Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Битката на Каталонските Полета

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Това за черепите съм го учил и по анатомия и антропология в СУ. Този обичай е характерен и за българите. Аристократите умишлено деформирали челата на децата си. Дори съм си играл с такъв череп. Някои историци се опитват да ни направят на хуни.Дори се позовават на именника на бълг.ханове, че Авитохол бил самия Атила.Кой знае? Но аз съм склонен да приема "германската" хипотеза по въпроса, т.е. хуните след като се разпаднали и били разбити в серия сражения(?!) те се оттеглили обратно в степите. Там оцелелите минали под властта на българските племена и били претопени.
    Сега ме мъчи мисълта, че долу-горе пък тогава били покорени българите от селджукските турци и едва 560г. (май че), племената са обединени от Великия Хан и турската власт е отхвърлена, което е било и цел за Константинопол. Ама може и да бъркам годините, защото нали синът му чак 679-681 премества престолния град от Фанагория в Плиска, а това са цели 120 години.Абе ще проверя въпроса за хуните.
    "За славата на Рим!"

Comment

Ave!
      Обаче Аеций правилно ли е направил, като е оставил Атила да се измъкне и да продължи да досажда на германците?
      sigpic

Comment

от рода на Душковите написа
        Това за черепите съм го учил и по анатомия и антропология в СУ. Този обичай е характерен и за българите. Аристократите умишлено деформирали челата на децата си. Дори съм си играл с такъв череп. Някои историци се опитват да ни направят на хуни.Дори се позовават на именника на бълг.ханове, че Авитохол бил самия Атила.Кой знае? Но аз съм склонен да приема "германската" хипотеза по въпроса, т.е. хуните след като се разпаднали и били разбити в серия сражения(?!) те се оттеглили обратно в степите. Там оцелелите минали под властта на българските племена и били претопени.
        Сега ме мъчи мисълта, че долу-горе пък тогава били покорени българите от селджукските турци и едва 560г. (май че), племената са обединени от Великия Хан и турската власт е отхвърлена, което е било и цел за Константинопол.
        До колкото знам не са много народите дето са си деформирали черепите.
        Тва е интересното.

Мисля, че много хора бъркат понятията 'хуни' и Хун-Ну. Хуни са конфедерацията от степните племена водени от Атила.

Какви са тия селджукски турци по онова време бе човек? Дори понятието турци не съществува тогава.
        Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
        (собствен патент)

Comment

Working...
        X