картаген написа
Виж мнение
Какво ще рече със значително украинско население? Да използваме точни термини за да не възникват недоразбирания. Украинското население и сбор от лица живеещи на територия та на Украина, от тях около 95% са украински граждани - хора притежаващи украински паспорт (по зконите на Украина доколкото знам гражданинът не може да има двойно гражданство. Тук колкото и да ми е неприятно да призная имаме руски пропагандни похвати в подмяната на рускоговорящи и украиноговорящи граждани на Украина със термини "украинци и руснаци". Защото иначе Русия няма особенно много руски граждани които да защитава в Крим, огромната част от "руснаците" там са граждани на Украина. В този конкретен случай мисля че Руските войски вече поеха по неправилна траектория, ако естествено е вярна това че те са вече влезли в Украина въпреки отсътствие на официални пдтвърждения за това. Ако руската армия влезе на територията на Украина това може да се оправдае само с ангажиментите й по договора за атомното разоръжаване - да пази суверенетета, бузопасността и цялостта на Украина - в случая това може да се изразява единствено в коопериране с Украинските военни сили за преодоляването на безпрядките и възстановяването на конституционен ред или поне на условията в които той може да бъде възстановен. По никакви международни и вътрешни свои закони руската армия в момента няма право да разоръжава или блокира предвижването на украинската армия Всеки сблъсък с украинската армия ще бъде точката в който присътствието на руските войски ще се превърне в инвазия, а се надявам това на никого не му се иска ...
Comment