Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Районът на Перущица в римско време и иманярството

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Районът на Перущица в римско време и иманярството

Иманярството е страхотен проблем и се нуждаем спешно от някакъв закон. Надявам се скоро да се гласува предложението музеите да изплащат не 30 % а доста повече на иманярите. Конкретен повод затова ми даде разходката из Перущица и разказите за откритията там - съвсем наскоро орач или овчар (забравих) открил запазена римски колесница друг намерил доспехи - шлем броня и наколенници трети монети. Съседите открили златна монета от ІІІ-ІІ век просто така.

Вбесява ме фактът че оставяме и унищожаваме историята си (да не говорим за разпадащата се църква от римско време по пътя към Перущица) а някои народи изкуствено създали историята си постоянно издирват нещо само и само да намерят нещо свързано с историята им. В България има места където всеки камък е история но ние губим и не ни интересува. Имаме толкова много проблеми че въобще не почваме да ги решаваме отнякъде а само кършим ръце.

Случайните находки не са толкова страшни, даже понякога са полезни, защото на бял свят излизат неща, които иначе никога не биха. Истинската напаст са организираните групи, които работят с по цяла армия цигани копачи или с тежка техника... или и с двете... Това е адски болен въпрос и ако зависеше от мен /стария екстремист /, ръце щяха да се режат при това не в преносен смисъл, но за съжаление нищо не мга да направя... А и какво да мога, като например четох за братътъ на Главния прокурор, че бил добре замесен в тлафика на културно-исторически ценности /хванат в Швейцария с 20 000 римски монети и медалиони или нещо подобно беше..../
    На нож!

Comment

За съжаление повечето от групите всъщност копаят именно за хора като братът на Татарчев и подобни чийто лица виждаме всеки ден по телевизията и радиото. За много неща не сме организирани но в престъпността сме много спретнати.
      Има даже фирми на още по-известни лица чийто имена няма да споменавам които правят снимки на определена дълбочина на даден терен и така доста помагат на иманярите.
      Така че се затваря един дяволски кръг и няма как да се промъкнеш и да гоунищожиш - всеки пази всеки...

Comment

С влизането ни в ЕЦ няма ли да ни се наложи и на нас да ратифицираме някакъв закон по този въпрос, страните от Западна Европа си го имат мисля?!?

Comment

Дори и да се наложи нищо няма да се промени защото в някои от затворените глави всъщност са заобиколени "нещата" и част от представената информация е със променени цифри - въобще лъжем и не ни интересува.

Comment

Working...
          X