Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стрелба по нашите в Кербала

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

от БТА

27-12-2003/14:40
    София - Ситуацията, възникнала след чутите две експлозии в Кербала около обяд, се изяснява. Това каза пред БТА началникът на Генералния щаб на БА ген. Никола Колев. По думите му засега връзката с българския пехотен батальон е затруднена. Очаква се по-късно днес Генералният щаб официално да даде информация за състоянието на военните от българския пехотен батальон в Кербала. Според съобщение на Полската информационна агенция около 13,00 часа местно време с миномет е бил обстрелван българският лагер. Агенцията съобщава, че полските войници се опитват да се справят с хаоса, възникнал след инцидента. Агенция Франс прес съобщи, че са загинали най малко 4-ма, а повече от 60 души са били ранени при експлозиите, станали в университета в града и пред сградата на кметството. Сред ранените е и кметът на града д-р Акрам ал Ясери.

27-12-2003/14:19
    Варшава - Четирима български войници са били убити при нападение с минохвъргачки срещу българска военна база в южен Ирак, съобщи говорител на полското Министерство на отбраната, цитиран от Ройтерс. "Продължава да постъпва информация, но засега знаем само, че четирима български войници са били убити. Има и много ранени при нападението", заяви за агенцията говорителят.
    МРЪСНИ АРАБИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[b][b]
    Never let your sense of morals prevent you from doing what is right!
    Salvor Hardin

според сиенен няма убити българи.
    нашият генерален щаб също отрича. 8)

а колкото до 'мръсните араби' не забравяй, че нашите войници, наред с американските са окупирали със сила собствената им дърjава. :evil: какво, с хляб и сол ли да ги посрещнат?
    винаги съм се питал какво мамка му търси американската армия на другия край на света и какъв по дяволите го дърви в разни до скоро суверенни дърjави.
    :? сега спокойно се питам същото и за българската такава.

Comment

Искам да внеса една поправка.Нашият генерален щаб не отрича.
      Обявяват че има "пострадали",но няма потвърдена информация.
      Доколкото разбрах(не съм сигурна) СНН не съобщава че няма убити българи.Според мен трябва да се изчака ;утре всичко ще е ясно.Да се надяваме непотвърдената информация просто да не е вярна
      Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Дано наистина да няма загинали българи!

а колкото до 'мръсните араби' не забравяй, че нашите войници, наред с американските са окупирали със сила собствената им дърjава. какво, с хляб и сол ли да ги посрещнат?
        Ами не знам ... само знам, че тези там не са съвсем наред и че вече убиват българи (пак повтарям - дано данните от поляците са грешни).

винаги съм се питал какво мамка му търси американската армия на другия край на света и какъв по дяволите го дърви в разни до скоро суверенни дърjави.
        Ами аз мога да ти кажа (в момента съм на такова място че знам) - българският контингент пази реда - охранява правителствени институции, болници, подкрепя полицията в борбата с престъпността и т.н. Тези, които стрелят по тях са луди и/или имат изгода от хаос и разрушения. Мисля че е ясно, че нищо друго няма да постигнат...
        Salvor Hardin

Comment

Доколкото знам, има двама убити, поне за толкова се говори. Но, на война като на война - а тази в страна наистина наистина явно войната не е свършила. Освен това, положението на нашите там е съвсем малко по-различно от това на окупационна армия.
          И едно допълнение - в България загиват средно около трима души наденнонощие в автомобилни катастрофи. А за тях май не вдигаме толкова шум. А би трябвало.
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

има

neprqtno dano nqma postradali ot na6ite armeici.. a otnosno arabite i te ne znaiqt kakvo iskat... doide nqkoi aiatolah kaje im aide bratq jertvaite se za men 6toto Alah mi e namazal onaq rabota s pomada.. i trqbva da se mre za mene.. i mangalite tar4at.. tova sa si nomadi.. pri tqh samo dikataturata deistva .. kva demokraciq kvi 5lv.. US-skite tlusti svini 6e gepat nefta na mangustite.. i aide koi ot kade e... vijte 4e na tqh ( US ) im mrat po 2.. 3ma na den.. i kvo.. ni6to ) te horata sa si napravili smetka... prihod razhod.. ) tolkova i tolkova promiti US Army moza4eta 6e izmrat ma puk edi koi si i edi koi si pe4eli NEFTEC i $$$$$$)) a otnosno na6te hora tam.. mi nqma kak nali 6e sme NATOvci..puk i horata sa oti6li da spe4elqt nqkoi i drug $ 4e tuka v BG s 300lv serjantska zaplatka.. gleda li se semeistvo ... btw ne znaeh za incidenta dokato ne vidqh vuv foruma ...

Comment

Всъщност, арабите въобще не са номади. Те си имат градска цивилизация от древни времена все пак. Даже в Европа, на територията на днешна Испания са имали доста развита държава, когато предшествениците на сегашните западни държави още са тънели в мрака на средновековието.
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Последно четирима убити и неизвестен брой ранени. Да се надяваме, че няма да се повтори този инцидент. Обаче вече нещата явно стават сериозни и в нашия сектор в Ирак.
                Допълнение:
                Ранените са 27, убитите 4. Всичко това е резултат на едно-единствено нападение. Иначе за около час нападенията са били три, две над наши войници (второто е било без жертви за щастие) и едно над полски войници (там има май само ранени).
                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Кербала

heh tova mi e napulno qsno.. popro4el sum puk i izgledal ne6ti4ko.. imah drugo v predvit.. po skoro tezi tipove .. sa na plemena ili rodove.. dokolkot znam.. i ne mislq 4e bi moglo da se pravi nqkakuv osoben paralel sus starata Arabska civilizaciq... tezi sega sa si to4no n na broi maloumni plemenni grupi.. koito samo debnat udoben slu4ai da se izpozbiqt.. kakto kazah i v predniq si post.. tqh samo diktator gi opravq.. nali prez 50ette se opitvaha pak tam da im probutvat kapitalizam.. ) he i kvo?!?- ne stana.. ''nomadi divaneta'' tova iskah da kaja puk sega ako nqkoi trugne da me ubejdava 4e sa emanaciqta na civilizaciqta...) nqkoga moje i da sa bili sega i te ne znaqt kakvo sa )

Comment

Ето какво пише в сайта на бТВ :
                    Загиналите са командирът на рота - капитан Георги Христов Качорин, младши сержант Антон Валентинов Петров - командир на отделение, старши сержант Иван Инджов - също командир на отделение и редник Свилен Каменов Киров, който е бил мерач на отделението.
                    Близките на загиналите вече са уведомени, съобщи началникът на ГЩ на Българската армия генерал Никола Колев, а близките на ранените ще бъдат информирани, когато се установят с точност имената им.

Трагедията наистина е огромна, ако всичко това е вярно. Кой и защо прати български войници да умират за чужда кауза?!?
                    "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
                    Wette

Comment

едно правителство за разстрел
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Нека напомня, че в България годишно в пътно-транспортни произшествия загиват над 1000 души ... всъщност, кой тогава трябва да бъде наказан? Май катаджиите (с подкупността и бездействието си) и шофьорите нарушители са виновни за смъртта на повече хора, отколкото е целия ни контингент в Ирак.
                        Проект 22.06.1941 г.

Comment

ами

За съжаление всичко е вярно - съвсем официално го обявиха с пресконференция на МО.
                          Лека им пръст!

Все пак - Imperial не мога да се съглася с теб, че пращането на нашия контингент там е грешка.
                          1. България има сериозни интереси в Ирак - имаме да взимаме милиард и кусур от тях. Присъствието на българска бойна част там оказва някакво влияние по този проблем - може и да е малко, но оказва.
                          2. Демонстрираме боеспособност - все пак искаме да влезнем в НАТО - ако не можем да се справим с такава мисия - чий ще го търсим там. (не правете паралели с nick-a ми - той е по друг повод - не съм чак див фен на НАТО )
                          3. Просто не можем да се правим, че светът около нас не ни засяга - тези, които се правят тотално изостават.

Оттеглям забележката за Мунчо ... утре щял да се връща ...
                          Salvor Hardin

Comment

Originally posted by "NATO"

... само знам, че тези там не са съвсем наред и че вече убиват българи ...
                            нещо не ми е много ясно от къде точно знаеш, че не са на ред? защото носят чалми ли?
                            или защото защитават родината си, водейки партизанска война срещу окупаторите?

- българският контингент пази реда - охранява правителствени институции, болници, подкрепя полицията в борбата с престъпността и т.н....
                            интересно как иракчаните са се справяли без наша помощ с тези функции има-няма 5-6 хиляди години, откогато има цивилизация на земята(първо там, вярвам знаеш)

Тези, които стрелят по тях са луди и/или имат изгода от хаос и разрушения. Мисля че е ясно, че нищо друго няма да постигнат...
                            партизанска война в първа фаза - целта е именно хаос и разрушения и тепърва според мен има какво да се види в тази насока. кой по дяволите прати наши момчета там?

България има сериозни интереси в Ирак - имаме да взимаме милиард и кусур от тях. Присъствието на българска бойна част там оказва някакво влияние по този проблем - може и да е малко, но оказва. ...
                            е, с новото проамериканско правителство - сигурно. но все ми се струва, че нашето участие е нещо като да риташ падналия, който големите батковци са набили, а преди си му бил пръв приятел. отношенията ни с ирак винаги са били добри.

Comment

NATO, официално ни заявиха да не се надяваме да си получим дълга.
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                              X