,
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
V¯2
Collapse
X
-
mellisa написаНякой да си спомня историята? За онзи грък, който открил ирационалността на V¯2, доказвайки, че диагонала на квадрата не може да се раздели на цели парчета, които да се нанасят точен брой пъти на страната му и бил убит за това?Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
-
Ами аз доколкото знам, това го измисля (корен 2 де) самия Питагор по случай неговата си теоремка и дотолкова се ужасява, че забранява на учениците си да я разпространяват. Доколко е вярно ..... е, хм...... Пък и не знам да е убиван зарад това (поне в моята версия на легендата не се споменаваше убийство )XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Sir Gray написаДоколко е вярно ..... е, хм......Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
mellisa написаа в крайна сметка наскоро се намери диск, на който 2 300 години преди христа има изобразена сцена със слънцето, луната и звездите
Иначе от древните гърци най-любимите учени са ми философите. Винаги са адски крайни! :sm113:Проблемът на форума :damnyou:
Паисий Хилендарски
Comment
-
mellisa написаХм, аз го виждам повече като зелен, но да, за него говоря.
Някой определено не е чел Аристотел :cry: Какво пък им е крайното на гръцките философи?
Аз гледах една друга снимка. Май, че беше възпроизвеждане на оригинала или нещо подобно и някакви се пънеха да обясняват - за и против. Ама съм съгласен че патината е зеленикаваПроблемът на форума :damnyou:
Паисий Хилендарски
Comment
-
Прощавайте за намесата , но този диск си е доста интригуващ - за пръв
път го видях в серия от " Езичниците " по Дискавъри ( ) , находка-
та е от днешна Германия ; та там надълго и широко обясняваха как обек-
та представлява уникален календар , натоварен с магична функция ( ос-
вен чисто практическото му приложение ) . Сега разбирам , че имало съмнения эа фалшифициране . Някой може ли да даде по-
подробно инфо ? А и нали говорим за наука в Древността ,въпроса е синхронен с темата .
Comment
-
Ето един-два и от мен:
http://www.geo.de/GEO/wissenschaft_n...00021120139028
Last edited by Avatarx; 30-06-2005, 17:50.Проблемът на форума :damnyou:
Паисий Хилендарски
Comment
Comment