Съобщение

Collapse
No announcement yet.

V¯2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

V¯2

,
    Last edited by mellisa; 18-10-2005, 16:57.
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

mellisa написа
    Някой да си спомня историята? За онзи грък, който открил ирационалността на V¯2, доказвайки, че диагонала на квадрата не може да се раздели на цели парчета, които да се нанасят точен брой пъти на страната му и бил убит за това?
    E тая история и на мен ще ми е интересна, за пръв път чувам. Коя точно формула е грешна споре древните гърци?
    Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
    Паисий Хилендарски

Comment

Ами аз доколкото знам, това го измисля (корен 2 де) самия Питагор по случай неговата си теоремка и дотолкова се ужасява, че забранява на учениците си да я разпространяват. Доколко е вярно ..... е, хм...... Пък и не знам да е убиван зарад това (поне в моята версия на легендата не се споменаваше убийство )
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Sir Gray написа
        Доколко е вярно ..... е, хм......
        Знае ли човек... Интересни неща има в историята на науката. Аз лично смятам, че повечето неща приписвани на гърците като открития са били открити по-рано от други народи, ама като са казали гърците, та гърците... :not: Абе скептичен съм по въпроса. А че са убили човека мога да повярвам. Колко му е да убиеш някого понеже има други идеи....:sm186:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
        Паисий Хилендарски

Comment

mellisa написа
          а в крайна сметка наскоро се намери диск, на който 2 300 години преди христа има изобразена сцена със слънцето, луната и звездите
          Само за протокола да отбелжа, че някои специалисти го обявиха за фалшификат, ако имаш предвид оня синия със златните инкрустации :sm186:

Иначе от древните гърци най-любимите учени са ми философите. Винаги са адски крайни! :sm113:

Паисий Хилендарски

Comment

mellisa написа
            Хм, аз го виждам повече като зелен, но да, за него говоря.

Някой определено не е чел Аристотел :cry: Какво пък им е крайното на гръцките философи?
            Ами ако да живееш в бъчва и да ходиш с запален фенер за да търсиш Човека не е крайност.... За Аристотел си премълчавам благоразумно - ти си знаеш!
            Аз гледах една друга снимка. Май, че беше възпроизвеждане на оригинала или нещо подобно и някакви се пънеха да обясняват - за и против. Ама съм съгласен че патината е зеленикава

Паисий Хилендарски

Comment

Прощавайте за намесата , но този диск си е доста интригуващ - за пръв
              път го видях в серия от " Езичниците " по Дискавъри ( ) , находка-
              та е от днешна Германия ; та там надълго и широко обясняваха как обек-
              та представлява уникален календар , натоварен с магична функция ( ос-
              вен чисто практическото му приложение ) . Сега разбирам , че имало съмнения эа фалшифициране . Някой може ли да даде по-
              подробно инфо ? А и нали говорим за наука в Древността ,въпроса е синхронен с темата .

Comment

Благодарско за отговора

Comment

Ето един-два и от мен:

http://www.geo.de/GEO/wissenschaft_n...00021120139028

Erstmals haben Forscher einen Blick ins Innere der Himmelsscheibe von Nebra geworfen. Ein Computertomograf hat das berühmteste archäologische Fundstück Deutschlands durchleuchtet. Eine echte Überraschung brachte aber erst die Untersuchung zweier Schwerter, die mit der Scheibe gefunden worden waren.
                  Last edited by Avatarx; 30-06-2005, 17:50.

Паисий Хилендарски

Comment

Немски , данке Ама и аз съм един хуманитарист , да изпусна шумутевицата около
                    ноходката ;а като я гледам на корицата на Шпигел и Гео ,направо ме е срам .
                    Last edited by Kaiser; 13-07-2005, 15:45.

Comment

Working...
                    X