Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Открит е скелет на човек живял преди 9000 години

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Открит е скелет на човек живял преди 9000 години

Разбрахте ли за това удивително откритие на археолозите - скелет на човек живял преди 9000 години!?

Влад Тепеш...

Имаш предвид скелет на човек, живял преди 9000 години? Нещо по-конкретно?
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Разбрах го от немногословната новинарска емисия. Надявам се утре да кажат нещо повече. Съобщиха къде е открит, но не запомних.

Comment

Открит е край Враца. Нещото което ме ядосва е че това е страшно важна новина а те я съобщиха след новината за катастрофата на една депутатка след коментара за отношенията между Франция и Кот д`Ивоар след новините за Ирак за насилието за заложниците за изявлението на Николай Свинаров по повод войната с тероризма панихидата в памет на загиналите български войници и още няколко репортажа включително един огромен метиариал за кандидат-гимназистите.

На находката отделиха под 1 минута.

Comment

...а най-интересното е, че скелетът е намерен на няколко метра под нивото на телефонните кабели! Значи, по това време у нас вече е била повсеместно въведена безжичната връзка, gsm и т.н. !
          На нож!

Comment

Това е като вица с арменеца и грузинеца дето грузицена казал - на 1000 метра под земята откриха кабели значи сме имали телефони а арменеца казал - при нас и на 9000 метра нищо не откриха значи ние винаги сме били с gsm-и! :lol:

Comment

Именно
              На нож!

Comment

Добре де какво толкова й е важно на находката? Хората навремето като откриват питекантропа се оказва, че този чичко е живял преди 1.5 милиона години. нашият е на 9 000 . Злато намериха ли? Виж ако намерят злато покрай този скелет, е тогава свето че гръмне като атомна бомба
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Ами за мен любопитното е че е по тези земи а не е някъде в Централна Азия където сигурно е пълно със скелети на по милион години.

Comment

Erich Von Manstein написа
                    Ами за мен любопитното е че е по тези земи а не е някъде в Централна Азия където сигурно е пълно със скелети на по милион години.
                    Що бе, то и в Централна Европа има таквизи работи.Спомни си за Йоци дето го отриха в Алпите. Даже е по-стар от нашто шкелет , че и месце има по него
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Йоци не беше ли на 6000г.?
                      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Много е странно по принцип. Или журналистите са се объркали тотално, или не са имали достатъчно новини, та като няма риба, и ракът е... сензация :lol:
                        Все пак, да не забравяме, че у нас има находки от онази епоха... как беше... май Ранна старокаменна се казваше, простирала се е от преди 200 000 до преди 100 000 години. Така че онова скелетче е направо детенце!
                        Все пак, може би находките на костен материал са редки? Кремъци и камъни - да, по-късно керамика - да, доста се намира, но може би не се намират кости, и затова находката на цял скелет е сензация?? Иди че ги разбери...
                        На нож!

Comment

Е на мен пък вчера ми показаха кости на Праисторически кон :lol:
                          "Нима, Създателю,
                          съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                          мигар аз самият съм те молил
                          от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Находката наистина е интересна защото 9000 години са 7000 год пр.н.е. което е точно началото на неолита в Европа и в частност на Балканският полуостров. Но се съмнявам че това е истина.
                            Тук може да бъде видяна статията в Стандарт: http://www.standartnews.com/archive/...ty/s4256_6.htm

Неолита е забележителен с това че през този период човека преминава от лов и събирателство към земеделие и скотовъдство. Тази икономическа промяна има едно изключително важно последствие: до този момент ловците и събирачите са били в постоянно движение свързано със осигуряването на храна. За пръв път през неолита се появяват селищата и съответно археолозите могат да открият следи от живот продължавал хиляди години на едно и също място. Най рано неолита започва в Близкият изток в така нареченият плодороден полумесец.Серлища като Джерихо се появяват около 8500 г.пр.н.е. Смята се че земеделието се разапространява през Мала Азия в Европа около 7000 пр.н.е. първо в Гърция а после и в останалата част на Балканите. Въз основа на разкопките на пещерата Франкици (10000 - 8000 пр.н.е.) се смята че местното население усвоява земеделието посредством търговски връзки с Мала Азия и Близкият Изток. Но по разпространена е теорията че земеделието е усвоено посредством разселване на земеделските племена от Мала Азия към Балканите и Карпатския басейн . Която и от двете теории да приемем или пък някаква смесица от двете, разпространението на земеделието е ставало от юг на север тоест първите неолитни селища в Южна България би трябвало да са по стари от тези в Северна. Тоест :

Няма как "Европейската цивилизация е започнала от Враца."

нито пък:"тук е била родината на земеделската култура на Стария континент."

Съмнява ме и че селището около Скът е от 7000 год.пр.н.е. Статията звучи сензационно но е невярна и не дава сериозна информация.

"Скелетът е на 9000 години и е около 4 века по-стар от намерените досега на Балканския полуостров, твърди ръководителят на експедицията археологът Георги Ганецовски от врачанския исторически музей" Наистина ли? Защо тогава "Според член-кореспондентът на БАН Хенриета Тодорова скелетът е по-млад - на 8100 години."

Защо не прочетох никъде за радиовъглероден анализ? И какво означава :

"Археолозите край Оходен си поиграли и на златотърсачи, като промили десетки килограми пръст в река Скът"

Къде е внимателното пресяване на всеки къбически сантиметър. Къде са лабораторните анализи ?
                            Last edited by ; 14-01-2005, 05:18.

Comment

Именно
                              Как археолозите установиха, че скелетът е на 9000 години?

Comment

Working...
                              X