Резултатът от инцидента със стрелбата във въздуха в авиобаза Белбек.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
"Държавната гранична служба на Украйна е започнала операция "Граница". Тя цели да блокира влизането от Русия на организирани групи и отделни личности, които магат да вземат участие в екстремистки мероприятия на територията на Украйна."
Очевидно е че закъсняха с подобна операция,така че мисля си,целта е основно пропаганден ефект...то не че останалите неща ставащи в тъй наречената Украинска криза,нямат главно такава цел де :Д
Comment
-
Интересно, и най-вече поучително филмче.
Незнам дали повечето от нас са чели новите изследвания за "Румънската революция 1989" , аз преди година и нещо се запознах с новите факти, признания да действащи лица и т.н
Коренно различна картинка от тогавашната.Само че от дистанция на 20 г!
Та ....
Нещо подобно се случи някога на един площад по време на войната в СФРЮ, на една опашка пред хранителен магазин, когато падна една мина и загинаха към 70 човека.Понече сръбите бяха обсадили градчето веднага тях изкараха виновни и това естествено доведе до съответните последствия и наклони голяма част от световната общественост в тяхен ущърб(те го заслужават в пъти де но става за подобен тип преднамерени провокации).Та след време при разследването се оказа че мината не е изстреляна от Сърбите.Но "бития бит".Last edited by T-72М; 05-03-2014, 02:10.
Comment
-
BBC са доста интересни на моменти - преди два дни границата между полуострова и останалата част от Украйна беше плътна (там са едни плитчини и блата по принцип), сега вече е детайлна и показваща водата между полуострова и континента.... Същевременно махнаха сами от ютюб качено клипче за Правий Сектор където биеха разни произволни хора по улицата. Иди им гони символиката...
Според мен поне откъм ЕС тази криза трябва да отвори очите на известно количество народ за поне няколко неща от типа на нуждата от обединени действия на дипломатическия фронт, може би общи въоръжени сили за бързо реагиране, както и някой някъде ясно да очертае бъдещи приоритети. Путин май си ги знае много добре за разлика от Европа и поради това действа бързо и решително (малко като форумните игри). Най-смешното е, че явно ще му се размине - преди няколко години никога не би си позволил такива действия, а сега действа пряко и безкомпромисно и хич не му пука какво мислят околните. Май на запада, най-вече Европа, най-големият шок от тази криза е осъзнаването на собствената безпомощност срещу Русия в ситуацията - никой не смее да вземе активни икономически мерки срещу Русия, защото всички са пострадали от финансовата криза и освен това са зависими в голяма или малка степен от руски капитали (особено Лондон си е такава перачница за пари на руски олигарси. Човек би си помислил, че Путин напада Крим с основна цел да накара Великобритания да наложи санкции върху Русия и така да спре парите на олигарсите да не излизат нататъка). Няма обща цел и визия за нещата, като не може да се тръгне от някоя силна позиция - имхо най-силното на западното влияние е точно идеята за моралното превъзходство - а покрай Буш и глупостите му то беше загубено и тепърва ще се усеща колко много липсва.
Откъм финансовия аспект:
If trade and financial sanctions were imposed on Russia, the cost to the UK might well exceed the cost to Russia.
*Искам да се отбележи - коментарът ми е преди всичко критика към това как ЕС подхожда към кризата по принцип, Русия и Украйна са по-скоро като фон.
П.П. Вижте обзора на ББС и коментарите отдолу, сортирайте по най-високо оценени и мисля, че ще имате още един аргумент защо позицията на запада е слаба в момента.
Last edited by Пилот; 05-03-2014, 01:57.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Ако има самоубийци на които им се четат 500+ страници - ето това е линк към обсъждатено на сайта на авиобазата - в общи линии група руснаци и украинци с общо хоби обсъждат какво става. Има некадърници, но има и доста интелигентен народ. Дава някаква средностатистическа представа какво се случва в Украйна и Русия и какво мислят различните хора за това.
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
По украински източници руските войски в Крим включват:
1-й мотострелковый батальон "Восток" 18-й отдельной механизированной бригады, которая дислоцируется в Калиновске Чеченской Республики.
31-й отдельной десантно-штурмовой бригады ВДВ, которая дислоцируется в российском Ульяновске
22-й бригады спецпредназначения из Краснодарского краяWe don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеникой не смее да вземе активни икономически мерки срещу Русия,
Аз имам доста смесено отношение към подобен род "мерки". Желанието да се накажат "лошите" е разбираемо. Но нещо нямам впечатление - като се започне от времената на Обществото на народите - икономическите санкции да са накарали някоя страна да "влезе в пътя", напротив, обичайният резултат е, че допълнително озлобяват "санкционираните" и задълбочават кризата. А когато става дума не за някой африкански режим, ами за Русия, то това едва ли е желателно и мъдро. Този род мерки може и да успокояват съвестта на политическата класа, че "сме направили нещо", но на практика никога не постигат целите, които си поставят единствено с помощта на икономически ограничения. Но затова пък поставят бизнеса в собствените си страни пред различни по степен затруднения със съответното отражение върху населението. Обикновено обект на санкции са авторитарни режими, какъвто в голяма степен е и този в Русия. Стандартният отговор на тези режими, срещу които няма реална опозиционна сила, е, че започват на воля да дърпат струните на национализма, за което санкциите им дават далеч повече, а и по-истински поводи. И накрая винаги успяват да изградят стройният образ на "Големият Сатана", което има огромни и отиващи далеч във времето последствия. А убеждението, че Западът е преди всичко враг си е достатъчно разпространено в Русия и едва ли има нужда от допълнително насърчение в тази посока.
От друга страна, аз съм против "умиротворяването" на потенциално агресивни режими, защото това само ги подпомага по-бързо да достигнат и преминат "точката на невъзвратимост", след която, дори и да искат, не могат да се върнат обратно. За което Хитлер е класически пример (не че той е искал).Обаче всеки случай е индивидуален и това трябва да се отчита, не съществува универсален еднотипен начин на реакция. Нужно е време да се обмислят мерки, които в даденият случай наистина биха имали въздействие в желаната посока. Не ме блазнят лаврите на кухненските политикани, но, вероятно, арест на сметки и имущество, каквито в ЕС има достатъчно, принадлежащи на влиятелни лица в руската администрация, съчетани със визови ограничения за тези лица, може да са между първите мерки, които си заслужават обмисляне. Общи икономически санкции срещу Русия - а това значи преди всичко срещу нейното население - трябва да са, може би, между последните.Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
Comment