Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Кухулин написа Виж мнение
    На мен ми е известна руската позиция. Не ми е известна китайската Досега Си Дзинпин говори като типичен трол - нищо не казва, само дразни народа

Не ми се влиза пак в такива спорове, явно са безполезни. Обсъждах Китай.
    ОК. Вот мы и проверим Китай завтра.
    Друг он России или так...
    Если наложит "вето" значит у него позиция схожа с Россией.
    Если "воздержится" значит у него другая позиция.
    ждать осталось недолго. 1 день.
    http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Eguo написа Виж мнение
      Россиянам уже даже нравится когда их называют Мордер (как например Gaden Gogi).
      Точно така преди 2-3 дни точно за това се шегувахме с търговският ми партньор в Русия. Максим се оказа че е назгул а понеже аз работя с него излиза че съм нещо като Саруман.
      Иначе украинците са гоблини които се бунтуват но Мордорците ще пратят армият си от вежливи орки да ги вразумят.
      Това бяха вестите от Средната Земя.

Comment

Eguo написа Виж мнение
        ОК. Вот мы и проверим Китай завтра.
        Друг он России или так...
        Если наложит "вето" значит у него позиция схожа с Россией.
        Если "воздержится" значит у него другая позиция.
        ждать осталось недолго. 1 день.
        Според мен в случая може да има евентуални проблеми покрай системата с референдума. Китай едва ли е голям фен на референдумите, сещаш се. Току виж утре някой се позовал на тоя прецедент и вдигнал уйгурите.

Но това е чисто теоретично съображение и едва ли има голяма тежест. Все пак в тия сепаратистки райони китайската полиция се измерва в дивизии и има бронетехника

Comment

Nick написа
          Да не би да очакваш Украйна да се превърне в европейска страна? Като че ли това е въпрос на членство или става с декрет. Хайде малко по-сериозно, да цитирам Д9.
          М`да, аз оставам с впечатлението, че ако не беше руската намеса (то и с нея, де), това ще е основен проблем за сегашната власт в Киев, а и за бъдещата: има свръхочаквания, че едва ли не ги чакат с отворени обятия в ЕС и НАТО, обаче реално никой не ги ще, разбира се. Да, като буфер, но не повече. Още по малко имат възможност да наливат там безкрайни средства (а те така или иначе ще потъват безвъзвратно и без особен ефект). Така че с руска намеса или без, с война или без, проблемите с Украйна са много големи и тепърва ще нарастват.

Comment

Кухулин написа Виж мнение
            Според мен в случая може да има евентуални проблеми покрай системата с референдума. Китай едва ли е голям фен на референдумите, сещаш се. Току виж утре някой се позовал на тоя прецедент и вдигнал уйгурите.

Но това е чисто теоретично съображение и едва ли има голяма тежест. Все пак в тия сепаратистки райони китайската полиция се измерва в дивизии и има бронетехника
            В Китай не войдут "вежливые люди" до тех пор пока там не свершится "революция".
            Китаю (по моему мнению) наоборот ценен опыт Крыма. У Китая есть Тайвань.
            http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Карта на ПВО и ВВС на Украйна:
              Click image for larger version

Name:	air_defence_info_-_main.jpg
Views:	1
Size:	60.6 КБ
ID:	539417

Други карти на Jane's в приложения файл.
              Attached Files
              We don't see things as they are, we see them as we are
              ---Anais Nin----

Comment

Tokyo mulls sanctions for Moscow ahead of Crimea referendum

Japan, China, India and Southeast Asia news and expert analysis published by Nikkei, an award-winning independent provider of quality journalism.
                We don't see things as they are, we see them as we are
                ---Anais Nin----

Comment

Всичко това може да е с малко по-жълт отенък или част от инфо-войната,но кой знае...може наистина около 16-17-18 да има провокация,включваща стрелба и убити...може убитите да са цивилни,нали това каза и путин, няма да воюваме,освен ако не почнат да стрелят по жени и деца.

Comment

Последният пост се връзва с тази новина:

МИД о Донецке: РФ оставляет за собой право защищать соотечественников

На площади Ленина в Донецке в четверг одновременно проходили две акции — пророссийская и акция под названием "За единую Украину". В столкновениях по их завершению пострадали 26 человек. МИД РФ считает, что подобные события показывают, что киевские власти не контролируют ситуацию в стране.

A като гледам картите с ПВО и ВВС на Украйна, положението им е трагично. Две от летищата вече са блокирани, а тези до Приднестровието и руската граница могат да бъдат превзети за часове. Източните и южни райони са с трагично ПВО с изключение на одеското и николаевското крайбрежие. А наскоро бях чел статия, в която се казваше, че само няколко системи С-300П са модернизирани и са напълно боеспособни.

ПП: Ето я и статията:
                    Украина обречена защищаться от потенциального воздушного противника советскими зенитно-ракетными комплексами С-300, возраст основной части которых составляет более 20 лет, сообщается в сюжете
                    Last edited by Deso; 14-03-2014, 15:06. Причина: допълнение на коментара
                    Там, където ентусиазмът среща желязото.

Comment

Заглушен и паднал MQ-5B Hunter над Крим. Предвид сайта 90%+ е някоя партенка, но ако покажат и кадри ще е готино

Comment

Каква ПВО, какви ВВС бе хора, те не могат да облекат войската, БТР-ите се самозапалват по улиците Вчета командването им официално заяви, че могат да окажат противодействие само с РСЗО, при това с ниска бойна подготовка на разчетите

Ако не друго, погледнете им каналите за комуникация:

Няма как да стане работата.

Comment

Конкретно ВВС:

"выделением на протяжении последних трех лет авиационного топлива на боевую подготовку по остаточному принципу, вследствие чего средний годовой налет летчиков боевой авиации в 2013 году составил менее 4 часов"

Comment

Last edited by ndragostinov; 14-03-2014, 17:40.
                            Truth will save the world

Comment

ndragostinov написа Виж мнение
                              Путин до сега търпеливо изчакваше изясняване на въпроса могат ли русофилите да присъединят източна Украйна към Русия без поддръжка от страна на руската армия. Освен това чакаше и реакция от страна на украинските военни спрямо събитията в Крим, за да използва първата пролята кръв като оправдание на едно широкомащабно нахлуване. Обаче такъв повод не му беше даден, а както виждаме усилията за присъединяване на източните области към Русия бяха слаби. В Харков и Луганск русофилите за кратко превзеха областните администрации, обаче след това сами не знаеха какво точно искат (откритият сепаратизъм дори не беше подкрепен) и мнозина просто си тръгнаха, а останалите в последствие бяха задържани от милицията и националистите. Мисля че ситуацията поставя Русия пред дилема - да продължи ли офанзивните действия вече в източна Украйна рискувайки избухване на истинска война, или да се задоволи с Крим.
                              Но ако погледнем нещата от друг ъгъл, трудно можем да упрекваме единствено Путин. Все пак акулата не може да плува на заден ход. А липсата на яснота и конкретика в изявленията на западните държави издава тяхната неподготвеност за реакция в тази ситуация и по този начин увеличават изкушението на Русия да вземе повече.
                              Глупости са това. Никакво присъединение няма и не може и да има. И Кремъл прекрасно го разбира- в момента се провежда натрупване на козове за последното раздаване.
                              Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                              [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                              きさまはしんでくださいませんか
                              [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Мерси на Амазон и на Друти за превода, а на Ник ще кажа, че като човек, който не е учил руски в живота си, можах да разбера само, че Русия ще нападне вслучай, че украинската армия стреля в цивилни, но нищо повече, затова и помолих за превод.
                                "Hit First, Hit Hard and Keep on Hitting" - sir Jackie Fisher

Comment

Working...
                                X