Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Macoните

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, няма нужда от обиди, човекът споделя мнение.

Comment

,
      Last edited by mellisa; 18-10-2005, 17:05.
      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Еее че за масоните по времето на Исус съдим наи-малкото по това че те дори са споменати в някои от евангелията на учениците на Исус- Лука,Матея,Тома и другите ги забравих ама и без това едва ли ви говорият нещо конкретно. И се пак факт е че са споменати там . Иначе в книгата която споменах са описани точно тези връзки на строителите с много древни фракции.
        Sing to the Motherland, home of the free,
        Bulwark of peoples in brotherhood strong.
        O Party of Lenin, the stength of the people,
        To Communism's triumph lead us on!

Comment

Знаеш ли, Ico, Мелиса е съвсем права - първо трябва да се подкрепиш с нещо конкретно, тъй като говорим за случки от преди 2000-3000 години, трябват някакви артефакти, подкрепящи твоята хипотеза.

Що се отнася до писанията на четиримата евангелисти - попрехвърлял съм ги навремето, но да си призная, жив масон не срещнах там. Може и да съм пропуснал нещо,но ако е така, то следва да ми бъде посочено като конкретна глава и стих, в който се говори за масони.

Comment

Еми в евангелията масоните се назовават като "строителите" и така са били извесни. А за артефакт незнам дали ви говорят нещо свитаците от Мъртво море открити съвсем случаино от деца.Но те се смятат за гностически от църквата.

Comment

А какво точно беше написано на тези свитъци?
              „Аз, Драгомир, писах.
              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Ico, "доказателства" в този случаи означава конкретни цитати, които подкрепят тезата ти, снабдени със съответните препратки за източник. А не някакви общи позовавания. Та чакам цитатите от някое от четирите евангелиета, в които се говори за масони (или ако щеш "строители" (макар че все пак "зидари" ще е най-точно ). Същото се отнася и до свитъците от Мъртво море. Както се казва, постави нещо под тезата си, че инак няма как да я изправиш на крака.

Comment

Ами да масоните са съществували много време преди христа. Дори Хирам Абиф централната личност във вярванията им е съществувал и е реален човек. Ще се опитам да опиша на кратко историята му.Та според Масонските вярвания Хирам Абиф е един от първите масони убит от трима похитители ударен на три места по лицето (ляво слепоочие,дясно и чело).Интересното е че съдбата му съвпада с тази на последния египетски фараон от края на Средното египетско царство - Секененре Тао. Които бил също така убит и е единствения египетски фараон умрял по насилствен път.Убили го защото не искал да разкрие древните ритуали и таини на първите египетски царе. Абиф Хирам в прияк превод от иврит означава -Изгубения цар а тялото на Секененре се считало за изгубено докато не го окрили и мумифицирали със закаснение за което разбираме от вонята на разложена плът в гробницата му . За убииците няма да говоря но един от заговониците е египетски жрец които по късно бива заловен и според историята положен в съркофаг близо до този на Секененре. През 1881 година двата съркофага са открити и мумиите изледвани, по тази на Секененре са открити тежки наранявания по лицето
                  от три страни но е изключено те да са в следствие на битка защото това щеше да е описано като героична смърт и т.н. а и по това време се смията че Египет е бил в мир. На 2рия открит съркофаг (според историята този на жреца) не са открити никакви надписи или знаци само една мумия която по ред причини изглежда ,че човекът е мумифициран жив както казва и историята двата съркофага са открити един до друг и са от един и същ период.Тезата че Хирам Абиф е бил египетски цар се подкрепия от това че в "съвременните" масонски ритуали от край време са използвани слова от скоро преведени и оприличени на древен египетски език.Например думите произнасяни винаги на шепот в масонската ложа - "Ма-ат-неб-мен-аа, ма-ат-ба-аа" са на чист древен египетски и се преврждат "Велик е утвърдителят магистър на масонството,велик е духът на масонството" Е ми писна ми да пиша за ся въпреки че неможах да се изкажа съвсем изчерпателно.

Comment

Ico, това което си написал се основава изцяло върху, както сам си посочил "според Масонските вярвания". Проблемът е, че "вярванията" нямат доказателстевна сила и трудно могат да се използват за нещо друго, освен за митологичен анализ. А този малък проблем с доказателствената част е характерен за цялото ти изложение .

Comment

Ok де ама тва дето го написах са се доказателства двете мумии на Скененре и предполагаемия му убиец си същвствуват и се съхраняват в незнам си кой музей.От горе изписаните Работи се опитах да докажа че фараон Скененре и Хирам Абиф са един човек които е в основата на вярванията на едно общество и ти мисля че ти каза че Хирам Абиф е просто мит ами не е мит и това не го твърдя просто аз а и историци работили върху това. И щом Хирам Абиф се смята за първия масон то първия масон е живял
                      преди 3000 години . А според вас кога са възникнали масоните ?? Неможе една съвременна група хора (5млн души) да си кажат ми айде да създадем едно вярване основано върху некакъв пич живял преди 3000 години и айде да използваме ритуали и слова датиращи от древните египтяни наскоро преведени и всичко това обвито в куп други тайни и то само за тръпката. Ми това са само част от въпросителните . И аз си мислех че е факт това че масоните са хилядолетна организация и си мислех че тва си е доказано и че както преди христос така и сега масони има.

Comment

И аз си мислех че е факт това че масоните са хилядолетна организация и си мислех че тва си е доказано и че както преди христос така и сега масони има.
                        "Факт" е нещо установено и доказано. А това, което си написал е в най-добрият случай една от възможните хипотези за въпросното откритие (двете мумии). А дори и да приемем тази теория за вярна (т.е., че въпросната мумия е била на основателя на някогашна организация (която впрочем не можем автоматично да наречем "масонска", защото силно се съмнявам, че това е думата, използвана във въпросният египетски текст)), това с нищо не доказва някаква приемственост между организациите създадени през Новото време и въпросната древна организация (още по-малко пък за съвременните организации). Може да се проследи единствено желанието на сегашните организации подобна приемственост да съществува.

Comment

,
                          "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."

Comment

Ами какво да ви кажа попаднах просто на една теза на двама историци масони и реших да я споделя във форума да видя какво ще кажете еми melissa от всякъде развенча тези твърдения а gollum пък ме запозна с една твърде напълно допустима теза за масоните но аз все пак си мислех че те наистина са създадени толкова отдавна .

ПП
                            Мерси!

Comment

Ицо, боя се, че тепърва ще откриваш колко малко от нещата за които си чел, че са "абсолютно" сигурни, наистина почиват на някакви реални доказателства и колко много всъщност фактите зависят от интерпретацията на този, който ги тълкува.
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

,

Comment

Working...
                                X