Първа стъпка към доказване произхода на амебата от... (кхъ-кхъ) : Маймуните са произлезли от човека
Палеолит news
Collapse
X
-
Първа стъпка към доказване произхода на амебата от... (кхъ-кхъ) : Маймуните са произлезли от човека
Не знам кой какво е превеждал и кой какво е написъл, но бисер, катозаслужава някаква особена награда.Освен това най-развитият вид, от който в края на краищата е произлязъл съвременният човек Хомо сапиенс, също е принадлежал към не по-малко от пет рода
Иначе статията е за това, че може би ардипитекът /който може и да има проточовешки черти, но за човек не е смятан от никого, освен от тъпи журналисти/ е общ предшественик и на човека и на някои човекоподобни маймуни. Или още по-ясно казано - маймуната, която е общ предшественик и на човека и на шимпанзето, по някои белези вероятно е била по-сходна с бъдещите хора /например може и да е ходела изправена/, отколкото с бъдещите шимпанзета. Но се остава маймуна.
Тъпи журналисти!

Comment
-
Мда, и аз се впечатлих тихомълком от `петте рода`, но за съжаление не можах да намеря оригинала на точно този "превод". Това е най-новото, което намирам на английски. Доколкото разбирам, Арди е номиниран за първи "хоминид" и `близък до последния общ предшественик на хора и примати.` Тоест смесените белези, които показва, предполагат път на развитие не маймуни->хоминиди->хора, а маймуни->хоминиди->примати и хора."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан ГлоктаComment
-
sigpicComment
-
Може би митовете за "пигмеите", които според племената, населяващи днес Филипините и Индонезия, били заварени там от техните праотци намират потвърждението си в тези находки.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска историяComment
-
Пигмеите от Филипините, Малайския полуостров и Андаманските острови не са митологични същества. Съществуват си и до днес и са известни под името Negritos.

Comment
-
Аз нямах предвид тях (макар че може да са идентични), а едни дребнички същественца, които според легендите на островитяните били преди тях по островите, живеели в горите и ги нападали с отровни стрели. Впоследствие пришълците избили тези ловки "демони" или ги натикали в джунглите. Това е доста често срещана легенда в Океания (нзн как да означа с друг по-подходящ термин ЮИ островна Азия, както и Филипините и Нова Гвинея) според това, което съм чел. Е, освен ако не е някоя викторианска романтична измислица де, но ме съмнява...Пигмеите от Филипините, Малайския полуостров и Андаманските острови не са митологични същества. Съществуват си и до днес и са известни под името Negritos.
http://library.thinkquest.org/C003235/negrito.htmlA strong toun Rodez hit is,
-
Comment
-
Неудобните открития от Ред Краг или съществували ли са хора в Англия през епохата на плиоцена:

Comment
-
Първите мореплаватели не са били от вида Homo sapiens:

Comment
-
Ами да, аз съм срещал подобни твърдения за питекантропите в Индонезия, изказани въз основа на находки, намерени източно от морската граница между древните Сахул и Сунда.Първите мореплаватели не са били от вида Homo sapiens:
http://www.sciencenews.org/view/gene...been_seafarersA strong toun Rodez hit is,
-
Неандерталците са били способни на символно мислене - рисували по телата си."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан ГлоктаComment
-
Отново за "хобитите". Нова теория според, която Homo floresiensis е местно развитие на Homo habilis, напуснал Африка преди 2 милиона години.
The discovery of the bones of tiny primitive people on an Indonesian island six years ago stunned scientists. Now, further research suggests that the little apemen, not Homo erectus, were the first to leave Africa and colonise other parts of the world, reports Robin McKie

Comment
-
Не е много палеолит, но да видим подвизите на родните реставратори.
Kакво се случва в Старосел:
sigpicComment
-
Прона¼дени пештерски цртежи стари 35.000 години
Романските археолози ги прона¼доа на¼старите цртежи во пештера во Централна Европа стари околу 35.000 години, об¼ави¼а романските и француските научници.
Цртежите ги прикажуваат животните како што се бизон, коœ, па дури и носорог.
- Ова е прв пат да во централна Европа се прона¼дат и да се потврдат вака стари цртежи, се наведува во заедничкото соопштение на романската Федераци¼а на археолози и Жан Клот, експерт при УНЕСКО.
Станува збор за големо откритие чи¼а автентичност е несомнена, из¼ави Клот, експерт за праисториска уметност, ко¼ беше повикан од страна на романските археолози со цел да го потврди откритието.
Во тимот на Жан биле и експерти за проучуваœе на пештери, палеонтолог, археолог и два¼ца експерти за пештерска уметност. Според нивните процени, се работи за период таканаречен камена уметност.
Цртежите во црна бо¼а се откриени пред четири месеци во пештерата Coliboaia, на северозападна Романи¼а и претставуваат животни, из¼ави шефот на романската Федераци¼а, Виорел Траиан Ласку.
ДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
НА ИЛИНДЕН
Паметна плоча, Крушево,
ИЛИНДЕН 1953Comment

Comment