княз Крылов написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимки от римска възстановка
Collapse
X
-
"Омотавал" съм се при това именно с вълнен плат - което ме очуди дори не се изпотих - имаше определена тежина, но някак си не натоварваща а приятна - придаваше усещане да стабилност едно таковаДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
княз Крылов написа.... аз толкова пари мога да си събера пълната латинска библиотека на руски и на латински).чл. 39 /1/ Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин...
/Из Конституцията на Република България/
Comment
-
Той само имал - аз щях да ги чета с любов
Да се похваля днес си купих на Виргилий - Григорики, Ениида и Буколики + Цицерон. Избрани съчинения първото особенно от кога го търся на рускиДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
княз Крылов написаПарабелум а ако членувам н неформална такава група? идеята е че за да събереш хора с общи интереси не ти трябва Сдружение. тогава за какво ни ТРЯБВА Сдружение? Като имаш Сдружение как ще привлечеш повече хора?
Ето типичен пример - ЛАРП-парите (LARP - Live Action RolePlay) ходят със самоделни (понякога доста добре направени и обезопасени) доспехи и мечове. Имат около 60 души само в София, сега се канят да организират национален събор. даваха ги даже по телевизията. Имат ли Сдружение? Нямат. Бард Гилдията - незнам какво правят и с какво се занимават - но също са много хора в цялата страна и си правят някакви инициативи - имат ли Сдружение? Нямат. Клуб "РиаНор" - обществото на толкинистите - 20 души откъснати от реалността мислищи се за елфи и хобити - регистрирани. помага ли им с нещо това? - не мисля.
Първи легион - ето регистриран. Чувал ли съм за него? не съм. Явно и никой друг освен Парабелум не е. тогава за какви ползи от регистрация си говорим? И наистина за какво ви трябва регистрация?
Ако искаш да си останеш на ниво аматьор стой си при гореизброените клубове.
Без регистрация най-много да се съберете на по чаша бира някъде.
Сега ще ти обясня за какво е нужна регистрацията.
Без нея не можеш да направиш Възстановка като хората.
За да има възстановка трябва да има терен. Имаш два избора за терен-дън горите тилилейски или зад блока в който живееш-това е ако нямаш регистрация.
Ако имаш регистрация се оговоряш с общината в населеното място където смяташ да правиш възстановката. Тя ти помага с терен и охрана от органите на реда, които отцепват мястото и държат публиката на страна, защото публиката е най-любопитното нещо което съществува на този свят.
Вре се на всякъде и пречи ужсно.
Значи ако тръгнете да организирате бой с доспехи и мечове и се събере публика, ако не сте регистрирани определено ще се стигне до бой между нея и вас.Първо ще ви пречи ще иска да види по-добре какво става, вие няма да сте концентрирани и някой от вас без да иска ще млатне някой от публиката-па тогава гледай сеир.
Ще дойде полиция, ще пита и разпитва, медии ще пръкнат.Във вестниците ще се появят заглавия от сорта на "Човек с отсечена ръка по време на дуел" или нещо от сорта.
Ще стане мазало.
Ако сте регистрирани това няма да се получи.
Даже напротив ще ви помагат .
Това го пиша, като човек запознат с Възстановките и участвал в няколко включително и една с мечове Шумен 2006 година.
Там ако не бяха полицаите публиката щеше да бъде смазана от рицарите.
Ако не сте регистрирани няма как да каните клубове от Чужбина, а това е от голяма необходимост при една Възстановка-да има чуждо участие и да се сподели чуждият опит.
Хубаво дори и чужденците да се навият да дойдат къде ще ги настаните? У вас ли?
В Шумен общината се погрижи за хотела.
Дойдоха хора от Чехия, Унгария и Полша.
Бяха настанени и всичко бе наред.
Самите възстановки не са шега работа.Всичко започва на шега, но после става сериозно - сам ще се убедиш в това.
И накрая искам да спомена, че Първи легион няма.Просто се пошегувах и ви подтикнах да действате, а не да пишете празни приказки.
Бих бил щастлив, ако се появи истинско римско сдружение. :tup:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Парабелум , както казах, само че като отидеш в общинат и им кажеш ние сме 5 души регистрирани ентусиасти за възстановка - оградете ми терен - няма дори да те погледнат. най-много благосклона усмивка да ти дарят. Страно разсъждавате - мислите че като се регистрирате и веднага ще потекът хора и ще организирате легиони и ще ги сражавате един с друг?
А за празните приказки, съм напълно съгласен - от самото начало подтиквам "инициаторите" да ми дадът конкретни отговори на конкретните ми въпроси - но получавам само лозунги - което ме навежда на мисълта, че тези "инициатори" и сами нямат представа какво искат и ако знаят какво , не знаят как. За мен това е несериозно - а несериозно и юридическо лице в едно изречение , обикновено завършва с административни наказания ако имаш късмет.
За мен логичният път е такъв - първо се формира една стабилна маса хора (поне 40-50 - аз с по-малко възстановка не си представям поне), тези хора се опознават, разбират кой какво иска и дали всеки иска това което другите поне в общи линии и тогава си поставят цел - например - да направим догодина възстановка такава и такава - за това ни трябва х, у, регистрация, z, w и т.н.
Идията "Аде да правим Римско сдружение" без ясна мисия и цел е просто хабене на време и усилия. както казах нито искам да спирам някого - то и не мога. Но щом не можете да отговорите на основните въпроси , които са заложени в планировката на всяко НПО - ами значи просто не става.
Съжелявам ако съм наранил нечии чувства но нямам навика да подкрепям с възторг неподплатен ентусиазъм.
А относно конкретна Възстановка и регистрация - нагоре споменах за проекти скъм министерство на младежта и спорта за финансиране на неформални групи и техните дейности. За конкретни дейности размера на субсидията е до 2000 евро. Ето, не боли - вземете документите, попълнете ги , подайте, вижте какво ще стане, ако ви одобрят ще се пробвате да направите възстановка - хората ще ви осигурят и полиция и медицински надзор , при добра обосновка на проекта - могат да подпомогнат и участието на други групи със сродни интереси от други европейски страни. Хем ще видите какво е да отговаряш за организация - ама не просто да събереш хора и да ги юркаш, а да плащаш, отчита, координираш. От досегашния разговор ми се струва че сред инициативния комитет няма хора с подобен вид опит.
А и просто можете да разгледате сайта на Министерството - може да са излезли и нови възможности покрай влизането в ЕС. Да се твърди че за правене на възстановки има само един начин и той е регистрация, значи просто че някой не е потърсил алтернативи. Знанието дава избор.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
княз Крылов написаПарабелум , както казах, само че като отидеш в общинат и им кажеш ние сме 5 души регистрирани ентусиасти за възстановка - оградете ми терен - няма дори да те погледнат. най-много благосклона усмивка да ти дарят. Страно разсъждавате - мислите че като се регистрирате и веднага ще потекът хора и ще организирате легиони и ще ги сражавате един с друг?
НД "Традиция" е създадено през 1990 година. Първата Възстановка на Шипка бе направена през 2004 година. Трябваха ни цели 14 години за да стане това. Никак не бе лесно.Започна се първо с Изложби.
Сега е по-лесно, защото пътят е утъпкан. Управляващите вече свикнаха с Нас и по-лесно се дава рамо.
5 души възстановка не можете да направите, но можете да положите началото.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Уф на едно и също място тъпчем - не съм казвал "Не правете нищо!" казвам че самоцелна регисдтрация не е добро "начало".Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Е положително първо трябва първо да се сбере отбор римофили и после да се мисли за регистрация.Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Както казах - не всички римофили ги влече да правят възстановки - затова и искам да разбера ако все пак се регистрира това дружество каква ще е дейността му - ако е свързана само с възстановки - лично мен това слабо ме вълнува - макар че не бих отказал да погледам. Ако не само - то какво друго?
Иначе могат и да не са необходими години - стига хората да знаят какво правят и какво искат.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Относно причините за регистрация - прочетете внимателно това, което съм написала по-горе и това, което е написал Парабелум; повече от това няма какво да се добави, просто трябва да се се осмисли- ако трябва да се каже с едно изречение, регистрацията би ни дала легитимност пред обществото и би му помогнала да ни възприеме - тя е необходима за един старт. Никой не храни илюзии, че началото ще е лесно; че една седмица след регистрацията ще маршируваме по Виа Траяна или ще гледаме гладиаторска възстановска на античния театър, увити в тоги, но все от някъде и с няколко души трябва да се почне. Тия няколко души трябва да са наясно, че ще работят, поне в началото, за без пари и ще отделят от личното си време, а понякота и от личните си финанси, за общото дело. Те ще поставят началото и колкото повече са, толкова по-добре, тъй като ще има повече идеи и повече ресурси, макар че аз лично не очаквам да сме повече от 5-10 души. Глобалната/голямата/ цел на сдружението ще е създаване на римско общество в България. Мисля, че по-близките цели биха били различни малки дейности, които биха могли да бъдат най-различни, свързани с историята на Рим, чрез които да накараме обществото да разбере, че сме нужни и полезни и така да подготвим почва да бъдещите си по-големи амбиции /аз поне имам такива/. Като начало, бихме могли да създадем информационна интернет база данни, свързана с историята на Рим; да се свържим с други органицации - идентични /чуждестранни римски организации/ или други, от които бихме могли да имаме взаимна полза /за изработване на нещо, за културно или друго сътрудничество и т.н./; да се опитаме да организираме културни прояви /както виждаме "Традиция" са тръгнали с изложби/; да развием и реализираме собствени идеи /които могат да бъдат най-различни - аз, лично, имам за амбиция след време да публикувам римска готварска книга, защо това да не стане от името на сдружението - нямам предвид плащането за издаването й/. Нека никой не си мисли, че идеята за сдружение е мое спонтанно и необмислено желание. Наясно съм, с правната и фискалната страна на въпроса и ви уверявам, че тя е консултирана със съответни специалисти. Който има кнкретен въпрос, нека пита - ще му отговоря конкретно, а ако не мога в момента, след като разбера как стоят нещата.
Дали ви трябва сдружение и какво ще ви донесе то - ще си отговорите и като се огледате: от колко време се познавате; от тогава до сега какво сте направили като неорганизирани - Ласт Роман сам подрънква с доспехите си, Княз Крылов сам си носи тогата, аз сама си готвя в къщи римските манджи и т.н.; кой знае за вас/нас/ и какво знае - най-вероятно нищо, гледам разни тъпаци пишат глупости във римските форуми и се интересуват най-вече от римската оргия и може ли гостът безнаказано да изчука дъщерята на домакина...; искате ли да се промянет нещата, аз - да. Ами дайте да пробваме; нека всеки се включи и да каже как си го представя, какво иска, и да действаме - то друг път, според мен, няма. Айде, и не си мислете, че като съм подхванала инициативата, искам да съм ви Легата....чл. 39 /1/ Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин...
/Из Конституцията на Република България/
Comment
Comment