1951 написа
Виж мнение
А виж сценарият "Су-25 сваля лайнер в предварително организирана операция" е съвсем възможен (не коментирам колко труден). Защото:
1. лайнерът се води от диспечер
2. диспечерът е подчинен на потенциалният организатор
3. диспечерът насочва самолетът в страни от обичайният маршрут
4. диспечерът знае точно кога и точно къде ще бъде лайнерът
5. предвид т.4 Су-25 може да се окаже в позиция за стрелба.
Обобщение (за да не се чудим) ако може да управляваш и лайнера и самолета с „лоши енергийни характеристики” е възможно да организираш тяхна среща във времето и пространството, и това никак не е трудно. А въпросът защо са решили да го свалят и защо точно с такъв самолет (това има обяснение) е друга тема.
И да се повторя- само едната страна има възможност да го направи (за друга е „научна фантастика”) и само едната има полза (от което може да възникне и желанието).
Иначе аз лично за тези цели щях да сваля някой Ан-26 с деца които евакуираме от ЗБД, къде по-лесно да се организира, със също толкова силна международна (а и вътрешна реакция), при това много по-лесно да се припише на бунтовниците...или не Ан-26, Ми-2 или Ми-8 е по-добре, по-малки с аи ще са нужни по-малко деца = ще се организра по-лесно, и може да го бутнат дори със стрелково оръжи, което няма как да отрекат че имат. И като бонуц може повечето деца да оцелея и да напълним нета със сълзливи истории.
Comment