Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
................................................
.
jamega написа Виж мнениеАз все още не мога да си отговоря на следния въпрос: защо милицията и про-руските демонстранти носят червени ленти на ръцете? Мисля, че това е съществен момент в тези трагични събития.
[ATTACH=CONFIG]24316[/ATTACH]
Знам едно нещо, ако Киевски бунтовщики няма да е съглася да преговаря с югоизток - такива трагедии ще се случват по-често. От двете страни.Last edited by Thorn; 05-05-2014, 11:49.
Comment
-
jamega написа Виж мнениеАз все още не мога да си отговоря на следния въпрос: защо милицията и про-руските демонстранти носят червени ленти на ръцете? Мисля, че това е съществен момент в тези трагични събития.
[ATTACH=CONFIG]24316[/ATTACH]
Вече го постнах, но очевидно се налага пак - в този репортаж е най-логичният и аргументиран отговор на този въпрос - а именно - и милицията, и хорицата с каски с червени лентички са всъщност част от общ план. Твърди се, и то много основателно, че тези с червени лентички са част от шпицкоманда (вероятно на Десен сектор), която с накичени георгиевски лентички агресивно провокира про-украинския митинг, като го насочва към про-руския палатков лагер. Именно сред тях са и хората със стрелково оръжие (по странен начин, абсолютно непипнати от милицията, вероятно заради червените лентички). Фактът, че Парубий по това време е в Одеса говори достатъчно за планираната и извършена манипулация с цел унищожаването на про-руския палатков лагер, смазване на съпротивата, всяване на страх (на това по всички учебници му се вика "терор", може и "тероризъм"). С две думи - ударните отряди на про-украинските протестиращи, милицията с червени лентички, и представящите се за про-руски протестиращи хорица с червени лентички са от един отбор, част от спектакъла. Всъщност, про-руските протестиращи не носят други, освен георгиевските лентички. Вероятно авторите на сценария не са предвидили, че нещата ще излязат дотолкова изпод контрол, че ще последва масово убийство, плюс прикриващ го пожар. Ето го и репортажът пак:
Междувременно, властите в Киев възстановяват наборната служба, като обещават свикване на нов набор до месеци. Призованите през есента трябваше да бъдат последните, след тях армията преминаваше изцяло към професионални военни.
Временный президент Украины Александр Турчинов подписал указ о возобновлении обязательной военной службы — в связи с «российской угрозой» и кризисом на юго-востоке республики. Согласно указу, призыв пройдет в ближайшие несколько месяцев. Ранее, при прежней власти, на Украине было принято решение о переводе армии на контрактную основу. Осенний призыв 2013 года, проведенный в республике, должен был стать последним.Last edited by кало; 05-05-2014, 11:52.
Comment
-
кало написа Виж мнение- и милицията, и хорицата с каски с червени лентички са всъщност част от общ план. Твърди се, и то много основателно, че тези с червени лентички са част от шпицкоманда (вероятно на Десен сектор)[/url]
Ако това е вярно - излиза, че:
1. Десният сектор има власт над органите на реда.
2. Про-украински националисти от десен сектор убиват про-украински демонстранти.
3. Десният сектор се стреми да провокира Русия да се намеси.
Comment
-
кало написа Виж мнениеТвърди се, и то много основателно, че тези с червени лентички са част от шпицкоманда (вероятно на Десен сектор), която с накичени георгиевски лентички агресивно провокира про-украинския митинг, като го насочва към про-руския палатков лагер.
Между другото, полицията в Одеса не беше ли минала преди време (поне символично) на страната на сепаратистите, или бъркам?
Comment
-
jamega написа Виж мнениеАко това е вярно - излиза, че:
Comment
-
2. Про-украински националисти от десен сектор убиват про-украински демонстранти.
1. В значителна степен - да.
2. Такива обвинения имаше още към края на Майдана. Естествено всяка от страните хвърля вината на другата.
3. Не е ясно. Възможно е на някои да им се струва, че военна намеса на Русия ще доведе до намеса на НАТО, но мисля, че въобще някой, освен пълна откачалка ще иска това сериозно. Проблемът е, че няма дефицит на откачалки и от двете страни.
Comment
-
[QUOTE=Stan;358115]
1. щурмуващите влизат в срадата заедно с пожарникарите
2. за да се извършат подобни неща - убиване чрез изтрели, чрез задушаване (за което трябват поне 2-3 минути!), чупене на вратове и то на хора, за които се предполага, че ще се съпротивряват и то свирепо предвид това че става въпрос за живота им, също си трябва време, още повече, че както се вижда това става в огромна сграда, където гоненето и боевете могат да продължат часове. Т.е. би трябвало да се очаква ексцесиите вътре да продължат часове, а не само в рамките на няколко минути.
3. Третият много важен въпрос - за и е трябвало на атакуващите да заличават идентичността на убитите, като им изгарят главите и ръцете? Няма логика. Напротив елементарната логика е точно обратната, а именно да разбереш кои са ти противниците, та да можеш да преследваш близките им до девето коляно. Явно, тези, които са ги убили и са се опитали да им заличат идентичността, са имали много сериозен мотив да го направят.
Стан ,щурмуващите влезнаха преди пожарната. На кадрите се виждат Украински знамена по етажите.
Поливаш лицето на жертвата, обезобразяваш е до не-ознаваемост, посочваш ,че е Руски агент и докато се опознае трупът вече е минало време.
Comment
-
1. Да, абсолютно
2. В малки количества - за общата цел. Или смяташ, че тези хора имат скрупули?
3. Да, абсолютно, това е и целта на САЩ в момента. Разбира се, членовете на ДС едва ли съзнават тази цел
Не знам обаче какви са вариантите за действие на Русия, не очаквам сериозна намеса преди 9-ти май. След него - главно дипломатически и икономически мерки, ако украинските въоръжени формирования (езикът ми не може да се изкриви да нарече това там "армия") прекалят с натиска и насилието в ИУ, вероятно и логистична, информационна помощ за опълченците, е - и тук-таме малко СпН.
Пак ще помоля коментиращите да изгледат репортажа - там има доста логични обяснения на повечето въпроси.
Comment
-
Някой обърнал ли е внимание на въоръжението в Славянск. Освен 4бр БМД 1и2, БТР-Д мисля 4 бр и една Нона С, последният път забелязах БУКСИРУЕМО оръдие. Не успях да го разгледам дали е 122 мм гаубица или 100мм противотанково Рапира. Стори ми се по станината раздвижна че е 100 мм Рапира но не съм сигурен. Ако някой е успял да попадне на такива кадри неко отговори моля?
................................За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
кало написа Виж мнение1. Да, абсолютно
2. В малки количества - за общата цел. Или смяташ, че тези хора имат скрупули?
3. Да, абсолютно, това е и целта на САЩ в момента. Разбира се, членовете на ДС едва ли съзнават тази цел
1. Излиза, че в момента на власт в Украйна не е временното правителство и и.д. Президента, а Десения сектор.
2. Явно от Десния сектор не осъзнават, че ако Русия влезе това ще е краят им.
3. Ако аз бях на мястото на Парубий, Ярош или друг украински националист, бих се стремял по всякакъв начин да се запази спокойствието в Одеса. Като по този начин се покаже, че жителите на града не искат промяна на статуквото.
Comment
-
jamega написа Виж мнениеДа видим сега:
1. Излиза, че в момента на власт в Украйна не е временното правителство и и.д. Президента, а Десения сектор.
2. Явно от Десния сектор не осъзнават, че ако Русия влезе това ще е краят им.
3. Ако аз бях на Парубий, Ярош или друг украински националист, бих се стремял по всякакъв начин да се запази спокойствието в Одеса. Като по този начин се покаже, че жителите на града не искат промяна на статуквото.
Временното правителство няма инструменти да озапти Десния сектор, а и в момента са съюзници.
Comment
-
Временното правителство няма инструменти да озапти Десния сектор, а и в момента са съюзници.
Според мене Временното правителство не че няма инструменти - няма желание да се справи "озапти" десният сектор.Никой не реже клона на който седи. Освен това всички силови структури в момента и силовите министерства са заети от представители 5човека на политическа дяснорадикална партия "Свобода" на Олег Тягнибок за която европарламента има една резолюция от 2012година. Потърсете Ирина Фарион член и депутат от Свобода във фейсбук и се запознайте с нейната позиция по отношение на Одеските трагични събития.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Вместе с тем, по словам Турчинова, в восточных регионах проведение антитеррористической операции осложняется и ввиду того, что жители этих областей поддерживают сепаратистов.
Конт, мнението на Фарион лично аз съм го пуснал малко по-назад.
Свобода и ПС не е едно и също.
Comment
Comment