Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Macoните

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Еми да аз така се и старая да правия, нече сам прочел тонове книги де но нали си има "Discovery channe"l kanal "History" a аз на тея каналчета може да се каже че виярвам .
    Sing to the Motherland, home of the free,
    Bulwark of peoples in brotherhood strong.
    O Party of Lenin, the stength of the people,
    To Communism's triumph lead us on!

Comment

Ico написа
      Еми да аз така се и старая да правия, нече сам прочел тонове книги де но нали си има "Discovery channe"l kanal "History" a аз на тея каналчета може да се каже че виярвам .
      Ти се шегуваш
      НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Съветът на Мелиса е възможно най-добрият - когато нещо силно те заинтригува, недей да съставяш мнението си въз основа на първият амтериал или информация, предизвикали интереса ти. Далеч по-добре е първо да се опиташ да откриеш колкото се може повече информация около съответното нещо, като по възможност източниците да са от различно естество и качество (т.е., да ти осигуряват различни гледни точки към явлението). След това сравнявай, чети и пак сравнявай, докато постепенно си ссътавиш някакъв собствен информационен "срез". И никога не приемай нещо на абсолютно доверие - скептицизмът в тия неща е винаги на място. Може да се каже, че различните източници на информация най-често имат разична степен на достоверност, но няма такива, които да заслужават абсолютно доверие във всичко.
        Лошото е, че обикновено човек прочита едно-две неща и се превръща във фанатичен привърженик на възприетата гледна точка по съответното "нещо". Оттам насетне филтрира всяка информация през възпиретата инфорамционна призма и най-често е неспособен на сравнение, а само на охтърляне. Това е своеобразен "идеологически ефект" информационен ефект, който снабдява човека с много неприятен "психически апарат" за информационна самоцензура/самоограничаване.

Що се отнася до упоменатите телевизионни канали - по тях вървят всякакви филмчета с различно качество и степен на достоверност. Както пълното отхъврляне, така и пълното приемане на информацията от тях биха били грешки, поне според мен. Те ти дават поне още едно измерение към нещата в света, които те интересуват. Колкото по-богат е спектърът на тези измерения, толкова по-добре.

Comment

Моля ви, дайте малко по-спокойно с момчето, учтив е и ми е интересна тезата му, а че не е вярна мисля мога да спомогна с доказването, но Gollum , както винаги е бил на ниво , както виждам. Само Ицо, недей вярва на Discovery i History - картинките са хубави, но останалото.... Разбира се доказателсва могата да се преведат и затова.
          И за да не кажеш че съм голословен... Чел съм, "Евреи , революции и масони", "Христовата кръв и..." (забравих го), както и "Световната конспирация". Имам основания за каквото твърдя Мерси.

Comment

Ами аз от това което написах 90% беше от книгата "Ключът на Хирам" кадето е написано доста по убедително от колкото аз преразказах тук Но както вече установихме ми трябва повече опит от към книги а пак за каналчетата аз както казах им вярвам до колкото примерно не сам чувал нищо за еди кво си и се запознавам повръхностно от там а вече ако ме интересува търся в нета и после чак и до книги стигам
            Sing to the Motherland, home of the free,
            Bulwark of peoples in brotherhood strong.
            O Party of Lenin, the stength of the people,
            To Communism's triumph lead us on!

Comment

mellisa написа
              Чела съм Евангилията. Къде в тях се споменават масони, строители или зидари в мистичния смисъл на думата?
              :sm186:
              Сигурно знаеш, че масон е френска дума (maçon) и буквално означава зидар, синоним на строител.

В прекия смисъл:

Втора книга на Ездра от стария завет
              5:56. И строителите съградиха Господния храм.

А в мистичния:

Първо послание на св. ап. Павла до Коринтяни от евангелията
              3:9. Защото ние сме съработници на Бога, вие пък сте Божия нива. Божие здание.
              3:10. По дадената ми от Бога благодат, аз, като мъдър първостроител, положих основа, а друг зида върху нея; ала всеки нека внимава, как зида.
              3:11. Обаче, друга основа никой не може да положи, освен положената, която е Иисус Христос.

има и още много срещания, но мисля, че тези две отговарят на въпроса ти.

Comment

здравейте,
                заинтересуваме Вашата тема за масоните.Бих искал да кажа и аз нещо в тази връзка. След като прочетох книгите на Дан Браун ( "Шифарът на Леонардно" и " Шестото клеймо" ) бях силно заинтересъван към тази тема. Потърсих други източници, от който мога да добия представа. Това, което успях да намеря бяха два филма единият - Angels and Demons revealed, другият Unlocking da Da Vinci Code. От тези филми се дава една друга гледна точка на темата препоръчвам Ви да ги гледате. Макар и голяма част от тях са чиста и проста манипулация, има някои неща, които са найстина доста интерестни.
                Това, което знам аз е, че масоните са свързани с християнството. Самото общество се смята ( според единият от филмите - според мен отчасти вярно), че масоните са създадени като оредн на католическата църква. Това, което се казва във филма още е, че днес това общество съществува, но под друга форма. След като църкавата обявавя масоните като общество, закрилящото самата нея, след няколко години католическата църква отменя това си решение и започват гонения на известните масони по това време. През годините на средновековието (така наречените "тъмни времена") се гормира не едно "тайно" общество. Орденът на Сион ( споменат в "Шифърът на Леонрдо" ) е бил почти като масоните, макат и днес в повечето теории тези две общества да се свързват, в началото са били различни. Тъй като католическата църква се опитва да бугвално да затри тези две общества, те бягат. Интересното е, че по това време се на сцената се появява едно ново общество Илюминатите. Има няколко теории за това общество. В единия от горепосочените филми се казва, че Илюминатите обединяват тези общества с една единствена цел в началото ( после още няколкото ), а именно да унищозат католическата църква.

Това е според филма. Друга информация, което намерих е, че така наречените Илюминати са различно общество, съществувало по времето на Оредна на Сион и Масоните. Това, което знам е, че Илюминати са били главно учени и мислители, гонени от църквата заради опровергаването на някои от теориите в Библията. Въпросните илюминати биват взети "под взора" на масоните в малко по-късен период от историята. Но Илюминатите буквално се впиват в масонските ложи и от цасти започват да ги контролират. Какато знаем, САЩ е буквално огъжието, от което се нуждаят илюминатите за постигането на свойте цели ( най-просто казано за пополизиране на техните идей за света ). Интересното е, че мотото на илюминатите е "Нов световен ред", а техен символ недовършената пирамида.... ( филмът National Tresure ). Точно тези два символа се забелязват и на еднодоларовата банкнота. Това е според мен днешното лице на масоните и илюминатите.
                ПП Препоръчвам Ви филмите посочени в горната тема, найстина дават инересен поглед на нещата ( аз съм споделил само това, което смятам за евентуална истина )
                Last edited by DevilFr0mHeaven; 28-02-2006, 20:12. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                Човек, който не може да прави грешки, не може да прави нищо.

Comment

масоните

Ами мисля си .че май не трябва да вярвате чак толкова на филми!!!! Просто няма достатачно документи които да доказват теорията за Масоните!!!!
                  П.С. Всьщност колко има!!!!!!

Comment

Не виждам нищо лошо в това да се потопим в този свят на мистерии и загадки. Аз не казвам, че това е истина. Просто си намирам нещо, което е приятна тема за разговор. Пък колко е вярно, едно на ръка...
                    И все пак би било интересно нали?! Да има частица истина в това. Винаги е имало такива загадки и винаги ще има пък било то плод на нечие въображение или не, смятам, че това е един добър начин да се откъснем за момент от ежедневието
                    Човек, който не може да прави грешки, не може да прави нищо.

Comment

Интересна е раздумката, вярно. Стига да не се вземат тези организации прекалено насериозно. Албирео беше обяснил надълго и нашироко защо световни конспирации не могат да съществуват в една друга тема. Конкретко за масоните ще помоля някой да обясни накратко:
                      1. Какви са тия масони аджеба?
                      2. Каква е целта им?
                      3. По какви признаци се става масон?
                      4. Има ли някакво реално доказателство за съществуването им? Или първо се е появила пирамидата на долара и чак после масоните

Конкретно: "Абиф Хирам" не значи "изгубен цар", както твърди един потребител по-назад. Поне в съвременния иврит няма нищо подобно, а и не напомня на никой познат корен. Може би "хирам" идва от "ахрама" - забрана, бойкот, в смисъл на "заточение", но това е всичко...
                      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Масоните са си съвсем легална организация, която има клонове в много страни по света. Включително и в България. Всъщност не толкова организация с клонове, колкото отделни организации, изповядващи общи идеи (нямам представа какви).
                        По-възрастните от мен вероятно си спомнят "масонската ложа П-2" в Италия, около която много се шумеше у нас, предполагам, покрай атентата срещу Папата.
                        Какви са те, за какво се борят, как стават такива и как да ги познаем - нямам представа, не ме интересува и не смятам да се интересувам. Търсене в интернет може да покаже купища информация - естествено, по-голямата част от нея напълно недостоверна. Ето едно любопитно четиво, макар и от в. "24 часа":

Прочетените две-три изречения на различни места в текста показаха, че и масоните не са подминати от българския "плурализъм" - има не едно, а две или повече общества на свободните зидари у нас.
                        Каква е ползата от тях у нас - ами не знам. Може би поради липса на еквивалент на английските клубове от 19. и първата половина на 20. век или на американските кънтри-клубове те запълват някаква празнина в битието на по-заможните и/или по-претенциозни българи.

P.S. И защо изобщо тази тема продължава да седи в "Античност", след като масоните, пък и всички останали "тайни общества", реални или измислени - розенкройцери, илюминати, тамплиери, Орден на Сион (само толкова ли? много бързо свършиха) - водят началото си от средновековието и по-късно?

Comment

Масоните са си съвсем легална организация, която има клонове в много страни по света. Включително и в България. Всъщност не толкова организация с клонове, колкото отделни организации, изповядващи общи идеи (нямам представа какви).
                          Точно това е интересното. Всички "знаят" че ги има, ама къде точно - никой не знае. Всеки чул нещо от съседа, от приятел и т.н. слухове
                          Можеш ли да ми посочиш някой официален сайт на български масони, адрес на техен клуб, обява, каквото и да е свидетелство че съществуват? Моля

Какви са те, за какво се борят, как стават такива и как да ги познаем - нямам представа, не ме интересува и не смятам да се интересувам.
                          Това изречение е показателно. Ето как се зараждат митовете и народните приказки Някой умен беше казал "арогантността е майка на самозаблудата". Може ли да попитам след като не знаеш нищо конкретно за масоните, как си толкова сигурен че съществуват от Средновековието насам???

Comment

Dinain написа
                            Точно това е интересното. Всички "знаят" че ги има, ама къде точно - никой не знае. Всеки чул нещо от съседа, от приятел и т.н. слухове
                            Можеш ли да ми посочиш някой официален сайт на български масони, адрес на техен клуб, обява, каквото и да е свидетелство че съществуват? Моля

Това изречение е показателно. Ето как се зараждат митовете и народните приказки Някой умен беше казал "арогантността е майка на самозаблудата". Може ли да попитам след като не знаеш нищо конкретно за масоните, как си толкова сигурен че съществуват от Средновековието насам???
                            Динайн, пак оставам с впечатлението, че не четеш какво е написъл човека. Той твърди, че масонството(или поне част от него) не е нещо нелегално и съвсем свободно можеш да намериш седалище на масоните дори в България, стига разбира се да искаш. Аз лично съм напълно съгласен с него, клубове на масоните има по цял свят, което обаче не бива да се тълкува в конспиративен смисъл, а по-скоро в този който посочва БСБ - някаква форма на социален контакт, подобна на кънтри-клубовете или джентълментските клубове. И е напълно прав човека да не се интересува от тях, то реално погледнатато повечето хора не се интересуват, включително и аз, а честно казано струва ми се и ти. И защо да трябва да се интересуваме?
                            Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Hans Delbruck написа
                              Динайн, пак оставам с впечатлението, че не четеш какво е написъл човека. Той твърди, че масонството(или поне част от него) не е нещо нелегално и съвсем свободно можеш да намериш седалище на масоните дори в България, стига разбира се да искаш. Аз лично съм напълно съгласен с него, клубове на масоните има по цял свят, което обаче не бива да се тълкува в конспиративен смисъл, а по-скоро в този който посочва БСБ - някаква форма на социален контакт, подобна на кънтри-клубовете или джентълментските клубове. И е напълно прав човека да не се интересува от тях, то реално погледнатато повечето хора не се интересуват, включително и аз, а честно казано струва ми се и ти. И защо да трябва да се интересуваме?
                              Интересуването си е лично решение на всеки човек, не насилвам никога, Ханс
                              Аз се заитнересувах след като прочетох темата от началото. И след като съм виждал разните книжки за конспирации, които са толкова модерни в България напоследък (не съм чел нито една от тях, освен "Князът на този свят" и то само защото беше маскирана като научна книга). Прочетох статията, която е предоставил потребителя БСБ. Само че тя не казва нищо ново. Поредната порция мистика и твърдения без никакво покритие. След като някой пише статия за масоните, поне очаквах да напише кога е възникнала организацията, кой я е основал, какви са принципите и целите и? Нищо подобно не намерих. Само твърдения от рода на "има 33 степени", "този е масон, онзи е масон", "съществува от средновековието". Някакви аргументи, моля! Не търся някаква много подробна информация, прост въпрос: какво са масоните?
                              Ти казваш че съществуват филиали на организацията по цял свят. Помолих, ако някой може да ми покаже един официален източник - сайт, вестник, списание, членска карта, документи, адрес на такъв филиал?

Comment

Dinain написа
                                Защо ме караш да се упражнявам в търсене с google?
                                Обръщаме повече внимание на осмата препратка към http://www.masoni.org/symbols.htm .

Dinain написа
                                Ами попрочел съм това-онова. Но наистина не е нищо конкретно. А иначе е невъзможно да се даде отрицателно доказателство. Може първите сведения за масони да са от Средновековието, но никога не може да се докаже, че не ги е имало по-рано. Ти можеш ли да докажеш, че преди 10 000 години не е имало хора, които да използват електричество? Все пак е по-вероятно да не е имало такива, както е и по-вероятно да не е имало масони в Римската империя.
                                Иначе тази тема не може да ме развълнува, затова и не съм се задълбочавал в нея. Както не могат да ме развълнуват и тамплиери, пазещи гвоздеи от кръста на Иисус, или пък илюминати, управляващи света от подземия в Швейцарските Алпи и от луксозните си кабинети на последните етажи на нюйоркските небостъргачи.

Comment

Working...
                                X