди, че наистина са използвани, това ще е най-смъртоносният вид оръжие, с което е стреляно досега в украинския конфликт.

Официалните източници на Си Ен Ен не казват къде са паднали ракетите и какви поражения са нанесли.

Засега няма реакция нито от Русия, нито от властите в Киев.

Един от служителите в администрацията на САЩ коментирал, че не е сигурен, че ще бъдат показани американски сателитни снимки на украинската ракетна стрелба, "защото това са добрите" в конфликта. Друг негов колега казва, че употребата на такива ракети "е ескалиране на насилието, но Украйна има право да се защитава".
            С уважение контрол_alt.

Comment

Към последната трета има преговори за обмяна на трупове по телефона. Въобще някакъв сюреализъм е разговорът...

„Аз, Драгомир, писах.
              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

контрол_alt написа Виж мнение
                Жалко за военното училище.
                Драги контрол_alt, тъй като добавената ви стойност в темата е основно тролска, ще се наложи да вляза в тона ви.
                Използването на въпросните балистични ракети не е потвърдена от никой на терена, включително проруските бойци или Русия, а идва от CNN. Няма нито едно изречение от тези, които са в Донецк и Луганск, което да намеква подобни действия, още повече в полуфантастичния сценарии, който чертаете. Съветвам ви да се образовате повече по отношение на темите (като например да различавате различните модели РПГ или да имате представа каква сигнатура оставя използването на балистични ракети), които се опитвате да коментирате.
                Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Обстрел на Саур могила - има Град със сигурност (дребните експлозии), май не е взета точката. Иначе при точността на Точка (не е лазерна бомба все пак) - предполагам (освен ако не целят щаба на Стрелков примерно) биха ползвали касетъчни боеприпаси, което едва ли ще впечатли по-сериозно окопаване (предположително на Саур могила последните месец-два са влагали в застрахователни полици от тип "лопата").

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Пилот написа Виж мнение
                    Обстрел на Саур могила - има Град със сигурност (дребните експлозии), май не е взета точката. Иначе при точността на Точка (не е лазерна бомба все пак) - предполагам (освен ако не целят щаба на Стрелков примерно) биха ползвали касетъчни боеприпаси, което едва ли ще впечатли по-сериозно окопаване (предположително на Саур могила последните месец-два са влагали в застрахователни полици от тип "лопата").

https://www.youtube.com/watch?v=mudDl7zpCEk
                    Ползвало се е и Ураган на различни места, нищо чудно и там.

Comment

Относно Точките, ще споделя няколко критични мисли по темата.

1. Украинските Точка са базирани в Хмелницки, което е Западна Украйна. Няма никаква информация, че ракетните комплекси са прехвърляни от там на Изток. Нито снимки, нито новини, нито даже слухове.
                      2. Украинците не са стреляли с Точка от 2000 г., когато при учебни стрелби уцелват жилищен блок. За щастие с учебна ракета, което води до само три жертви. От тази гледна точка натренираността им за използването на комплекса би била много, много скромна.
                      3. Използването на ОТРК в подобен конфликт е черна точка за Киев, която носи много скромни (ако въобще някакви) тактически преимущества
                      4. Новината идва от CNN. Преди това няма нито вопъл, ни стон от страна на проруските бойци или Русия, че някой ползва Точка в Източна Украйна, което е станало факт в последните дни. А защо е логично новината да дойде от там?
                      - проруските бойци могат ясно да разберат, че ги обстрелват с балистични ракети, а не с артилерия, авиация или РСЗО. Това всеки малко по-опитен боец и командир ще го осъзнае доста бързо.
                      - Русия има плътно радиолокационно покритие на зоната на бойни действия (както се видя от данните, които изнесоха покрай МН17) и прелитанията на бойни глави на балистична ракета няма да останат незабелязани.
                      - от такава гледна точка това, че новината идва от CNN, които цитират някакви източници в Пентагона, които са гледали инфрачервените и ултравиолетови сигнатури на нещо си, което излита от Украйна. Въобще за CNN няма да е първия случай, в който се пускат по нечия пързалка

Comment

Мерси за онова от 2000-та, не го бях чувал, а сега изкопах данни - http://www.ukrweekly.com/old/archive/2000/180001.shtml

Въобще положението явно си е било много трагично - стрелят с балистична ракета, улучват блок; стрелят с С-200 - свалят пътнически самолет (2001).
                        „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Пилот написа Виж мнение
                          Мерси за онова от 2000-та, не го бях чувал, а сега изкопах данни - http://www.ukrweekly.com/old/archive/2000/180001.shtml

Въобще положението явно си е било много трагично - стрелят с балистична ракета, улучват блок; стрелят с С-200 - свалят пътнически самолет (2001).
                          Высокая вероятность и с "БУК" произошло подобное.
                          http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

1951 написа Виж мнение
                            Относно Точките, ще споделя няколко критични мисли по темата.

1. Украинските Точка са базирани в Хмелницки, което е Западна Украйна. Няма никаква информация, че ракетните комплекси са прехвърляни от там на Изток. Нито снимки, нито новини, нито даже слухове.
                            Не е точно така. Миналата седмица се появиха няколко снимки на колона, поне 3 ПУ-та. По-късно днеска като се появят местните другарчета на линия ще помоля пак да ми ги пратят.

Comment

Сега, както се вижда по хода на военните действия, положението не е по-добро.
                              С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Стрелков е наистина странна птица. Практически са го обкръжили, отбранява се с последни сили, а той се занимава с явни глупости. Вчера забрани псуването в армията! При това с доста идиотска аргументация.

thorn

Comment

Working...
                                X