Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Кухулин написа Виж мнение
    Разбирам
    Значи ми четеш мислите. При пехотните системи и 14.5 "картечница" и 30мм "оръдие" според мен са сбъркани концепции във вечната борба за търсене на универсалност.

П.П: Аз съм ебаси шарана
    Last edited by Amazon; 13-05-2014, 07:03.
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

1951 написа Виж мнение
      На вкус са като пластмаса, но са ефективни, защото ти дават бая енергия. Освен това е идеално за път.
      Един американски пехотинец ми обясняваше, че не е добре да се яде само това повече от няколко седмици, защото си докарваш тежко стомашно-чревно разстройство. Така ли е, не знам, защото не съм ял чак толкова много и толкова дълго.
      Благодаря. Току що ми спести малко пари. Бях си поръчал пакет от 6 броя и сега канселирах поръчката. Преди няколко години бях гледал документрален филм и там едни юнаци от USMC казваха колко е вкусно
      За калориите сега погледнах - 1250 за армейската порция(има и "цивилни" MRE с по 600), което изглежда достатъчно. По много мътни казармени спомени, май разбивката ни в Карловската бригада беше 5000 калории за денонощие. Което е само с 1000 калории повече от MRE(при три яденета на ден). А все пак това е порцион за извънредни ситуации.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

контрол_alt написа Виж мнение
        Съжалявам, но отново сте забравили за аргументирането и доказателствата, нито става ясно по отношение на какво бризантният ефект е силно съмнителен, да не се каже хомеопатичен. Дали се сравнява 30 мм например със 155 mm или с 14.5 mm, също не става ясно.

Тъй като се говори по принцип за 30 mm( предполагам, че ЗТМ-2 влиза в тази категория), ето "хомеопатичен бризантен" ефект на 30 мм оръдие срещу тухлена и бетонна стена. 2:16 мин. тухлена стена, 2:49 мин. бетон. Видеото в линка:

ATK 30mm Dual-Fed Machine-Gun Cannon
        За някои май няма никакво съмнение, че 30 мм. оръдие на реновираните БТР- и не само ще наклони везните в полза на правителствените сили, но и направо ще реши кризата в Украйна.... друг е въпросът дали става въпрос за това от картинката или друга някое. Все пак в мене се прокрадва едно съмнение, че основният фактор е не в униформата, нито в оръжието... всеки който е командвал дори отделение го знае.
        Last edited by pehotinec; 13-05-2014, 07:24.
        "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

Интересна информация за военните резерви на Украйна. Не е като да няма оръжия. Донбасът има откъде да се снабдява и без помощ от Русия.

Інформаційно-правова система з потужними сучасними інструментами для аналізу, моніторингу та відстеження змін правового поля.  Економія часу в роботі юриста, бухгалтера, керівника, кадровика.

Интересно ми е ако сепаратистите успеят да отблъснат украинските част и овладеят Донбаса, накъде биха настъпили? Засега фаворитът ми е Харков, не само заради рускоговорящото население и евентуалната подкрепа, но и заради огромните танкови резерви.
          Там, където ентусиазмът среща желязото.

Comment

Deso написа Виж мнение
            но и заради огромните танкови резерви.
            Това е силно съмнително. вярно в двора на танкоремонтният завод има 2500 танка, но преобладаващата част от тях за просто скрап. Шоуто ще е ако изпълзи някой от експерименталните машини от полигона на същият завод.
            Отделно проблемът според мен ще е основно с кадрите не с количеството железария.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
              Това е силно съмнително. вярно в двора на танкоремонтният завод има 2500 танка, но преобладаващата част от тях за просто скрап. Шоуто ще е ако изпълзи някой от експерименталните машини от полигона на същият завод.
              Отделно проблемът според мен ще е основно с кадрите не с количеството железария.
              На сепаратистите не им трябват 2500 танка. 100-200 ще им свършат работа. Най-вероятно има не малко хора сред тях, които знаят как се управлява и стреля с Т-64. В най-лошия случай ще се намерят инструктори.

Не трябва да се подценява и пропагандния ефект. Най-голямото танкохранилище и единственият производител на военна техника в Украйна отива в ръцете на сепаратистите.
              Там, където ентусиазмът среща желязото.

Comment

Deso написа Виж мнение
                100-200 ще им свършат работа.
                Така е. По-горе дадох приблизителна бройка колко и какви са работоспособни. Интересният момент е че ако "официално" сложат ръка над крупен арсенал , то тогава евентуална "помощ" което получат от Русия лесно може да се маскира, танкове не защото руските Т-64 май всички са нарязани, но ГСМ и боеприпаси да, а те ще са по-важни.

Comment

pehotinec написа Виж мнение
                  За някои май няма никакво съмнение, че 30 мм. оръдие на реновираните БТР- и не само ще наклони везните в полза на правителствените сили, но и направо ще реши кризата в Украйна.... друг е въпросът дали става въпрос за това от картинката или друга някое. Все пак в мене се прокрадва едно съмнение, че основният фактор е не в униформата, нито в оръжието... всеки който е командвал дори отделение го знае.

Цитирам горното не защото пиша отговор към него, а като основа за развитие на тезата ми.
                  Основния проблем на който се дължи ниската ефективност на украинските военни и успехите на опълчението в момента е мотивацията. Във една държава подобна на Украйна, че и на България, дела на политическите екстремисти способни да убиват в името на отвлечени каузи е сравнително малък. Армията не желае да убива сънародници. Естествено сред военните съществува и съответния процент екстремисти, но като цяло нямат мотивацията да действат. Остава националната гвардия, но подозирам, че дори и там не всички са екстремисти в такава степен, че с пълна мотивация да вдигнат оръжие срещу хора само въз основа на политическите си нагласи.
                  От другата страна имаме опълчение защитаващо се от инвазията на въпросните политически екстремисти. Процента готови да вземат оръжие само въз основа на идеята за независим Донецк също не е по-голям от колкото тези мотивирани от идеята за обединена Украйна. Но освен политическата мотивация там има и нещо много по-силно. Докато процентното съдържание на политически екстремисти способни да убиват в името на кауза е малко, почти всеки е склонен да извади оръжие за да защити дома и семейството си. А след събитията от последните няколко дни, индоктринацията не е никакъв проблем и съответно мобилизационния потенциал за мотивирани бойци на донецката република е много голям. Ако крайната им цел е просто независимост на изтока, те ще продължават да имат моралното предимство на защитници на дома си и в крайна сметка ще победят. Но ако крайната цел е смяна на властта в Киев, има риск и те да влязат в ролята на агресори и да събудят инстинкта на защитници в западното население. А тогава бихме видели повторение на виетнамския или корейския сценарий, където побеждава страната, която е по-добре подпомагана отвън.
                  В крайна сметка на този етап техниката няма почти никакво значение. Оръжията от втората световна война са достатъчно ефективни за такива сражения, да не говорим че биха носили и немалък символизъм. В момента битката е на мотивацията на бойците.

ПС. Бих искал да изкарат малко клипчета на Т-34ки и друга музейна техника в действие.

Comment

Если ты тревожишся по поводу единственного БТР (бортовой ¹ 490) который был брошен ВСУ в Мариуполе и захвачен ДНР, то не стоит тревожиться.
                    БТР не боеспособен.
                    Дали? И защо си се ограничил с БТР? Ето още едно видео от днес. Изглежда Мечо Пух ще излезе прав. Дали щяха да си пуцат така сватбарски ако знаеха, че от другата страна стоят два БТР-4Е.

С уважение контрол_alt.

Comment

lazydemon написа
                      Някакви предположения защо русия все още мълчи относно референдума, освен това че уважава решението на народа? при крим бяха по-бързи в решенията и изказванията си.
                      Торопится не надо.
                      Ещ¸ есть Харьков, Одесса и др.
                      Процесс ещ¸ даже не достиг середины пути.
                      Когда все будет известно - будет
                      1. Федеративная Украина
                      или
                      2.Украина и Новороссия.

Вот тогда и надо принимать решение.

Если Федеративная Украина - то нормальные отношения.
                      Если Новороссия - то союзное государство по аналогии с Белоруссией.

Российские войска не требуется.
                      В Новороссии достаточный мобилизационный резерв.
                      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Не знам кой смелчага би се приближил с този БТР на посочената от теб като ефективна далекобойност дистанция, като знае,че противника разполага с ПТУРС с над два пъти по-голяма ефективна далекобойност, и то с управляем по кабел боеприпас.По-напред в темата имаше снимки от блок-постове на опълчението, въоръжени с ПТУРС-ове.Аз бих стоял поне на 5 км дистанция.
                        По-ефективни биха били снайперисти, и то в екип с разузнавач и най-вече закрита радиовръзка.

Comment

RAMMSTEIN написа Виж мнение
                          и последния етаж на СБУ бил окупиран от ЦРУ и непристъпен за външни хора , някъде пишеше .
                          .
                          Ne само това, ами американското знаме се вее на входа.

Comment

Сори, горното беше относно тезата на уважаемия Контрол_алт за БТР_ите.Стана малко неясно.

Comment

Бойчо Курдисания написа Виж мнение
                              Не знам кой смелчага би се приближил с този БТР на посочената от теб като ефективна далекобойност дистанция, като знае,че противника разполага с ПТУРС.
                              Ако е БТР-а с решетките може и да се пробват, все пак на него не му трябва самият той да стреля, стига да предизвика стрелба по себеси. Стова ПТУРС-а ще се демаскира и може да го ударят с нещо друго. Вс епак там по-важна е не ракетата (руснаците ще пратят още) колкото разчета който не е хванат съвсем от улицата.

Comment

"Наши расстреляли машину - убили отца и мать, живым остался только ребенок", - переговоры боевиков. АУДИО

Журналисты получили аудиозапись переговоров российских боевиков на Донбассе, которая подтверждает, что именно сепаратисты расстреляли отца и мать на глазах у 10-летнего ребенка. Внимание! Ненормативная лексика! Источник: http://censor.net.ua/v285102 Источник: http://censor.net.ua/v285102
                                Същата бойна група, която е извършила горното е откраднала 1200кг амонит. Интересно за какво им е? Групата и водачът са идентифицирани.

В преступлениях, произошедших в Луганской области в последние несколько дней, виновна банда одного из лидеров местных сепаратистов Алексея Мозгового.

Об этом сообщил "ОстроВу" источник в милиции, передает Цензор.НЕТ.

"…обстрел (13 мая, - ред.) пограничников совершили боевики из банды Мозгового Алексея Борисовича, 1975 года рождения, жителя Сватовского района Луганской области", - рассказал источник.

По его словам, эта же "банда обстреляла ночью 9 мая два автомобиля, в результате чего погибли муж и жена, а их десятилетняя дочь была ранена".

Также, говорит собеседник, ранее, "6 мая 2014 года, банда Мозгового осуществила нападение на динамитный склад объединения «Свердловантрацит» и вывезла 1200 кг аммонита". Источник: http://censor.net.ua/n285093 Источник: http://censor.net.ua/n285093
                                С уважение контрол_alt.

Comment

Working...
                                X