dibo написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
картаген написа Виж мнениеС оглед на последните събития: доброволното потапяне на руски кораби и блокадата на украинския флот на Крим, както и новата порция мащабни маневри в Западния военен окръг и съсредоточаването на украински войски на подстъпите към кримския провлак - всичко това е ясен показател, че "разведряването" е само мимолетен моментен етап в надлъгването и в един момент на някой може да не му издържат нервите и да посегне към оръжията.
Това с потапянето на корабите си е чиста форма на провокация и притискане към ъгъла. Според мен прекалено бързо някои хора решиха, че Путин го е шубе и "просто блъфира". Мисля, че той вече е свикнал с мисълта, че може да се наложи силов сблъсък с последващи геополитически последици. Играта на нерви и показните демонстрации не могат да продължават безкрайно. Просто руската икономика ще прегрее.
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеВсе по малко започва да ми харесва това!
Давайте договоримся с форумцами.
Наступают интересные времена.
Если к кому прийдет повестка в армию - сообщить об этом.
Я - обещаю сообщить.
Comment
-
Ето още няколко новини от информационния фронт :Д
Проблемът е не, че не е имало такова сътрудничество, а че Москва използва като доказателство документи на НКВД.
и по-важната -
Независимите медии на полуострова са под постоянно напрежение, а руските телевизии разпространяват пропаганда за новото правителство и окупацията.
част от подготовката за плебсцита и анексията може би ...
Comment
-
картаген написа Виж мнениеИграта на нерви и показните демонстрации не могат да продължават безкрайно. Просто руската икономика ще прегрее.
(при условии, что Россия с Китаем и др. вскоре откажутся от доллара)
Видимо Путин решил не уступать на Украине.
Что плохого ждет Россию?
В крайнем случае возникнет железный занавес по Днепру, а Россия окончательно повернется к Азиатским рынкам.
Путину уже все давно об этом говорят, что надо сворачивать реверансы перед ЕС, но видимо только сейчас у Путина исчезают последние иллюзии о том, что с Западом можно договариваться.
Comment
-
Вече съм почти на 100 процента убеден, че руснаците се готвят за война, просто им трябва повод и удобно оправдание от международно-правен аспект, затова стратегията е да провокират Киев първи да удари. Мизата постепенно се вдига: първо беше изолиране на Крим, нахлуване и налагане на марионетен режим, сега блокада на скъпо-струващ флот; в първия случай, украинците се направиха на непукисти, а и световните суперсили вдигнаха вой до небесата - не върви някак да атакуваш; сега обаче има две опции - Киев се прощава със скъпия си военен флот, подвива опашка и се лишава от последните символи на държавността си в Крим, или украинците правят опит за деблокиране или снабдяване на екипажите - следва въоръжена схватка и удобен повод руската армия да атакува в блицкриг цяла Украйна, а Путин да каже: "Исках мир, но майданистите не ми оставиха никакъв избор."
По същата причина е и упоритият отказ на Москва за среща с украинския външен министър, въпреки посредничеството на Запада и добронамереността на ЕС и Германия от последните 2 дни. Защо му е на Путин да преговаря с "пътници"?!..
Comment
-
картаген написа Виж мнениеВече съм почти на 100 процента убеден, че руснаците се готвят за война...
Все готовятся к войне.
Это нормально.
К войне надо быть готовыми всегда.
И Болгарии и России и Уругваю.
Я думаю, что если Киев не полезет в Крым - войны не будет.
Сейчас главное - не война, а проведение референдума в Крыму.
Если на референдуме будет решение о самой широкой автономии - то подобные референдумы в русскоязычных регионах - это вопрос времени.
П.С.
Избранный народом губернатор Донецкой области Павел Губарев заявил, что регион также будет настаивать на проведении референдума по самоопределению.
Донецк, Луганск, Харьков - там в итоге тоже будет референдум.
Вопрос по Одессе.
Одесса важна, через не¸ путь к Приднестровью и к гагаузам.
Comment
-
Bulgarion написа Виж мнениеДа де ама въпросът на референдума не е за широка автономия,ами за присъединяване към РФ и ще се проведе на 16ти март...подобен референдум в рускоезичните региони, би унищожил единна Украйна.
Comment
-
Bulgarion написа Виж мнениеподобен референдум в рускоезичните региони, би унищожил единна Украйна.
Bulgarion написа Виж мнениеДа де ама въпросът на референдума не е за широка автономия,ами за присъединяване към РФ и ще се проведе на 16ти март....
Comment
-
Мисля че референдума ще си остане чисто декларативен. Реално не мисля че някой смята че един референдум е достатъчен да откъсне парче от която и да е държава - подобен прецидент би довел до пълно прекрояване на каратта на света, така че на никого не му е изгодно това - най-вероятно Крим просто ще си затвърди статуса на про-руско прокси в състава на Украина. За русия е удобно да има Крим в Украина - така винаги има повод да оказва натиск на цялата страна под предлог защита на рускоязичното население , а при нужда и да надигне Крим отново за повече убедителност ...Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
княз Крылов написа Виж мнениеМисля че референдума ще си остане чисто декларативен. Реално не мисля че някой смята че един референдум е достатъчен да откъсне парче от която и да е държава - подобен прецидент би довел до пълно прекрояване на каратта на света, така че на никого не му е изгодно това - най-вероятно Крим просто ще си затвърди статуса на про-руско прокси в състава на Украина. За русия е удобно да има Крим в Украина - така винаги има повод да оказва натиск на цялата страна под предлог защита на рускоязичното население , а при нужда и да надигне Крим отново за повече убедителност ...
Comment
Comment