Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Открит е скелет на човек живял преди 9000 години

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Ами какПредали са скелета на бивши агенти от ДС и са изтръгнали признания след няколко дни (и все пак на български градът се казва Йерихон )
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

    Comment


      #17
      Наистина Джерихо на бьлгарски е Йерихон но аз все забравям.
      .....
      За датировките: Датирането бива относително и абсолютно.
      Някои от относителните датировки се основават на последователността на наслояване на пластовете, и на откритите артефакти. Когато едно селище е обитавано по дьлго време с течение на времето се натрупват прах отпадьци прьст разрушават се кьщи и се строят отново. Най общо казано по горните слоеве са по млади от по долните. Един от начините за датиране чрез артефакти е по развитието на технологиите. Каменните сечива са от каменната епоха медните от халколита. От друга страна течнологиите и начина на обработване на каменни сечива се променя и усьвьршенства с времето. Това дава вьзможност на археолозите да изградят хронологични скали . Най-разпространен артефакт е керамиката. Поради чупливостта и тя се намира в големи количества. При производството на глинени сьдове модата се е меняла с течение на времето.
      Някои от абсолютните методи са радиовьглеродният анализ, дендрохронологията, палеомагнетизма и други изотопни методи. Радиовьглеродният метод се основава на разпада на вьглерод 14 в органични материали и може да анализира дати до 50000 год. Дендрохронологията изследва годишните крьгове на дьрветата Тьй като те зависят от климата и затова са различни всяка година специалистите сьздават скали за всеки район и могат относително точно да датират дьрвени предмети. Проблемьт е че дьрвото оцелява само в специфични условия. Палеомагнетизма се основава на промените в магнитното поле на земята. За абсолютните методи е необходима сериозна техника. Относителните методи зависят от субективни фактори.
      В случая сьс скелета на 9000 год. явно пьрвоначалният анализ е бил на базата на относителните методи тоест на стратиграфията и на откритите артефакти което води и до голямата разлика в датировките. (8100 -9000 год)

      Comment


        #18
        Samuraj написа
        Находката наистина е интересна защото 9000 години са 7000 год пр.н.е. което е точно началото на неолита в Европа и в частност на Балканският полуостров.
        Нека да бъдем по-точни -7000 г.пр.Хр, това е началото на неолита на Балканите-т.е. Югоизточна Европа, това е първият и последен път, когато земите Български са били по-напред в развитието си от Запада, по него време там прадедите на Французи, Англичани, Германци са били все още по "дърветата"
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

        Comment

        Working...
        X