Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от римска възстановка

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

княз Крылов написа
    ... навлякани...
    Ако не знаех, че си руснак щях да те питам дали не си от Бургас.
    княз Крылов написа
    жително отношение
    Какво означава този термин?:sm186:

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
    It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

Ами българския го учих в Ямбол (по едно време беше Бургаска област) хи хи хи

другото явно съм глътнал 4 букви. Обедно време е все пак
      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
      きさまはしんでくださいませんか
      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Aко си решил да се правиш на Цезар - трябва ти пурпурен чаршаф, туника със същия цвят, венец /поне меден/, червени цвички и жезъл.
        Шлем нямам все още предстои да уговоря параметрите по него - дали да е императорско италийски или императорско галски.
        Колкото до легиона - то трябваше да се сформира една организация, ама в духа на добрите български традиции - нищо не се получи. Бих предпочел да съм от XIII Gemina, ама ще видим по-подир.
        Иначе наистина препускането ми из тревата с подобно 'джелезо' върху себе си ще е умопомрачителна гледка, при положение, че не съм свикнал с подобна екипировка.
        sigpic

Comment

Абе имам тука един лилав чаршаф на цветчета. Може и да свърши работа. Пък туниката няма да се вижда много много, като се наметна хубаво. Виж, за венеца трябва да измисля нещо.:sm186:

It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

Ще ти оплета от дафинов лист, продават в хранителните стоки.

Comment

аз ще играя картагенски олигарт Катоногалба Стари и постоянно ще повтарям "Рим трябва да бъде разрушен!"
              Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
              きさまはしんでくださいませんか

Comment

Предпочитам да играя чукотския олигарх Роман Млади.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Хана написа
                  Ще ти оплета от дафинов лист, продават в хранителните стоки.
                  Той е сушен и ще се натроши.
                  По-добре някой да ми оплете едни терлици.
                  княз Крылов написа
                  аз ще играя картагенски олигарт Катоногалба Стари и постоянно ще повтарям "Рим трябва да бъде разрушен!"
                  Не мога да устоя на подобно предизвикателство.
                  В такъв случай аз ще съм Публиус Корнелиус Скипио Емилианус и нуждата от венче отпада... Освен ако няма да има триумф после.

Comment

Е , аз тогава ще емигрирам в Рим под името Катон Стари, ще си купя родословно и ще се набутам за Сенатор и ще викам "Долно Нагорнище трябва да бъде посолено!"

请您死在地狱般的阵痛
                    きさまはしんでくださいませんか

Comment

княз Крылов написа
                      Е , аз тогава ще емигрирам в Рим под името Катон Стари, ще си купя родословно и ще се набутам за Сенатор и ще викам "Долно Нагорнище трябва да бъде посолено!"
                      Е, вие съвсем на майтап я взехте идеята, сеирджии такива. :sm113:
                      sigpic

Comment

"Гладиаторски битки ще има в Свищов

Близо 300 фенове от Италия, Унгария, Германия, Франция и за първи път – България ще възстановят бита, войнските умения и културата на Великата Римска Империя в Свищов на 27, 28, 29 юни 2008."

(http://www.visitsvishtov.com/)

Comment

Да, смятам да се запиша легионер.
                          sigpic

Comment

Днес бях на кастинг в Свищов. Журито се израдва на екипировката и ме одобри. Ще мачкам варварите след два месеца.
                            sigpic

Comment

Рим се гордее с теб!
                              Смачкайте варварите!
                              Избийте ги до крак!
                              И ми върнете орлите!:wall:

Comment

Много ясно - няма да позволим нито един варварски крак да стъпи от тази страна на Дунав.
                                А ето и програмата:

Фестивал на античния Рим
                                Свищов, 26-29. 06. 2008 г.

Заб. Програмата е първоначална и може да претърпи промени

Четвъртък, 26 юни

15.00 ч. Бизнес Център Свищов – начало на Международна археологическа конференция, посветена на римския град Нове
                                19.00 ч. Бизнес Център Свищов – край на конференцията

20.30 ч Пристигане на „Фуоко ди Феста” (Огъня на фестивала) в Нове по реката с римска лодка. Посрещане на Огъня в Парк „Паметниците”
                                20.30 ч. Запaлване на Огъня
                                20.35 ч. Пиротехническо шоу за откриване на събитието

Петък, 27 юни

10.00 ч. Участие на легиона в Събитието в Парк „Паметниците” по случай Празника на Освобождението
                                11.30 ч. Лустратио Екзерсито – ритуал за пречистване, Легионен лагер - Градски стадион
                                13.00 ч. Откриване на пазара и на варварските лагери - в зоната на площада, и на Градския стадион
                                13.30 ч. Откриване на пазара за роби - в зоната на площада,
                                15.00 ч.Откриване на пресъздадената Вила Екстра Мурос в Археологическия парк Нове
                                16.00 ч. Първа битка между легионите и варварите за освобождаването на робите, Градски стадион
                                17.00 ч. Гладиаторски битки на Арената, Амфитеатър „Калето”
                                19.00 ч. Парад на Легионите, Варварите и народа от Градския стадион до площада
                                20.00 ч. Шоу с римски танци – Арената, Амфитеатър „Калето”
                                21.00 ч. Coena Libera Gladiatoria

Събота, 28 юни

10.00 ч. Откриване на Античният пазар, площада
                                10.00 ч. Откриване на Вила Екстра Мурос с бюфет на римски сладки и блюда, Нове
                                11.00 ч. Откриване на Варварските лагери– упражнения и демонстрации, Градски стадион
                                12.30 ч. Ритуал на Танцът на Салис площада,
                                14.00 ч. Шоу с римски танци – на площада/ Арената
                                16.00 ч. Гладиаторски Битки, Арената
                                18.00 ч. Битка между легионерите и варварите, Градски стадион
                                18.45ч. Ритуал за Погребение на легионер, Градски стадион
                                19.00 ч. Парад на костюмираните участници, от Градския стадион до площада
                                22.00 ч. Ритуал с митра през нощта, площада/ Арената
                                22.20 ч. Музикален концерт, Арената

Неделя, 29 юни

10.00 ч. Откриване на Вила Екстра Мурос с грим и прически, както и бюфет със римски сладки и блюда
                                11.00 ч. Откриване на лагера - упражнения и демонстрации
                                11.00 ч. Откриване на Античния пазар,
                                11,30 ч. Церемония по освещаване на Стеле Вотиве на Първи Легион в Нове,
                                13.00 ч. Шоу с римски танци - на площада/ Арената
                                14,30 ч. Ритуал за Легионерска сватба - на площада
                                16,00 ч. Гладиаторски Битки - на Арената
                                17.30 ч. Луди Мезичи: 4 квартала или 4 групи, разделени на 4-те цвята на цирка ще се сблъскат в състезания (Надбягване с колесници или свързване с Гладиаторските битки)
                                18.00 ч. Голямата битка във военният лагер,
                                21.00 ч. Голям триумфален парад на костюмите под светлините на факли,
                                22.00 ч. Изгасване на Огъня и Пиротехническо шоу за закриване.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X