Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Иран или Рим- кой е по-голям?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
    Не знам и за такава държава Византия? Може ли малко повече инфо за нея? Изглежда, че доста неща ми се губят.:sm186:
    Вярно ти се губят. :sm113:

Comment

_magotin_ написа
      Я си помисли кога титлата "ВАСИЛЕВС" е въведена във Византия, защото ми се струва, че не знаеш.
      Та откъде казваш, че се е появила титлата василевс? От Персия ли?

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
      It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

Няма ли някой базилеос при Омир, че да се потуши в зародиш зараждащата се вълна от "мнения"?
        "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Мисля, че се досещам за какво говори _magotin_.
          Титлата βασιλεύς е носена от владетелите на Индия и Бактрия през периода ²²² в. пр. н. е. - ² в. от н. е. Селевкидите и Птолемеите също са носили тази титла.:rock:
          Сега остава да излезе, че и Александър Велики е бил иранец.:wo-oh:

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
          It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

За персиийско влияние можем смело да говорим в науката. Термини като алгоритми, алгебра идват от персийския автор Ал - Хорезми. Има цял куп научни трудове, писани от перси , хорезмийци, бактрийци (какъвто е Ибн Сина), саки (какъвто е Буда) и индийци. ТЕ са дали не по - малко от древните гърци в много области

П.С. Буда го сложих за цвят, защото неговата религия се основава на научен поглед върху нещата.
            Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Comment

Ъъъ, за какво спорите всъщност?
              Даркас, той хубаво е персиец, ама на какъв език пише и каква религия изповядва? Това го пиша само като пример, че от подмятания нищо не може да излезе.

Comment

Темата е безумна и като концепция, и като изпълнение. Говорилнята - на пазара!
                Ако някой държи на подобна дискусия нека започне отначало и по-сериозно.
                XV mile the sea brode is
                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Working...
                X