messire Woland написа
Виж мнение

500 души са 250 000 хил минимум на месец. в нормалния свят в момента това е космическа сума.

. Та мисълта ми е, че дори и да си прав, че подобни катедри (що ли не използваме ед. ч.
) са необходими, как очакваме въпросните да се случат, ако влагаме пари в една институция със съмнителни качества, продукт на един изчезнал вече приятелски кръг. Би било чудесно, ако държавата можеше да си позволи всеки да я "дои", но с оглед на потресаващата платежоспособност и почти перманентната криза на българската държава, аз съм за изрязването на всичко, което не носи добри резултати и за стимулирането на т. нар. учени (с ударено е) да се поразмърдат и да си намерят финансиране за проектите, които намират за важни - това ще покаже пък колко наистина са важни. С две думи искам да кажа, че съм съгласен с теб относно преместването на изследователската работа към университетите, но написаното от теб предполага запазване на статуквото и харченето на твоите и моите пари за неща със съмнително качество и полза.
Изключително авторитетно звучи.
Comment