Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Обикновен лаик написа Виж мнение
    И къде по-точно го твърдя това?
    Тук:
    Обикновен лаик написа Виж мнение
    Искрено и дълбоко се съмнявам, че ще се наложи. Просто си спомни еврото и как се стигна до него - след колко време и през какви етапи премина процесът. И то когато става дума за много мощни и добре интегрирани икономики, чийто съвкупен национален продукт още от времената на ЕИО-12 - преди 35-40 години - е по-голям дори от този на САЩ. Нищо от това не може да се каже за БРИКС, затова пък проблеми колкото щеш, така че съмненията ми си остават.
    Противоречи на всичко което съм чел, или изучавал по Стопанска История. За това и учтиво помолих за доказателство.

П.П: Сега видях че вече си отговорил по-назад в темата и си дал източник.
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Добре, не са на една велика сила. Войната беше водена основно от САЩ, окупационният корпус беше основно от техните съюзници.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Thorn написа Виж мнение
        Добре, не са на една велика сила. Войната беше водена основно от САЩ, окупационният корпус беше основно от техните съюзници.
        Няма значение какъв е "окупационния корпус", може и от централноафрикански пигмеи да е. Но е въведен с решение на ООН. И о изненада, с подкрепата на Русия.

Comment

Amazon написа Виж мнение
          Противоречи на всичко което съм чел, или изучавал по Стопанска История.
          Европейския БВП има пик в 1980 г., затова така се получава. След това положението е различно.

Comment

Много добър клип на тема Украйна, отдалеко :

The European and American public are being systematically lied to about the Ukraine crisis.Sources & full transcript: http://stormcloudsgathering.com/the-ukr...

Comment

Като се има предвид колко държави не са признали Косово, правото на Меркел и сие очевадно е едно твърде разтегливо право.

И както вече казах, Косово вече е етническо чисто, благодарение на ЕС и НАТО. Което е ирония, след като това беше претекста да подкрепят косоварите... а бе, изключително изключение. Те още тогава си го казаха. Ма не обясниха защо. Просто казват, че то е различно от всичко което се е случило или ще се случва.
              Трол по списък.

Comment

Кухулин написа
                Може и така да се каже, доколкото е засегнат въпроса за ядреното разоръжаване на Украйна. Далеч не второстепенен проблем.
                Да, тук си прав, не бях помислил за този аспект. Формално погледнато може да бъде съществено с оглед на бъдещето, в което вероятно повече държави ще имат собствено атомно оръжие, т.е. то ще е по-достъпно. Но реално погледнато, ситуацията с края СССР едва ли ще се повтори, т.е. едва ли ще имаме пак държави с "наследено" атомно оръжие, така че въпроса ми се вижда леко теоретичен. От друга страна, примерът с Либия едва ли ще е окуражаващ (погледанто по общо, защото ОМП са си в една категория).
                Та затова продължавам да мисля, че това не е основната причина.

Comment

Лукашенко считает недопустимым искажение в российских СМИ предложения направить в Беларусь дополнительные самолеты ВВС России

С этой целью белорусской стороной было предложено Российской Федерации принять участие в совместной фазе учения и 13 марта 2014 года осуществлена передислокация на аэродром Бобруйск шести российских истребителей Су-27 и трех военно-транспортных самолетов с авиационно-техническим персоналом Западного военного округа.
                  We don't see things as they are, we see them as we are
                  ---Anais Nin----

Comment

European Parliament calls on Russia to withdraw military forces from Ukraine

Russia must immediately withdraw all its military forces from Ukrainian territory, say MEPs in a resolution passed on Thursday. They condemn its "act of aggression in invading Crimea" as a breach of international law, declare Crimea’s plans to hold a referendum on its accession to Russia to be illegal and warn that Russia’s actions pose a threat to the security of the EU.
                    ---Anais Nin----

Comment

«Сбой какой-то в машине, да?»
                      Как Совет Федерации разрешил Путину ввести войска на Украину

За последний месяц Совет Федерации превратился в одного из основных поставщиков новостей для российских СМИ. Верхняя палата парламента России, формировать которую президент страны Владимир Путин обещал через прямые выборы, по предложению ЛДПР должна будет пополниться членами, назначаемыми непосредственно президентом. Это ожидаемо усилит контроль Кремля над Советом Федерации, который и сейчас готов поддержать любую инициативу главы государства. Лучшей иллюстрацией этих слов стало выданное сенаторами президенту разрешение на ввод российских войск на Украину. «Лента.ру» разбиралась в том, как именно Совет Федерации принимал решение, шокировавшее все мировое сообщество, и выяснила, что для Путина он готов пойти на нарушение как собственного регламента, так, возможно, и Конституции страны.
                      ---Anais Nin----

Comment

Число людей, которые одобряют работу президента РФ Владимира Путина, достигло максимума за три года (71,6%), это произошло на фоне Олимпиады в Сочи и событий на Украине, сообщил Всероссийский центр изучения общественного мнения в четверг.

Как уточнили специалисты центра изучения общественного мнения, россияне уже несколько недель подряд высоко оценивают Путина и с середины февраля уровень одобрения его работы вырос на 9,7%.
                        ---Anais Nin----

Comment

smell armpits написа Виж мнение
                          И за да не ревем или пък да не ни сполети съдбата на Югославия или пък на Грузия и Украйна да не споменаваме Кипър то май единственият гарант за сигурността на малките страни е да си създадат собствено ядрено оръжие.
                          Израел е пример в това отношение.Щом вече никоя от силните държави не се съобразява нито с ООН и по специално съвета за сигурност към тази организация.Дано не ви скандализирам но при нашата оперетна армийка то друг гарант за сигурността си не може да имаме.
                          Горко на този народ който няма своя армия!

Comment

smell armpits написа Виж мнение
                            Ами тя фрау Меркел си казва ясно че:
                            То бива наглост бива ама чак пък толкова.Косово не било нарушение на международното право.
                            Явно Меркел има предвид решението на съда в Хага
                            Но ако едностранно Косово може да обяви независимост то защо тогава да не може да стори същото и Крим.
                            Напълно иезуитски отговори.

Comment

Ако представлява интерес... от първа ръка. Преди малко пак си писах с една моя приятелка от Севастопол. Онзи ден се е прибрала от Киев, беше там за ден и нещо с мъжа си. Но от началото на кризата си е в родния град.

я приехала.все хорошо

Нет.я ночью домой вернулась уже

Мы переезжаем в киев жить

Да. Муж в субботу уезжает.его на работу приняли в киеве.я пока буду в севастополе.если отдыхающих не будет у нас,то я летом к нему перееду.а если будут,то в октябре... будем продавать здесь все и навсегда в киев...
                              Я сейчас ноутьук включу.напишу тебе. По тлф неудобно писать

в севастополе и на выезде из крыма стоят баррикады с вооруженными людьми. обыскивают машины, перевернули нам все вещи... ведут себя просто как свиньи
                              если мы отойдем к россии, то у нас тут просто нет будущего.... муж - специалист по украинскому законодательству.
                              я занимаюсь гостиницей, и уже понимаю, что в этих условиях к нам вряд ли кто-то приедет....
                              я хочу жить спокойно, без людей с автоматами, в масках... и не хочу такого произвола. всю сознательную жизнь я прожила в украине и не хочу в россию.....
                              а о переходе в россию все говорят, как о вопросе решенном... и я понимаю, что наши голоса учитываться не будут.... и на референдум я не пойду.
                              я очень разочарована во всем - в любимом городе. в стране, в армии, которая не может нас защитить....

и получается так, что если ты не хочешь в россию, то ТЫ враг, а все остальные - правы..... мне очень обидно, что все труды зря - муж 7 лет развивал свое дело, нарабатывал клиентуру и репутацию. мы строили гостиницу, вложили много сил и денег туда... а это вс¸ ЗРЯ...... до слез обидно

тук я питах за родителите и...

они хотят в россию

брат живет в москве и рад, что мы присоединяемся, но от этого он ближе жить не стал...... расстояние такое же..... я не знаю, как теперь присматривать за родителями - я привыкла быть с ними постоянно. но тут жить я не смогу...
                              у нас. наверное. нет семьи в городе, где бы не было ссор на эту тему. вечером из каждой квартиры крик слышно...

это просто ужас.... я с родителями не ссорилась, они поняли, почему мы решили уехать и не держат, но я буду очень волноваться за них. это одна из причин, почему я сейчас не уезжаю

буду осторожна.
                              и те така... малко време разделно...
                              Трол по списък.

Comment

Desperado написа Виж мнение
                                и те така... малко време разделно...
                                Преди два или три дена се видях с познат украинец, който е от Одесса и останах просто потресен. Разказа ми как всички там са успели да се изпокарат. Аз все си мислех, че всичко е информационна война и хората там в голямата си част не знаят точно какво искат, но се оказа, че не е баш така. По вратите на хората се драскало "москаль", много семейства са се скарали почти до развод на тази тема, съседи които са живяли дружно 20 години сега не могат да се гледат... Направо ужас и не можеше да повярва как изобщо са живяли видимо мирно досега и изобщо дори да се раздели Украйна дали ще стане по-добре...

Comment

Working...
                                X