Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Част от римска ризница от България. нова статия.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Част от римска ризница от България. нова статия.

Фрагмент римской панцир из Болгарии - опубликовано в от Адама до Асгарда: Спосибо Андрея Негина!
    Last edited by gladiator; 27-10-2008, 06:52.

Някакви данни за находките? От къде са точно, как са намерени, регистрация?
    Що ли се очудвам, че са от частна колекция на неупоменат колекционер. Със сигурност е някой от тия (псевдо)интелектуалци, дето се обявиха против новия закон.
    Колко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.

МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12

Comment

Що ти е регистрация? Нещо ще търсиш жилищен блок?
      ти в музей влизал ли си, във фонд? на археолог нещо да си искал за публикация?
      не бързай да окачествяваш кой е псевдо интелектуалец!

Comment

gladiator написа Виж мнение
        Що ти е регистрация? Нещо ще търсиш жилищен блок?
        ти в музей влизал ли си, във фонд? на археолог нещо да си искал за публикация?
        не бързай да окачествяваш кой е псевдо интелектуалец!
        Подминавам с усмивка това. На мен лично не ми трябва регистрация - има Закон за Културното Наследство, НИПКМ - наредба 1 и наредба 2, както и Наказателен кодекс, чл.278, ал.1 и ал.2 - те я искат, не аз.
        А в музей не съм влизал - би ли ми обяснил какво е това?
        Колко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.

Comment

ами слънце-прочети, че е казано в мъдрите закони, че всеки гражданин на републиката има достъп до инфото мв музеите. ха, сега върви в някою музей и кажи - Байно, туй дет си ко изкопал преди 25 г., дай да го публикуваме
          А байното ще ти протегне три пръста и щте рече-ти пък познай, кой е средният - и от ляво и от дясно се е он!

Comment

gladiator написа Виж мнение
            ами слънце-прочети, че е казано в мъдрите закони, че всеки гражданин на републиката има достъп до инфото мв музеите. ха, сега върви в някою музей и кажи - Байно, туй дет си ко изкопал преди 25 г., дай да го публикуваме
            А байното ще ти протегне три пръста и щте рече-ти пък познай, кой е средният - и от ляво и от дясно се е он!
            Братко рециарий, ръгащ ме в задника с тризъбия си език, твоята малко стана гузен негонен бяга. Не съм ти казвал нищо за достъпа до находката от музея, а единствено отбелязох (както междудругото пише и в статията), че находката е от частна колекция. Това предизвика у мен негодувание, тъй като ясно и категорично заставам против частните колекции. За мен културното наследство приндлежи на Държавата, а не на Пенчо, Генчо, Атанас и аз (както се пее в една мръсна песничка). И, бидейки такова, то има своята акуратна документация.
            Айде стига сме се препирали. Ти си точен пич! А находката е просто уникална!

Comment

бъркаш драги
              никога не съм бил нещтастник -рециарий
              Page 1 of 2 - Гладиатор - опубликовано в Портретная галерея: Ето я

никой не е виновен, че държавата и хората и, покровителстват иманярството
              по.добре в частна колекция, отколкото на западен аукцион

Comment

Е, сега, това беше метафора

Принципно, но само принципно, си прав. Обаче перспективата винаги да сме изправени пред дилемата да избираме от две огромни злини малко по-малката, ме ужасява. Не мисля, че трябва да е такъв тип мисленето ни. Което не е редно - дали малко или много, трябва да се поправи и да се накажат престъпниците. Това, че в България не е така все още, си е изцяло и само наш проблем.

Comment

Working...
                X