RAMMSTEIN написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Тъй като за диверсии срещу украинската армия не съм чувал, значи ги няма на територията на Украйна все още.
Професионално. Първо офицерите:
П³д час ц³º¿ операц³¿ загинув кап³тан спецп³дрозд³лу СБУ «Альфа» Геннад³й Б³л³ченко, було тяжко поранено командира «Альфи» полковника Кузнºцова та полковника СБУ Куксу. Також поранення отримав сп³вроб³тник МВС Сел³хов. Источник: http://censor.net.ua/n280882
У М³н³стерств³ закордонних справ Укра¿ни º вс³ необх³дн³ конкретн³ докази причетност³ спец³альних служб Рос³¿ до сепаратистського заколоту ³ захоплення державних установ на сход³ Укра¿ни.
Про це йдеться у оф³ц³йн³й заяв³ МЗС.
У в³домств³ пооб³цяли представити в³дпов³дн³ св³дчення та докази представлен³ м³жнародному сп³втовариству на зустр³ч³ 17 кв³тня у Женев³.
"У сх³дних областях Укра¿ни рос³йськ³ спецслужби та диверсанти розпочали перех³д до широкомасштабно¿ сепаратистсько¿ операц³¿ з метою захоплення влади, дестаб³л³зац³¿ становища ³з загрозою для життя громадян Укра¿ни, а також в³докремлення цих рег³он³в в³д нашо¿ держави", - написано в документ³.Last edited by контрол_alt; 13-04-2014, 22:31.С уважение контрол_alt.
Comment
-
Няма абсолютно никакъв смисъл от руски сили в Юго-Изток. Целта максимум е постигната - Крим е взет. Нататъка да рискуват с пряко ангажиране н вътрешен конфликт няма никакъв смисъл и никакви позитивни резултати не се очакват от това. От тука нататък на Русия е изгодно да действа чисто декларативно и да върне нещата в рамките на международното право, което тя и прави. На всички им е ясно че Киевското правителство не контролира ситуацията и с всеки ден изтърва кормилото все повече и повече. Те са привишили всички възможни конституционни правомощия и перспективата че президентските избори въобще ще се проведът са почти ничтожни, а в малкият шанс в който те все пак се проведът - те ще са слабо легитимни. Да не говорим че след връщането на конституцията от 2004 , което беше първи акт наКиевската власт, Украина би трябвало да е парламентарна република и президентските избори са абсолютно ненужен фарс, тъй като ще се избере само една представителна личност. Киев се надява че по този начин ще заблуди хората и новият президент ще легитимизира сегашното временно правителство. В полемиката Киев избягва да говори за това кога се очакват новите парламентарни избори, което е въпрос номер едно при буквално липсващ легитимен демократичен орган на репрезентативизма. Затова и толкова остро реагират на на пръв поглед невинни и логични искания на хората да се проведът първо парламентарни избори , след това референдум за кнституцията, а вече след това да избират държавен глава с ясно обозначени функции по новата приета на референум конституция.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
контрол_alt написа Виж мнениеАваков да не би да чете нашия форум? Очевидно беше, в тази ситуация едно от решенията са наемниците. Разбраха най-после къде им е проблема, дано да не е само късно.
Аваков создает части спецназ из граждан-добровольцев для самообороны на Востоке Украины
В Харькове избили сторонников «Правого сектора» (видео)
А наемниците не са никак добро решение. Никога, никъде и за нищо не са били добро решение.
Comment
-
контрол_alt написа Виж мнениеПодлагам на съмнение. Продължавам да мисля, че в Украйна няма боеспособни единици, които да окажат съпротива на окупиращите ги руски специалисти части.
Използването на живи щитове по палестински модел се потвърждава от снимките:
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеЕстествено, Кало няма как да знае със сигурност има или няма "зелени човечета" в Украйна в момента. Но това си му е привичка - да твърди категорично, че нещо не съществува, без да има откъде да знае дали е така. Това не е е заяждане - никой досега не е твърдял, че човечета има; само Кало твърди категорично, че ги няма. При положение, че няма категорична информация за нито едното, и при положение, че само преди месец Русия отричаше наличието на такива в Крим, при все че целия свят ги виждаше, мисля че на този етап въздържането от категорични заявления е по-разумно.
ПП А предвид ситуацията, аз лично ще се изненадам Путин да се е лишил от "очи и уши" на терена и да е оставил нещата на самотек. Залогът е прекалено голям.
Всъщност, Динайн, ако си беше дал труда да прочетеш темата, нямаше да се налага да те опровергавам тук. Написах, че няма руски спецчасти в Украйна в отговор на многократните твърдения на участника контрол_алт, че такива има. А с пълна категоричност не мога да го кажа, и именно затова съм посочил, че НЯМА, особено на снимки и видео. Сори, че се налага да преразказвам постингите заради поредния тролинг на Динайн тук.
Разбира се, ако освен елементарната наблюдателност и познаване на фактите по въоръжение, обмундирование, военна дисциплина, ред и прочее неща, които издават в една или друга степен кой какъв е на видео или снимка, впрегнем и поне малко логика, то ще установим, че от присъствие на руски СпН (каквото несъмнено имаше в Крим) в Източна и Южна Украйна на този етап няма нито смисъл, нито нищо. Не бих се учудил, ако има наблюдатели с цел събиране на достоверна информация какво се случва точно, но само дотам.
Между другото, ще повторя нещо, което също е аксиома на елементарната логика (не че не съм го повтарял и в други тема), та дано някои най-накрая вникнат в него - "Отрицателни факти и твърдения не се доказват".
Comment
-
Бтв, ползването на паравоенни и новосформирани части с малко опит и взаимодействие дори и с най-добрите намерения обикновено излиза кофти - това за изказването от Киев.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
И "лайното удари вентилатора". Другарче от там ми писа лседното по скайпа преди има няма час:
Идет Бой под Славянском.
Потери врага -1 БТР!!! ( полный хз там сколько было )
Наши 2 убиты. Ранены 4 человека.
Бой продолжается
Comment
-
контрол_alt написа Виж мнениеThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Украина имеет доказательства причастности спецслужб РФ к захвату госучреждений на востоке, - МИД
Министерство иностранных дел заявляет о наличии необходимых конкретных доказательств причастности спецслужб России к захвату государственных учреждений на востоке Украины.
Об этом говорится в сообщении пресс-службы ведомства.
"В Министерстве иностранных дел Украины есть все необходимые конкретные доказательства причастности спецслужб России к сепаратистскому мятежу и захвату государственных учреждений на востоке Украины", - отмечается в сообщении.
МИД информирует о том, что соответствующие свидетельства и доказательства будут представлены международному сообществу на встрече 17 апреля в Женеве (Швейцария).
Сепаратисты завладели Краматорским горотделом милиции
По сведениям местных журналистов, горотдел начали штурмовать вооруженные автоматами люди в камуфляжной форме без отличительных знаков и нашивок.
По началу, автоматные выстрелы (очередью) производились в воздух. Нынешний начальник горотдела Колупай В.П. вел переговоры с захватчиками. Позже выстрелы стали производиться не только в воздух, но и по окнам здания.С уважение контрол_alt.
Comment
Comment