Аз съм навит, ама то екипировката не e ли „малко” скъпа?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимки от римска възстановка
Collapse
X
-
Last roman написахм, аз съм навит възстановки да се правят не само по времето на снимането на подобни филми с ниска степен на достоверност, но и да се създаде клуб, подобен на "Дъбова порта", само че от римофили - абе както е на Запад - в държавите в които е станувал даден легион да се създава съответно подразделение от ентусиасти, носещо името му. Да се изработи съоветната екипировка, знаци на отличие и т. пр. Аз в момента си имам вече изкован гладиус и се глася да се сдбия и с lorica segmentata, а по-нататък и с шлем...
Има ли желаещи да се подеме начинанието?
Мдааа.. а "lorica segmentata" ще си я правиш ли, или ще я купуваш..
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
к'ви сармати, бре - ти за Диоклециан не си ли чувал?
Майтапа настрана - екипировката ще си я купувам, щото съм зле в ръцете и нямам нито нужните познания, нито уменията да си направя сам това което ми харесва. Намислил съм си и шлем, за това обаче по-късно... Финансите са си финанси - вместо пиене на бира мога да ги използвам и за нещо по-съществено...
2GooD написаПишете ме и мен :yaya:
Ако си сръчен и имаш достъп до нужните уреди можеш и сам да си изработиш екипировка. По сайтовете на отделните "Легиони" има схеми и упътвания ... не сме толкова некадърни, че да почнем да купуваме по Ebay :tdownsigpic
Comment
-
Ами и на мен идеята ми звучи добре, по принцип се кефа на такива инициативи. Стига да е в района на София и да не се изискват много ресурси и време. Макар, че аз не съм много от римофилите, повече ми се нравят варварите (гали, германи, сармати, траки) нали все пак некой трябва да ви пердаши по тия възстановки :twisted:(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Warlord написаАми и на мен идеята ми звучи добре, по принцип се кефа на такива инициативи. Стига да е в района на София и да не се изискват много ресурси и време. Макар, че аз не съм много от римофилите, повече ми се нравят варварите (гали, германи, сармати, траки) нали все пак некой трябва да ви пердаши по тия възстановки :twisted:
Да от София съм, ама чай да стане екипировката... :nod:sigpic
Comment
-
Съмнявам се, че се продава, по-скоро може по поръчка да ти я изработят някъде, ама ми се струва, че ше е соленичко.
Ако си от най-големите маняци можеш да си я изработиш и с подръчни материали(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
На какъв точно човек поръчваш ??? Защото си представих какво ще е ако прибегна до услугите на някой селски ковач: има да му обяснявам, рисувам, показвам ... и накрая пак ще отнесе доста псувни :sm202:
Иначе и друго имам на ум. Отивам до вторични и си намирам парче стомана с нужните размери. Хващам ъглошлайфа и го оформям като ковано острие на меч/гладиус/махайра/фалката (още се чудя). Ефесът ... после ще му мисля BTW днес се опитах да направя нещо подобно на това:
но от парче бук (подвизавало се като крак от маса май ) само с помощта на вярната пила => окапаха ми ръцете още на първия жлеб :stupid:
Comment
-
2GooD написаНа какъв точно човек поръчваш ??? Защото си представих какво ще е ако прибегна до услугите на някой селски ковач: има да му обяснявам, рисувам, показвам ... и накрая пак ще отнесе доста псувни :sm202:
Впочем правилното място за задаване на въпроси е тукТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
2GooD написаИначе и друго имам на ум. Отивам до вторични и си намирам парче стомана с нужните размери. Хващам ъглошлайфа и го оформям като ковано острие на меч/гладиус/махайра/фалката (още се чудя). Ефесът ... после ще му мисля BTW днес се опитах да направя нещо подобно на това:
но от парче бук (подвизавало се като крак от маса май ) само с помощта на вярната пила => окапаха ми ръцете още на първия жлеб :stupid:(\_/)
(°_°)
Comment
-
На драго сърце бих участвал във възстановка на битката при Абритус 251 AD. Все пак за пръв път в историята римски император загива в бой - то цял свят с това знае Разград, би привлякло внимание. Успешен десант, неуспешно оттегляне - има много стратегия и мисъл в тази битка. Деций Траян и Херений може да се прежалят... Позволява и доста клепане с черно за тия дето ще са готи . Има и доста хипотетика де - не се знае точно къде е била - Йорданес казва "около", но там са едни хълмове... няма концентрация на артефакти засега. Но кмета е доста отворен и дава кинти за такива неща - по европейска програма направи музея и реставрацията на Вила Урбана. Идеята не е лоша, а?Колко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12
Comment
Comment