Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

28.05.2014 г., Славянск: Украинската армия целенасочено обстрелва църкви, болници и жилищни райони:

29.05.2014 г., Луганск: Военна част ¹ 3005 вече премина под контрола на Луганската Народна Република:

29.05.2014 г., Александровск, Луганска Народна Република: Опълченците са обкръжили подразделение на т. нар. "национална гвардия".

29.05.2014 г., Донецк, координаторът на групата полски доброволци фалангисти Бартош Бекер:
    "Аз не представлявам полското проатлантическо правителство. Аз представлявам свободния полски народ, който е против това в Полша да има бази на натовските терористи."

Comment

29.05.2014 г., Харков: Харковски партизани атакуваха наказателна колона:

29.05.2014 г., Киев:
      Антивоенният протест около Върховната Рада прерасна в гражданско неподчинение:

Comment

Десетки тела на убити край Донбас бойци са пренесени обратно в Чечения, откъдето - според ВВС - за Украйна са заминали няколко хиляди души. Повечето от тези жертви, мисля, вероятно нямаше паднат, ако чеченците се бяха окопали на летището, но в крайна сметка ще ескалират участието на още повече бойци в конфликтаhttp://m.bbc.co.uk/russian/internati...donetsk_bodies
        "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

Мамочките свършиха по-добра работа от Путин - http://www.youtube.com/watch?feature...&v=NvUdqb0rzec
          Пътят на смърта - http://www.youtube.com/watch?feature...&v=xpnjViyuvbQ
          Last edited by Imperial; 30-05-2014, 14:37.

Comment

pehotinec написа Виж мнение
            Десетки тела на убити край Донбас бойци са пренесени обратно в Чечения, откъдето - според ВВС - за Украйна са заминали няколко хиляди души. Повечето от тези жертви, мисля, вероятно нямаше паднат, ако чеченците се бяха окопали на летището, но в крайна сметка ще ескалират участието на още повече бойци в конфликтаhttp://m.bbc.co.uk/russian/internati...donetsk_bodies
            Чеченските доброволци, които влязоха в Новорусия са всичко на всичко 27 души. Но тъй като на страха очите са големи - като нищо са станали поне на 2700.

Comment

.
              "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

Дядо поп усмирява армейците - нещо им говори и те отпрашват след малко - http://www.youtube.com/watch?feature...&v=xj5dIHJpsvQ

Comment

RIZAR написа Виж мнение
                  Дядо поп усмирява армейците - нещо им говори и те отпрашват след малко - http://www.youtube.com/watch?feature...&v=xj5dIHJpsvQ
                  Същият този "поп" беше убит на пътя облечен във военна униформа преди няколко дни.

Comment

Той наистина беше свещеник.
                    И мисля, че това не би трябвало никого да учудва, тъй като и в нашата история си имаме поп Харитон, поп Грую, отец Матей Преображенски, отец Кирил Слепов, отец Никола Троянов, отец Димитър Икономов, отец Иван Гъбенски.... чет нямат въстаналите попове.

Comment

Джин геби написа Виж мнение
                      Той наистина беше свещеник.
                      И мисля, че това не би трябвало никого да учудва, тъй като и в нашата история си имаме поп Харитон, поп Грую, отец Матей Преображенски, отец Кирил Слепов, отец Никола Троянов, отец Димитър Икономов, отец Иван Гъбенски.... чет нямат въстаналите попове.
                      Ще се опитам да проследя историята на този свещеник по видеофилми -

3 май -Краматорск - интервю с протойерея, после разговор между него и украинските военни, които напускат района с Бтр-те си - https://www.youtube.com/watch?v=ye8mSw92Y30

Comment

Ukraine leader promises to punish separatists
                        President-elect Petro Poroshenko calls eastern rebels who brought down an army helicopter "terrorists" and "bandits".
                        President-elect Petro Poroshenko calls eastern rebels who brought down an army helicopter “terrorists” and “bandits”.

Сепаратистите са свалили украински хеликоптер Ми-8 край Славянск. Загинали са 14 украински военнослужещи, между които генерал. Порошенко обещава наказание за виновниците.

В същата статия:

The Russian president, Vladimir Putin, has rejected accusations his country supports the rebels but a separatist leader admitted on Thursday that 33 out of the 40 rebels killed in a battle for Donetsk airport were Russian nationals from Muslim regions, such as Chechnya.

The revelation supports Kiev's claims that the rebels do not represent the true will of the miners and steel workers who have turned the east into the economic engine of Ukraine.
                        Водач на сепаратистите потвърдил, че 33 от 40-те загинали сепаратисти в битката за летището на Донецк били руски граждани от мюсюлмански региони като Чечения. Не знам доколко е достоверна информацията.
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа Виж мнение
                          Ukraine leader promises to punish separatists
                          President-elect Petro Poroshenko calls eastern rebels who brought down an army helicopter "terrorists" and "bandits".
                          President-elect Petro Poroshenko calls eastern rebels who brought down an army helicopter “terrorists” and “bandits”.

Сепаратистите са свалили украински хеликоптер Ми-8 край Славянск. Загинали са 14 украински военнослужещи, между които генерал. Порошенко обещава наказание за виновниците.

В същата статия:

Водач на сепаратистите потвърдил, че 33 от 40-те загинали сепаратисти в битката за летището на Донецк били руски граждани от мюсюлмански региони като Чечения. Не знам доколко е достоверна информацията.
                          Сега не мога намеря линка, не мога да гугля на руски,че нямам такава клавиатура, но в ТВ Звезда имаше новина,че са изпратили 34 тела на руски граждани в Москва, убити при опита за превземане на Донецкото летище.Там не пишеше,че са от Чечня, но кой в такава мръсна война го е грижа за истината.Когато след години конфликта приключи, победителите ще напишат каква е истината и така ще остане в историята.

Comment

Нямам особени съмнения, че може и точно така да е, но не знам какво "доказателство" за лошия Путин трябва да е. В смисъл имаше и чеченци, които се бият срещу Асад, малко ме съмнява Путин да ги подкрепя. Когато докажат, а не само с приказки, защо са там и кой им плаща вече могат да ръсят обвинения
                            Last edited by Sharana; 30-05-2014, 12:20.

Comment

Пусни си собствения клип от 4970 (вторият) на 1:54
                              "- Он давал команду, если что-то, по возможности стрелять во воздух.
                              - А куда стреляли?
                              - Так и стреляли - во воздух
                              - А откуда у нас убити?"

Впрочем единственият известен убит от този епизод е "сержант срочной службы - командир 1-го отделения 1-й стрелковой роты по конвоированию и экстрадиции подсудимых 22-летний Дмитрий Шелемин (житель с. Калинское, Свердловск, Луганская область)."

Last edited by dibo; 31-05-2014, 00:50.
                              We don't see things as they are, we see them as we are
                              ---Anais Nin----

Comment

Sharana написа Виж мнение
                                Нямам особени съмнения, че може и точно така да е, но не знам какво "доказателство" за лошия Путин трябва да е. В смисъл имаше и чеченци, които се бият срещу Асад, малко ме съмнява Путин да ги подкрепя. Когато докажат, а не само с приказки, защо са там и кой им плаща вече могат да ръсят обвинения
                                По думите на самия Рамзан Кадиров, щом войната още не е приключила и силите на ДНР и ЛНР не са превзели още Киев, очевидно,че на тяхна страна не се бият негови хора.Пак беше по ТВ Звезда.
                                Намерих това, с други думи, но в същия смисъл.

Ето и в RT.
                                Президент Чеченской республики Рамзан Кадыров опроверг заявления украинских силовиков, что на территории страны действуют бойцы из Чечни. Он назвал это абсурдом и отметил, что таким образом «правящая хунта» пытается обосновать свои «карательные операции в Славянске».

Aко в Славянск имаше чеченци, управляващите от Киев да са се изнесли не само от Славянск, но и от Киев, който така и иначе не управляват.Цитирам.

Comment

Working...
                                X