Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Информация относно скица на защитно снаражение

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Наистина напомнят на скитски но формата на гърдите ми напомнят женски май за амазонско снаряжение става дума.
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Araslan написа
      Наистина напомнят на скитски но формата на гърдите ми напомнят женски май за амазонско снаряжение става дума.
      Какво значи амазонски? Археологически е доказана наличността при скити и особенно сармати на гробове на жени с оръжие. Това най9вероятно са амазонките. Колкото до тези дето си режели едната цица за да стрелят е само мит. Ако този доспех е реален, кой и за кого го е правил? Скитите нямат целоковани кираси от гръцки тип.

Comment

Намерих едно интересно изображение на скитски доспиех
        Attached Files

Comment

Защо да нямат защото не е намерин ли траките и гърците са носели съмнявам се скитите да са останали назад от модата най-малкото да са получавали подаръци при пратеничесва или нещо от сорта.А под амазонки нямам предвид някакъв етнос жена войн просто но ги отделям от скитите защото мен ми се струва че са били някакво воинско общество или нещо от сорта.
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Не че не са им подарявали, самите те не са изработвали. Кованите брони от Тракия не са местни, а гръцки

Comment

Защо смяташ така?Китов това лято намери железен нагръдник и каза че е чисто тракийски.Траките са изработвали такива сложни предмети от злато и бронз не знам какво сложно има да направят метален нагръдник Всъщност няма нищо сложно Скитите също са имали доста богати брони и предмети на ювелирното изкуство така че ни най-малко не биха се затруднили да си правят нагръдници макар че при тях по тичпични са ламеларните и плочестите ризници.

Comment

Първо за Китов 0съ00щото като ти каза за Йотов. Да помълчим. Броните са си гръцки, с стотици паралели, даже някой имат печати на майстори, спорът е безмислен. Няма нужда да правиш нещо което можеш да си купиш. Част от прекрасните скитски и тракийски не0ща за които пишеш също са правени от гръцки майстори

Comment

Няма кой знае колко общо между скитския и тракийски зверинен стил и гръцките произведения на изкуството спора никак не е безмислен.Няма защо да купуваш нещо щом можеш да си го произведеш и сам.Можеш да ме убедиш че гърците са доставили всичките брони и оръжия на траките и скитите само ако ми покажеш регистрите на тракийските и скитски владетели и договорите за покупко продажба иначе сянката на съмнението остава.А кажи ми също кое те кара да вярваш че гърците само са могли да произвеждат брони?Доста странно твърдение.Не виждам и обосновка в това че "някои имат печати".

Comment

Абсолютно глупава и безмислена обусновка. Ако намерим мерцедес с името на майстора дали не са го правили бъгарски мутри? Винаги е по -леснто да купиш отколкото да освоиш технология. Не говоря за зверинният стил а за неща като Луковитското и Панагюрско съкровище, гребенът от Солоха и т.н.
                    Прав си, гърците не само правят оръжие но и търгуват с него.

Comment

само дето като ти се счупи бронята или оръжието, чак до гръцката колония ли ще ходиш да си го оправиш? а през това време как ще пазиш имота от набезите на съседното племе? всяка себеуважаваща се държава(бих казал и всяка, която има идеята да просъществува по-дълго време) развива военната и военно-ремонтната си промишленост. факт. разбира се, ако имаш пари да си купиш по-добро оръжие от твоето, ще го направиш, но ще се научиш и да го ремонтираш, щото нищо не е вечно. Сори, че ще го кажа, ама разсъждаваш като кон с капаци. Може и да няма археологически доказателства за такава дейност, но липсата на такива не потвърждава липсата на дейсността. И разбира се, много по лесно е да купиш, отколкото да произведеш или да усвоиш технологията. Те парите тогава са растяли по дърветата. Има една доста добра причина да се научиш сам да си произвеждаш оръжието/бронята/екипировката - независимост.
                      An attack against a unit of Flying Fortresses was something like controlled suicide...Sometimes 50, Sometimes 80 machine guns were firing at you... You attempted to close you eyes and continue to fire, Frightened to death, Frightened to death."

Oberst Johannes Steinhoff (176 kills)

Comment

Отново смесваш двете неща-поправени доспехи и кърпени дал Господ, но самите брони и шлемове се коват от гърци. Има достатъчно емпориони във вътрешноста за да не ходят до колониите.
                        Странно-хората пишат и статии и книги и доказват , че същите оръжия във Италия, ,Румъния са гръцки внос, но не тук са дело на великите траки. Ама вярно, те тези направо с боговете си говорят

Comment

Ма кой говори за великите траки твоята логика никаква я нема.Да речем гърците са единствените които правят оръжия и брони :rock: че защо да ги продават като могат да покорят тези маймуни въоръжени с камъни и тояги и да ги обложат с тежък данък А келтските оръжия и защитно облекло също сигурно са били гръцки.Само че клиента дава заявка модела да бъде по негов вкус :mhehe: или сега някой ще изреве че келтите са били на светлинни години пред траките :argh: Брей тия гърци били много акълни търговци щом продавали различни типове снаряжение на различните народи ние в бъдещето да вземем да си помислим че са тяхно собствено производство ама сичко идва от Съединените Еладски Щати :nut:

Comment

[QUOTE=Araslan]Ма кой говори за великите траки твоята логика никаква я нема.Да речем гърците са единствените които правят оръжия и брони :rock: че защо да ги продават като могат да покорят тези маймуни въоръжени с камъни и тояги и да ги обложат с тежък данък А келтските оръжия и защитно облекло също сигурно са били гръцки.
                            Скъпи виж първо колко са еднакви доспехите от Тракия с тези от Елада и колко са различни келтските пък тогава да спорим, а????

Comment

Ами виж къде живеят келтите и виж дали Тракия и Елада граничат пък тогава да спорим.Да не говорим че нагръдниците на даките много наподобяват тракийските като украса и мотиви докъто при гръцките стилът(не съм спец да кажа как се нарича просто визуално) е съвсем друг.Освен това при разкопки са намирани тракийски леярни и ковачески гъзарийки да не говорим че се опитваш да ме убедиш в нещо абсурдно та значи всички древни народи са си правели екстри от метал ама траките и скитите са изключение понеже са били въшливи с пари и ги е мързяло в червата да коват са купували и нашего брата елините :lol:

Comment

Приятелю номад, уморих се да спорим няма смисъл. В живота не всичко е логично както го виждаш. Просто имам много наблюдения, хиляди снимки, държал съм неща в ръцете си. магистърската ми работа и няколко научни статии са на тема антични доспехи. Не се изтъквам но мисля, че имам поглед върху нещата

Comment

Working...
                                X